Gjør det vanskelige lettere

Lavendla begravelsesbyrå Steinkjer

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Steinkjer

Vi i Lavendla er her for å gjøre det vanskelige lettere, når du har mistet noen. Vi har forståelse for at det kan virke overveldende å arrangere en gravferd, derfor tar vi ansvar for alle detaljer fra planlegging til gjennomføring.

Personlig rådgiver. Hos Lavendla Steinkjer får du en personlig rådgiver som følger deg hele veien. Våre rådgivere er lokalkjente og har erfaring med alle slags typer gravferder, så om du ønsker kirkelige, humanetisk, annen livssynsåpen, holistisk eller annen religiøs begravelse, så er vi her for deg.

Fleksible og effektive. Så snart du tar kontakt, vil du høre fra oss. Vi er raskt på plass og møter deg der hvor det passer deg best. Vi kan komme hjem til deg, du kan komme til et av våre lokaler eller vi kan ta planleggingen over telefon eller videokonferanse. Det som er viktig for oss er å lage en verdig ramme rundt planleggingen og en ro i gjennomføringen.

begravelsbyrå møde Steinkjer

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Steinkjer

Kontakt oss

Ring oss på 73 02 27 27 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Steinkjer

Lavendla begravelsesbyrå i Steinkjer tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Steinkjer?

En vanlig gravferd i Steinkjer koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Steinkjer

Kanskje hadde den avdøde selv ønsker om egen gravferd? Om dette var tilfelle kan dét være en god start på planleggingssamtalen med oss i Lavendla. Det finnes mange måter å ta avskjed på, og mange former for begravelser og bisettelser. Det er opp til dere, og vi er lydhøre for de pårørendes ønsker. Vi er behjelpelige med alt det praktiske som må ordnes for å få alt i stand, som for eksempel sted, musikkinnslag, blomster, dødsannonse og program – for å nevne noe.

Les mer Les mindre

Kirkelige begravelse

En gravferd i kirken følger den kristne liturgien for begravelser. Den er for mange en forutsigbar, kjent og verdig ramme når det skal tas avskjed med en man har hatt kjær. Utover det faste i liturgien er dere pårørende med på å bestemme salmer, og dere står fritt til å velge musikkinnslag – instrumental solist, sangsolist eller en kombinasjon. Presten vil ta kontakt med dere, så snart tid og sted for seremoni er bestemt. Vedkommende vil snakke med dere om minnetalen til den avdøde.

Vi i Lavendla begravelsesbyrå på Steinkjer koordinerer alt sammen og sørger for at bisettelsen går etter planen.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse

I en livssynsåpen bisettelse står dere som pårørende fritt til å velge innholdet. Vi er behjelpelige med egnet livssynsåpent seremonirom på Steinkjer og ellers alle praktiske gjøremål. Våre rådgivere er erfarne og bistår dere i å ta gode valg slik at gravferden blir verdig og vakker.

Les mer Les mindre