23 65 11 00 Alle dager - hele døgnet
Hjem / Om Lavendla / Lavendla Academy

Bli framtidens gravferdskonsulent

På Lavendla Academy utdanningen får du inngående kunnskap om gravferdsbransjen og det å være begravelsesrådgiver/begravelsesagent. Du vil også lære hvordan du kan organisere en begravelse, og viktigst av alt: Hvordan hjelpe mennesker i sorg. La oss vokse sammen - slik blir det givende for oss alle.


Om kurset gravferdskonsulent

Arbeidet som gravferdskonsulent har blitt overskygget av at døden er et følsomt tema for mange. Men også fordi begravelsesbyråer tilbake i tid i stor grad har gått i arv. Nye mennesker i bransjen har derfor vært et unntak. Det ønsker vi å endre på!

Du kan ta kurset for å søke plass hos Lavendla, men også hos andre byråer.

Se filmen vår så får du en smakebit på hvordan kurset er bygget opp.

Bli en gravferdskonsulent

På Lavendla Academy utdanningen får du inngående kunnskap om gravferdsbransjen og det å være gravferdskonsulent/begravelsesrådgiver Du vil også lære hvordan du kan organisere en begravelse, og viktigst av alt: Hvordan hjelpe mennesker i sorg. La oss vokse sammen – slik blir det givende for oss alle.

Bli fremtidens begravelsesrådgiver

Utdanningen er i stor grad digitalisert, og er utviklet i samarbeid med noen av bransjens mest erfarne gravferdskonsulenter. Du som deltar på opplæringen gjør det sammen med et titalls andre, og i en gruppe hvor alle har en felles interesse for å jobbe med noe meningsfylt.

Bli verdsatt for det du gir

Som ansatt hos Lavendla blir du en del av et sterkt og sammensveiset team. Det skjer nye ting med oss hver dag, og styrken vår ligger i at vi hele tiden streber etter å bli enda bedre. Dine ideer betyr mye for oss, og vi setter stor pris på ditt personlige engasjement.

Fleksibilitet

Hos Lavendla får du fleksible arbeidsdager. Du jobber både digitalt og lokalt. Samtidig som du møter mennesker i byen din, er du en del av et nasjonalt nettverk av drevne og lydhøre rådgivere. Ofte kan kan du selv påvirke arbeidstiden.

Fellesskap

Det er ingen Lavendla uten deg og de andre rådgiverne. Det er samholdet som er virksomheten. Vi er stolt av våre ulike erfaringer – at du er deg – og hvor mye vi lærer av hverandre. Følsomhet, styrke og pågangsmot, det er det vi gir i fellesskap.

Fordypning

Når du er klar til å ta neste steg, stiller vi opp med videregående kurs. Gjennom dyptgående kunnskap vil du kunne ta på deg flere og større oppgaver via Lavendlas fleksible plattform. Det gjør at du kan optimere inntjeningsevnen enda mer.


Vår utdanning er et stort steg mot å tilgjengeliggjøre og utvikle yrket som gravferdskonsulent. Kurset som sådan er ikke direkte koblet til Lavendla som bedrift, men man har nytte av det uansett hvilken arbeidsgiver man søker seg til, eller om man vil starte noe eget. Utdanningen skjer digitalt og kvalitetssikres gjennom tentamen. Trenger du hjelp finnes det alltid en lærer å prate med.

Christian Kolstad Huse, Daglig Leder, Lavendla Norge

Ofte stilte spørsmål om utdanningen

Hvordan er utdanningen deres bygd opp?

Utdanningen vår er delt opp i to deler:
1. Grunnutdannning med praktisk fordypning, innføring og veiledning.
2. Påbygging boregistreringskurs.

Grunnutdanning
Først studerer du grunnutdanningen vår i tre uker via vår digitale plattform. Undervisningen inkluderer nettmøter hvor du som deltaker har mulighet til å stille spørsmål og diskutere ulike tema. Utdanningen er heldigital, altså ingen fysiske møter.

Praktisk fordypning
Den praktiska fordypningen begynner med et introduksjonskurs på fem dager som inkluderer forelesninger og praktiske øvelser. Du lærer hvordan systemene våre fungerer og hvordan vi jobber i Lavendla. Du får også mulighet til å være med på kundebesøk og delta på begravelsesseremonier. Deretter oppretter du din egen sak ved hjelp av en mentor som støtter deg for at du skal føle deg trygg i yrkesrollen din.

Boregistreringskurs
Når du har jobbet som rådgiver i tre måneder, tar du et påbyggingskurs hvor du lærer å lage boprotokoller.
Kurset kjøres digitalt via Zoom 3 + 2 hele dager.
Det er også mulighet for å videreutdanne seg til borgerlig officiant og gravminneforvalter.

