GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Tønsberg

Kontakt oss

Tollbodgaten 22, Tønsberg (samtale etter avtale)
Ring alle dager 23 65 11 00

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Tønsberg

Hos Lavendla begravningsbyrå Tønsberg får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Tønsberg
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Tønsberg

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Tønsberg

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Tønsberg

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Tønsberg?

En vanlig gravferd i Tønsberg koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Tønsberg

For begravelse i Tønsberg vil våre gravferdskonsulenter bistå med å finne passende lokale, kapell eller kirke for seremonien. Vi bistår med kirkelig, humanistisk og personlig seremoni og hjelper deg med å finne riktig lokasjon for minnesamvær etter seremonien, om det er ønskelig. 

Våre fagutdannede begravelsesagenter er også godt kjent med å planlegge begravelse for andre trossyn og livssyn. Uansett trosretning vil din Lavendla konsulent sørge for at du får tatt en verdig avskjed.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Tønsberg

Vi i Lavendla har erfaring med å planlegge gravferd som er holistisk, humanetisk og livssynsåpen. 

Ved en livssynsåpen seremoni vil de pårørende selv bestemme hvordan de ønsker å arrangere seremoni og minnesamvær. Vi har lokal kjennskap til hvilke lokaler som kan passe for den gravferden du ønsker.

Hvis du ønsker en humanetisk seremoni, vil en gravferdstaler fra Humanetisk forbund være den som leder bisettelsen. Du kan også velge ritualleder fra Holistisk forbund. Dersom du ønsker en seremonileder helt uten tilknytning, stiller vi i Lavendla gjerne opp.

Vi kan også bistå med planlegging og gjennomføring av muslimsk begravelse og katolsk begravelse. Ta kontakt med våre konsulenter så hjelper vi deg gjennom hele prosessen.

I Tønsberg er det i dag fem kapell som kan benyttes til ulike seremonier. Både Mariakapellet og Solvang kapell er plassert ved Tønsberg Gamle gravplass. Andre kapell som er tilgjengelig i Tønsberg er Sem kapell, Vallø kapell og Slagen kapell

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Tønsberg

En kirkelig begravelse vil følge Den Norske Kirkes liturgi for gravferd. Når pårørende opplyser om at de ønsker en kirkelig begravelse eller kirkelig bisettelse for den avdøde, tar vi først kontakt med presten for den aktuelle kirken begravelsen skal holdes. 

I møte med presten får dere informasjon om gjennomførelsen av seremonien. Dere vil også kunne komme med innspill om musikkinnslag og skriftlesing, samt avtale innholdet av minnetalen om den avdøde og hvem som skal tale. 

Det vil alltid være litt variasjon i de ulike kirkesamfunnene, men gangen i en kirkelig seremoni ved begravelse og bisettelse er som oftest slik:

 • Ventemusikk – spilles ofte over høyttaler eller på orgel
 • Klokkene kimer, og alle setter seg
 • Preludium/Inngangsmusikk – spilles på orgel eller som et musikkinnslag ønsket av pårørende
 • Salme synges
 • Minneord leses av presten eller pårørende
 • Kransepålegging – hilsener som står på kranser og blomster leses opp
 • Salme synges, eller det spilles som musikkinnslag eller solosang
 • Musikkinnslag kan komme her om ønskelig
 • Postludium/Utgangsmusikk – spilles på orgel eller som et musikkinnslag ønsket av pårørende

Videre seremoni ved bisettelse: Jordpåkastelse før kisten senkes ned i kapellet, eller bæres ut til ventende bil som kjører kisten til krematoriet. Deretter følges det opp med klokkene som kimer.

Videre seremoni ved begravelse: Kisten bæres ut til gravstedet av nærmeste pårørende, og det synges en salme. Før kisten senkes, utføres jordpåkastelse. Etter nedsenking synges det igjen en salme. Deretter vil familien ta imot kondolanser og takke for de fremmøtte, mens man hører at klokkene kimer.

Les mer Les mindre

Kirker i Tønsberg

I Tønsberg er det 13 kirker, og de fleste av disse kan benyttes til begravelse. Her er den komplette oversikten over alle kirkene i Tønsberg:

 • Våle kirke
 • Vivestad kirke
 • Vallø kirke
 • Undrumsdal kirke
 • Søndre Slagen kirke
 • Solvangkirken
 • Slagen kirke
 • Sem kirke
 • Ramnes kirke
 • Husøy kirke
 • Fon kirke
 • Eik kirke
 • Tønsberg domkirke

Tønsberg domkirke har en kapasitet på 550 plasser.

Ramnes kirke har en kapasitet på 250 plasser.

Undrumsdal kirke har en kapasitet på 175 plasser. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Tønsberg

I Tønsberg finner du 13 gravlunder, og alle gravplassene har egne områder for både kistenedsenking og urnenedsettelse. Her er oversikten over alle kirkegårder og gravlunder i Tønsberg: Fon kirkegård, Husøy kirkegård, Sem kirkegård, Slagen kirkegård, Søndre Slagen kirkegård, Tønsberg Gamle kirkegård, Tønsberg nye kirkegård (ved Solvang gravkapell), Vallø Gamle kirkegård, Vallø kapell gravplass, Våle kirkegård, Vivestad kirkegård, Undrumsdal kirkegård og Ramnes kirkegård.

Les mer Les mindre