GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Skien

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Skien

Hos Lavendla begravningsbyrå Skien får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Skien
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Skien

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Skien

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Skien

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Skien?

En vanlig gravferd i Skien koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Skien

Ønsker du en kristelig, annen trosretning, humanetisk, holistisk eller livssynsåpen gravferd? Ofte hadde den avdøde egne ønsker om hvordan vedkommende ønsket sin gravferd, og det er en fin start på samtalen med dere.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Skien

Med en livssynsåpen bisettelse står dere som etterlatte fritt til å velge både innhold og hvor og hvordan bisettelsen skal finne sted. Nordre Gravlund Kapell er det mest brukte seremonirommet for livssynsåpne bisettelser. Vi hjelper dere med alle detaljer både før, under og etter bisettelsen.

Nordre Gravlund kapell ligger ved siden av Skien Krematorium. Seremonirommet har plass til 170 personer.

Skien krematorium har rom for urne-seremoni. Krematoriet tar også i mot pårørende som vil følge kisten helt frem.

Pollen kapell og Gjerpen kapell kan også benyttes til livssynstilpassede seremonier. Seremonirommene har plass til henholdsvis 100 og 270 personer.

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Skien

Ved en begravelse i kirken er det den kristne liturgien som er førende for gravferden. Liturgien inneholder en rekkefølge som skal følges, men utover det kan dere som pårørende velge salmer og sang- eller musikkinnslag etter eget og den avdødes ønsker.

Når dere vet hvilken kirke dere ønsker å ha begravelsen fra, tar vi kontakt med presten som igjen tar kontakt med dere for et møte.

Les mer Les mindre

Kirker i Skien

Vit at også de livssynsåpne seremonirommene kan brukes til kirkelige gravferder. Utover disse er det mange kirker å velge mellom i Skien-området.

Disse er blant flere Borgestad kirke (med plass til 385 personer), Gimsøy kirke (med plass til 225 personer), Gjerpen kirke (med plass til 550 personer) og Solum kirke (med plass til 205 personer),

Les mer Les mindre

Gravplasser i Skien

Det du som pårørende trenger å ta stilling til er om dere har en familiegrav eller annet fra før, som dere ønsker å bruke nå, eller om dere ønsker en ny kistegrav eller urnegrav. Det finnes flere alternativer. I Skien finnes det gravplass på kirkegårdene på Borgestad, Gimsøy, Gjerpen, Johannes, Kilebygda, Lie, Luksefjell, Melum, Nenset, Nordre gravlund, Omdal, Pollen, Solum og Valebø.

Lie kirkegård har urnelund, et område tilrettelagt for navnet urnelund med felles minnesmerke med plass for navneplater.

Nordre gravlund er den største gravplassen i Skien kommune. Den omslutter Nordre kapell og Skien krematorium. Den har minnelund for anonyme urnegraver og eget felt for muslimsk gravlegging. Gravlunden er for beboere i Skien, Porsgrunn og Siljan.

Les mer Les mindre