Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Stavanger

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Stavanger

Vi er her for deg når du har mistet noen. Vår dedikerte begravelsesrådgiver vil følge deg gjennom hele prosessen fra planlegging til gjennomføring av seremoni, minnesamvær og urnenedleggelse. Eller det du måtte ønske; det finnes mange måter å ha en gravferd på, og vi vil hjelpe deg med alle detaljene slik at den blir slik du vil ha den.

Raskt på plass. Når du tar kontakt med oss, vil vi raskt gi deg et svar og avtale et møte. Vi er opptatt av å gjøre det vanskelige lettere, og tilpasser oss din hverdagslogistikk. Vil du at vi skal komme hjem til deg? Eller vil du komme til et av Lavendlas lokaler i Stavanger? Vi kan også ta planleggingsmøte for bisettelsen over telefon eller videokonferanse. Det er opp til deg.

Personlig rådgiver. Hos Lavendla får du en personlig rådgiver som hjelper deg på hvert steg av prosessen, både før, under og etter en gravferd.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Stavanger

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Stavanger

Lavendla begravelsesbyrå i Stavanger tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Stavanger?

En vanlig gravferd i Stavanger koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Stavanger

Ønsker du en kristelig, annen religion, humanetisk, holistisk eller livssynsåpen gravferd? Vi i Lavendla Stavanger har erfaring med alle former for gravferder og vil hjelpe deg å planlegge den begravelsen du og dine ønsker. Kanskje har den avdøde fortalt dere hva hen selv ønsket seg for sin avskjed?

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Stavanger

I livssynsåpne bisettelser kan dere som pårørende fritt velge hva som skal skje. Vi kjenner til livssynsåpne seremonirom og vil ellers hjelpe dere med alle detaljer som må på plass i forbindelse med et dødsfall og påfølgende gravferdsseremoni.

Les mer Les mindre

Livssynsåpne seremonier Stavanger

De aller fleste bisettelsene i Stavanger foregår i krematoriets seremonisal som er livssynsåpent. I tillegg har Stavanger tre andre kapeller som kan benyttes avgiftsfritt når avdøde hadde bopel i Stavanger kommune. Disse er Eiganes kapell, Lagård kapell og Tjensvoll kapell.

Stavanger krematoriums seremonisal ligger på Eiganes gravlund og har plass til 180 personer.

Vi i Lavendla Stavanger hjelper deg å velge det rette stedet for dere!

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Stavanger

De fleste tros- og livssynsamfunn har egne kirkebygg og menighetslokaler som ofte benyttes til begravelser (kistebegravelse) og bisettelser (kremering med urnenedleggelse). De livssynsåpne seremonirommene (kapellene) kan også benyttes til kirkelige gravferder, om det er ønskelig.

Det er mange kirker og menigheter i Stavanger. Noen av de mest brukte kirkene og kapellene er Revheim kirke, Hinna kirke, Tjensvoll kapell, Eiganes kapell, Hundvåg kapell, Lagård kapell, Gausel kirke, og Austre og Vestre Åmøy kapell.

Det finnes mange flere seremonisteder i Stavanger. Her er et utvalg: Den katolske kirken, Metodistkirken, Baptistkirken, Rikets sal, St. Petri kirke, Stavanger Domkirke og St. Johannes kirke.

Les mer Les mindre

Gravplasser Stavanger

Det er 23 gravplasser i Stavanger-området. Her er et utvalg:

Kirkegårder: Askje, Fogn, Hausken, Hesby, Jørstad, Sjernarøy, Talgje, Utstein kloster og Vestre Åmøy.

Gravlunder: Eiganes, Hetland/Frue kirke (Hetlandskirken), Hinna, Hundvåg, Lagård, Revheim, Tjensvoll og Jåtta.

Eiganes gravlund har et eget felt på gravlunden som er avsatt til urnenedsetting, inklusive anonym nedsetting av urne. I 2009 ble det opparbeidet navnet minnelund.  Eiganes har også et eget gravfelt for katolikker. Lagård og Hetland gravlund har områder for navnet minnelund. Det har blant flere også Hundvåg gravlund og Revheim gravlund.

minnelunder kan du velge urne- eller kistegraver, uten å sette opp egen gravstein. Navnene til de avdøde preges inn på metallplater som monteres på et felles monument.

Les mer Les mindre