lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Skien

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Skien

Det kan være følelsesmessig turbulent å oppleve å miste noen. Dette kjenner vi i Lavendla godt til, og her er alle følelser velkomne. For at du skal føle deg trygg og finne ro i situasjonen, tar vi oss av alle detaljer i planleggingen av begravelsen. Vi i Lavendla Skien er her for å gjøre det vanskelige lettere, samt sørge for at dere som pårørende får tatt en avskjed på akkurat den måten dere ønsker det.

Fleksible og tilgjengelige. Vi er her for deg, og så snart du tar kontakt vil du høre fra oss slik at vi kan avtale et møte. Vi ønsker å tilpasse oss din livssituasjon som betyr at vi gjerne kommer hjem til deg eller du kan komme til et av våre lokaler, eller vi kan ta planleggingssamtalen på telefon eller via videokonferanse. Det er opp til deg.

Dedikert begravelsesrådgiver til hele prosessen. Hos Lavendla begravelsesbyrå i Skien får du en personlig begravelsesrådgiver som vil følge dere i hele prosessen fra planlegging av bisettelsen til gjennomføring av den, også til alt omkring minnesamvær om dere ønsker det, og seremoni rundt urnenedleggelse – om det er et ønske.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Skien

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Skien

Lavendla begravelsesbyrå i Skien tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Skien

Ønsker du en kristelig, annen trosretning, humanetisk eller livssynsåpen gravferd? Ofte hadde den avdøde egne ønsker om hvordan vedkommende ønsket sin gravferd, og det er en fin start på samtalen med dere.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Skien

Med en livssynsåpen bisettelse står dere som etterlatte fritt til å velge både innhold og hvor og hvordan bisettelsen skal finne sted. Nordre Gravlund Kapell er det mest brukte seremonirommet for livssynsåpne bisettelser. Vi hjelper dere med alle detaljer både før, under og etter bisettelsen.

Nordre Gravlund kapell ligger ved siden av Skien Krematorium. Seremonirommet har plass til 170 personer.

Skien krematorium har rom for urne-serememoni. Krematoriet tar også i mot pårørende som vil følge kisten helt frem.

Pollen kapell og Gjerpen kapell kan også benyttes til livssynstilpassede seremonier. Seremonirommene har plass til henholdsvis 100 og 270 personer.

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Skien

Ved en begravelse i kirken er det den kristne liturgien som er førende for gravferden. Liturgien inneholder en rekkefølge som skal følges, men utover det kan dere som pårørende velge salmer og sang- eller musikkinnslag etter eget og den avdødes ønsker.

Når dere vet hvilken kirke dere ønsker å ha begravelsen fra, tar vi kontakt med presten som igjen tar kontakt med dere for et møte.

Les mer Les mindre

Kirker i Skien

Vit at også de livssynsåpne seremonirommene også kan brukes til kirkelige gravferder. Utover disse er det mange kirker å velge mellom i Skien-området.

Disse er blant flere Borgestad kirke (med plass til 385 personer), Gimsøy kirke (med plass til 225 personer), Gjerpen kirke (med plass til 550 personer) og Solum kirke (med plass til 205 personer),

Les mer Les mindre

Gravplasser i Skien

Det du som pårørende trenger å ta stilling til er om dere har en familiegrav eller annet fra før, som dere ønsker å bruke nå, eller om dere ønsker en ny kistegrav eller urnegrav. Det finnes flere alternativer. I Skien finnes det gravplass på kirkegårdene på Borgestad, Gimsøy, Gjerpen, Johannes, Kilebygda, Lie, Luksefjell, Melum, Nenset, Nordre gravlund, Omdal, Pollen, Solum og Valebø.

Lie kirkegård har urnelund, et område tilrettelagt for navnet urnelund med felles minnesmerke med plass for navneplater.

Nordre gravlund er den største gravplassen i Skien kommune. Den omslutter Nordre kapell og Skien krematorium. Den har minnelund for anonyme urnegraver og eget felt for muslimsk gravlegging. Gravlunden er for beboere i Skien, Porsgrunn og Siljan.

Les mer Les mindre