Gjør det vanskelige lettere

Lavendla begravelsesbyrå Trondheim

Kontakt oss

Ring alle dager 73 02 27 27

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Trondheim

Skal du planlegge en gravferd? Vi i Lavendla Trondheim hjelper deg. Ta kontakt så avtaler vi et møte hos deg, hos oss, på telefon eller video. Våre dedikerte begravelsesrådgivere vil være der for deg og dine hele veien. Vi er her for å gjøre det vanskelige lettere.

Begravelsesrådgiveren er din kontaktperson. Gjennom et møte med ham eller henne, blir du veiledet i alle detaljene som skal på plass før en begravelse, og på den måten at det blir en avskjed du og dine ønsker. Det finnes mange former på en gravferd, og vårt begravelsesbyrå i Trondheim vil hjelpe deg å velge, samt stå for alt det praktiske, slik at du kan fokusere på det som er viktig for deg.

Raske og tilgjengelige med omtanke for det nære. Du vil raskt få svar, når du tar kontakt. Vi forstår og er medfølende for alle følelser som kan oppstå ved dødsfall og vi er fleksible, åpne og ønsker å tilpasse oss din hverdag i planleggingen.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Trondheim

Kontakt oss

Ring oss på 73 02 27 27 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Trondheim

Lavendla begravelsesbyrå i Trondheim tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Trondheim?

En vanlig gravferd i Trondheim koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelser Trondheim

Begravelser og bisettelser kan skje i kirker eller livssynsåpne seremonirom. Det handler om å velge ramme, trosretning eller livssynsåpen bisettelse, kirke eller kapell, blomster og musikk og kanskje ønsker dere et minnesamvær etter seremonien.

Vi kjenner fremgangsmåten og vil hjelpe deg med alle detaljer. Du vil få støtte fra oss rundt alle praktiske gjøremål Vi er her for å gjøre det vanskelige lettere.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse i Trondheim

I en livssynsåpen bisettelse som for eksempel humanetisk eller holistisk kan pårørende fritt velge innholdet. I Trondheimsområdet finnes det tre kapeller og et seremonirom for livssynsåpne gravferder. Det er Lademoen kapell, Tilfredshet kapell, Leira kapell og Moholt seremonirom.

Moholt seremonirom som ligger i samme bygg som Moholt krematorium inne på Moholt kirkegård har plass til 70 personer.

Lademoen kapell ligger på Lademoen kirkegård.

Tilfredshet kapell ligger på Tilfredshet kirkegård, og er det kapellet som oftest brukes til større livssynsåpne seremonier. Kapellet har plass til 170 personer.

Leira kapell ligger på Leira kirkegård.

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Trondheim

Mange velger den kirkelige bisettelsen fordi det er en kjent og trygg ramme for en avskjed. Om du ønsker dette, bistår vi deg med å finne en egnet kirke, og booker kirke, prest og organist for deg. Deretter vil presten ta kontakt med dere. Sammen vil dere snakke om den avdøde og hva som skal sies i minnetalen, og dere blir enige om hvilke salmer som skal synges som fellessanger. Presten er også en fin person å snakke med, dersom dere har behov for å sette ord på tapet eller sorgen.

En kirkelige bisettelse har sin egen liturgi og foregår nesten som en gudstjeneste, med blant annet bønn, skriftlesning og salmer. I tillegg kan dere velge å gjøre bisettelsen mer personlige ved å ha med solister. Vi i Lavendla hjelper deg med dette.

Les mer Les mindre

Kirker i Trondheim

I Trondheimsområdet er det mange kirker som benyttes til gravferder. De mest brukte er Havstein kirke, Ranheim kirke, Strinda kirke, Tiller kirke og Berg kirke. Men du kan også velge for eksempel St. Olav domkirke (katolsk), Lade kirke, Leinstrand kirke, Byåsen, kirke, Strindheim kirke, Bryneset kirke, Frikirken og Bakke kyrkje.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Trondheim

Det er mange muligheter for kistegrav og urnegrav i Trondheimsområdet. Finn ut hva du ønsker å vi skal foreslå steder for deg.

Det finnes kirkegårder/gravplasser på Bratsberg, Byneset, Charlottenlund, Domkirkegården, Havstein, Heimdal Urnelund, Ilen, Lade, Lademoen, Leinstrand, Leira, Moholt, Ranheim, Saupstad, Stavne, Tilfredshet, Tiller og Klæbu.

Les mer Les mindre