Hvor mye tid må jeg sette av for å fullføre kurset?

Ca. 1 – 1½ time per dag, i tillegg til tid til nettmøtene våre som vil være ved syv anledninger, og vil ta ca. 2 timer av gangen. 

Kan man få jobb som begravelsesrådgiver hos dere etter kurset?

Om du ønsker å samarbeide med oss i Lavendla, søker du etter grunnutdanningen til trinn 2 og 3, praktisk fordypning og påbygginskurset.

Hvor mange deltakere tar dere inn på kurset for praktisk fordypning?

Maks 10 deltakere. 

Må man også ta boregistreringskurset?

Ja, det er obliogatorisk for våre nye rådgivere å ta boregistreringskurset. 
Det betyr mye for kundene våre å benytte den samme dedikerte rådgiveren gjennom alle de ulike delene av begravelsesprosessen. 
Det er også en måte for deg som begravelsesrådgiver å få en bedre økonomi ved å øke kompensasjonen.

Hvor mye koster utdanningen?

Grunnutdanningen for begravelsesrådgivere med praktisk fordypning,
innledning
og veiledning 19.950,- eksklusiv moms.

Påbygging boregistrering 9.950,- eksklusiv moms.

Blir man ansatt, eller driver man selvstendig?

Hos Lavendla jobber du som selvstendig rådgiver, noe som betyr at du fakturerer oss for gravferdssakene du har håndtert. Du kan enten fakturere via eget selskap eller via Frilans Finans som hjelper privatpersoner med å fakturere.

Hvordan får man begravelseskunder?

Lavendla tar seg av all markedsføring, og du får tildelt dine kunder gjennom oss.<br>De fleste kunder tar kontakt med oss via vår nettside eller via vårt kundesenter, som deretter distribuerer alle gravferdssaker til våre begravelsesagenter. Kunder kan også gå inn på nettsiden vår og bestille time direkte med en rådgiver, forutsatt at du har satt opp tilgjengelige tidspunkt. Som rådgiver har du også tilgang til vårt system hvor du selv kan hente frem gravferdssaker.

Kan man jobbe fulltid hos dere?

Det er en deltidsjobb, og vi ønsker at våre rådgivere skal ha andre inntekstkilder eller ekstrajobb som et supplement til rågiveryrket. Gevinsten din vil bli høyere når du begynner å lage boprotokoller. Det er mulig å utdanne seg til sivil tjenestemann og gravminneforvalter, noe som også vil øke inntjeningen din.

Hvor kort tid etter den praktiske fordypningen med veileder kommer jeg i gang og kan tjene penger?

Det er veldig individuelt.
Det pleier å ta ca. 2 måneder til du begynner med arrangementene og står på egne ben.

Hvordan foregår rekrutteringen?

Du sender inn søknaden din sammen med et personlig brev, CV (+videohilsen – presentasjon) via lenken på nettsiden vår. Vi kaller inn de vi ser på som aktuelle kandidater til intervju, og etter intervjuet vil du få beskjed innen to uker om du har blitt innvilget plass.

Trenger du en spesiell bakgrunn for å bli begravelsesrådgiver?

Nei, det trenger du ikke. Våre rådgivere har svært blandet bakgrunn og kommer fra mange ulike bransjer.

Hvilke kunnskaper og personlige egenskaper ser dere etter når dere skal rekruttere nye rådgivere?

At du har en genuin interesse for mennesker.
Det er viktig å føle seg trygg og komfortabel med å hjelpe mennesker som er i sjokk og tung sorg.
Du må være lydhør og empatisk for å kunne møte ulike mennesker der de er i sorgen sin. 
Du må ha evnen til å nå ut for å veilede pårørende gjennom alle avgjørelsene de må ta for å kunne gjennomføre en begravelse.
Gode datakunnskaper er vitkgi da arbeidet innebærer mye administrasjon og digitale møter.

Kan jeg betale for kurset gjennom nedbetalingsavdrag?

Ja, det er mulig å dele opp kursavgiften i flere rater.

Er utdanningen kvalifisert til å få studiestipend?

Nei.

Hvilke avbestillingsregler har dere, og hvor sent i løpet kan jeg avslutte for å få pengene mine tilbake?

Inntil 1 måned før du mister innmeldingsavgiften 1.500,-
Sier du opp plassen senere enn 1 måned før, mister du halve avgiften.

Fellesskapet er en stor del av oppskriften. Jo mer erfarne hjelper de som startet i løpet av året, andre ganger deler man en opplevelse som støtter noen i et pågående, litt vanskeligere oppdrag. Det er alltid noen å henvende seg til om du ønsker å diskutere.

Nina Klose, seniorrådgiver

Velkommen til Lavendla Academy

Søk ved neste kursstart og les mer om utdanningen vår.