Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Svelvik

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Svelvik

Velkommen til Lavendla i Svelvik. Vi tar ansvar for alt som skal til for en verdig avskjed med den du har mistet. Vårt begravelsesbyrå i Svelvik har erfaring med at mange og ulike følelser kan oppstå i den situasjonen du er i, og tar deg i mot akkurat som du er. Vi er her for å gjøre det vanskelige lettere.

Dedikert rådgiver. Hos Lavendla Svelvik får du en personlig begravelsesrådgiver som følger deg i hele prosessen, fra planlegging til gjennomføring. Vi vil rådgi deg og hjelpe deg med å ta de beslutningene som må til for å få en fin gravferd og etter dine ønsker.

Fleksible. Så snart du tar kontakt med oss, vil vi ta kontakt med deg! Vi er opptatt av fleksibilitet og vil møte deg der det passer deg best, om du vil at vi skal komme hjem til deg, du vil møte oss i våre lokaler eller på telefon eller videokonferanse.

Begravelsesbyrå Svelvik

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Svelvik

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Svelvik

Lavendla begravelsesbyrå i Svelvik tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Svelvik?

En vanlig gravferd i Svelvik koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Minnesider i Svelvik

På våre minnesider kan du legge igjen en melding, gi en gave, kjøpe blomster og mer. Nedenfor vises et utvalg av minnesider i Svelvik

Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Svelvik

Det finnes mange former på en gravferd. Ønsker du en tradisjonell kirkelige begravelse? Eller ønsker du en livssynsåpen? Vi har også erfaring med å planlegge og gjennomføre humanetiske bisettelser og gravferder for andre religioner. Det er opp til deg. Vi er her for å bistå.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Svelvik

I en livssynsåpen bisettelse som for eksempel en humanetisk står dere som pårørende fritt til å velge innholdet. Vi hjelper dere med alt det praktiske som må på plass. I Svelvik er for eksempel Åssiden kapell eller Svelvik Røde kors-huset aktuelle steder for en livssynsåpen bisettelse.

Åssiden kapell (Drammen) har plass til 120 personer.

Les mer Les mindre

Kirkelig gravferd i Svelvik

Ved en kirkelige begravelse vil kirkens liturgi for gravferder gjennomføres. Dette gir en verdig og fast ramme som mange velger. Utover det faste, kan dere som pårørende være med på å bestemme salmer, samt bestemme egne musikk-innslag, som live-musikk eller musikk som spilles over anlegget. Vi i Lavendla pleier alltid å anbefale live-musikk. Musikkfremføringer, om det er instrumentalt, sangsolister eller en kombinasjon gir alltid en spesiell og fin stemning til en bisettelse.

I Svelvik er er Svelvik kirke mye brukt, og den har plass til 450 personer.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Svelvik

Svelvik er en del av Drammen og alle gravplasser i Drammen er tilgjengelig for deg som bor i Svelvik. Vi hjelper deg med å velge gravplass og gravform utifra hva som passer deg og den avdøde. Valgene er blant flere kistegrav, urnegrav, anonym grav, anonym eller navnet minnelund og askespredning. Det siste må søkes om i den kommunen det er ønsket gjort.

Les mer Les mindre