GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Vestby

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Vestby

Hos Lavendla begravningsbyrå Vestby får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Vestby
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Vestby

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Vestby

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Vestby

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Vestby?

En vanlig gravferd i Vestby koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Vestby

Din Lavendla begravelsesagent i Vestby har erfaring med kirkelig, holistisk, humanetisk eller livssynsåpen begravelse. Vi kjenner til kirker, kapeller og lokaler for minnesamvær. Vi tar også ansvar for blomster, programhefte, musikkinnslag og minneside.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Vestby

Vi hjelper deg med å planlegge en livssynsnøytral begravelse, og har også god kjennskap med å planlegge begravelser som har annen religiøs tro enn kristendommen. Din konsulent hos Lavendla Vestby vil bistå med å finne lokaler. 

En livssynsåpen gravferd krever et livssynsåpent seremonirom, som også kan være ute eller i annet egnet privat lokale, dersom dere ønsker det.

I Vestby finner du ett kapell som er tilgjengelig for ulike type seremonier i forbindelse med begravelse. Dette heter Strømbråten kapell. Ettersom kapellet ikke er vigslet kan alle som ønsker det, uavhengig av livssyn og religion, benytte seg av det. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Vestby

Seremonien for en kirkelig begravelse og bisettelse følger Den Norske Kirkes liturgi, og ligner gangen i en gudstjeneste. Med i seremonien er det faktorer som orgelspill, skriftopplesing fra Bibelen, salmesang og bønn. Det kan også være tilpassede musikkinnslag og minneord som din konsulent hos Lavendla kan hjelpe til med. Vi kjenner lokale musikere og kan booke disse til kirkeseremonien, eller det påfølgende minnesamværet.

Les mer Les mindre

Kirker i Vestby

I Vestby finner du Garder kirke (175 plasser), Vestby kirke (450 plasser), Såner kirke (200 sitteplasser), Son kulturkirke (425 plasser) og Hvitsten kirke (172 plasser). 

Såner kirke har hele 320 plasser, når galleriet og siderommet står åpent.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Vestby

Vestby kirke er en av kirkene som har en egen kirkegård i Vestby. I Vestby vil alle innbyggere ha rett til fri grav på en av gravlundene i kommunen. 

Les mer Les mindre