23 65 11 00 Alle dager - hele døgnet
Hjem / Om Lavendla / Vi er for bærekraft

Om oss

Bærekraft

Vi ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling i bransjen. Dette gjør vi gjennom våre tjenester, vår ansvarlige bruk av ressurser, bidraget vårt til utvikling og måten vi veileder til mer bærekraftige valg.

Vi ser på bærekraft ut fra flere aspekter; den miljømessige, sosiale og økonomiske bærekraften.

Miljømessig

Det er en selvfølge for oss å ta ansvar for miljøet og inkludere mest mulig bærekraft inn i hverdagen. Vi jobber fortsatt med å kartlegge veien videre. Sammen med våre rådgivere og deg som kunde, kan vi utgjøre en stor forskjell.

Sosialt

Våre kjerneverdier er profesjonalitet, positivitet og hjertevarme. Vi skaper rom for fleksibilitet, sparring og kunnskapsdeling for våre rådgivere, samfunnsutvikling og forståelse for den enkelte kunde.

Økonomisk

En bærekraftig økonomi er forutsetningen for et bærekraftig miljø og en sosial agenda. Også her kreves et ansvar. Vi tar ansvar for bærekraftig utvikling i bransjen.

For oss er det en selvfølge å være en pådriver for spørsmål innen bærekraft. Vi tenker ikke at noen gjør dette perfekt. Men det er viktig at vi aktivt tar initiativ i riktig retning som utgjør en reell forskjell.

Christian Huse, Daglig leder og grunnlegger Lavendla Norge

Miljømessig bærekraft

Digitalisering – Vi jobber i all hovedsak digitalt, og dermed er vi også ressursbesparende og papirløse i vårt daglige arbeid.

Fleksibilitet – Vi arrangerer møter ut fra kundens behov. Noen vil foretrekke et fysisk møte, mens for andre er et videomøte eller en telefonsamtale det beste. Visste du at nesten 50% av Lavendlas møter er digitale?

Færre kontorer – Kontorer er en stor miljøsynder, som krever mye energi. Vi syns ikke at kontorer i seg selv er viktige – for oss er rådgiveren i sentrum. Derfor har vi svært få kontorer og i stedet møterom som vi deler med andre.

Felles transport – Å ikke eie egne transportbiler er et aktivt valg for Lavendla. Transport er den største enkeltbelastningen vi har på miljøet. Derfor er det en selvfølge å dele bil med andre i bransjen for å redusere påvirkningen.

Bærekraftig utvalg – Vi velger kun norskproduserte produkter, bærekraftige blomster og resirkulert papir til programmer.

Kisten Saga i miljøvennlig biokompositt. Laget av halvparten så mange trær som en vanlig kiste. Les mer om Saga.

Samarbeid med Lavendla! Driver du virksomhet i- eller mot gravferdsbransjen og har ressurser å dele?

Da ønsker vi å komme i kontakt med deg. Ring oss på 23 65 11 00, eller fyll ut kontaktskjemaet, så hører du snart fra oss. På Østlandet samarbeider vi eksempelvis med Byrå24 om transporter og døgnåpne vaktutrykningstjenester.


Malene Rødø Berg, begravelsesrådgiver
Les mer om Marlene.

Sosial bærekraft

CSR – Våre rådgivere er Lavendla. Og vi tror at fleksibilitet og sammenheng mellom privat- og arbeidsliv skaper de beste, gladeste og mest harmoniske medarbeiderne.

Mangfold- Vi verdsetter mangfold og ulikheter. Våre verdier, digitale profil og fokus på kundeopplevelsen tiltrekker seg bredere i forhold til kjønn, alder, yrkesgrupper, etnisitet mm. Lavendla går foran med en helt ny bransjekategori av selvstendige, modige og kompetente rådgivere.

Likestilling – l dag det 50 % kvinner i styret, og 43 % kvinner i ledergruppen.

Lavendeldagene – En gang i året inviterer vi alle rådgiver på helgetur med undervisning, historiefortelling, inspirasjon og underholdning. En anledning det snakkes om hele året, og som styrker båndene våre.


Gleden ved å gjøre en forskjell og hjelpe andre er en stor drivkraft for oss og teamet vårt. Vil du også være med og gjøre en vanskelig tid litt lettere for et medmenneske?

Bli fremtidens begravelsesrådgiver!


Økonomisk bærekraft

Kundereisen – Kundens opplevelse er avgjørende for oss. Våre råd er basert på tillit, åpenhet og tilstedeværelse. Det er åpenhet i det vi gjør, og målet er å minimere ressurser og kostnader i forhold til den enkelte kundes behov.

Bransjeutvikling – Vi bidrar til utvikling av næringen ved å dele ut stipend til studenter som ønsker å være med å utvikle området.

Lavendla Academy – Vi har et ønske om å bidra til å profesjonalisere faget og stille krav til det faglige og personlige nivået du kan forvente som kunde. Dette gjør vi ved å tilby en skreddersydd opplæring til å bli begravelsesrådgiver.

Lokalt samarbeid – Våre rådgivere jobber mesteparten av tiden sin selvstendig og lokalt. Vi støtter lokalsamfunnet og bruker lokale samarbeidspartnere for å styrke lokale bånd.

Bedemand møde
Lavendla Academy er hjertet i virksomheten vår, og stedet vi sikrer vår kompetanse. Les mer om Academy.