lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Ski

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Ski

Lavendla begravelsesbyrå Ski, er på plass for deg som ønsker hjelp til bisettelse. Våre gravferdskonsulenter er raskt på plass og tilgjengelig på telefon, e-post, video og på nett. Vårt begravelsesbyrå Ski vil hjelpe deg med å planlegge avskjedsseremonien, slik at du kan kjenne ro og trygghet i den tøffe tiden du og de etterlatte nå går gjennom. 

Vi kjenner til prosessen ved tingretten (tidligere skifteretten), og vil sørge for at du får den nødvendige informasjonen du trenger for at planleggingen og forløpet før bisettelsen skal gå verdig og trygt for seg.

Begravelsesbyrå Ski

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Ski

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Ski

Lavendla begravelsesbyrå i Ski tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Ski

I Ski kan våre gravferdskonsulenter i Lavendla hjelpe deg med å planlegge seremoni, minnestund, begravelse og bisettelse. Og alle som bor i Nordre Follo kan bisettes på valgt gravplass i kommunen uansett grunnsyn og religion.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Ski

Om du ønsker en kirkelig begravelse, vil våre Lavendla rådgivere i Ski sørge for at du får den informasjonen du trenger slik at du kan velge den seremonien som passer deg best. Selv om det er nærmeste pårørende som skal bestemme hvordan bisettelsen skal foregå, vil vi også snakke om den avdøde hadde ønsker for hvordan begravelsen skulle gå for seg. 

Fra du tar kontakt med oss, vil du få tildelt din helt egne konsulent som følger deg hele veien, og sørger for alt det praktiske slik at du kan holde fokuset ditt på det som er viktig.

Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Ski

Lavendlas gravferdskonsulenter er på plass i Ski og hjelper deg med å planlegge en avskjedsstund som passer deres livssyn. Dersom det er ønskelig kan vi også hjelpe til med å finne et passende lokale slik at de etterlatte får tatt en siste avskjed.

Les mer Les mindre

Kirker i Ski

I Ski finner du to kirker som kan benyttes til bisettelse. Du kan velge mellom Ski nye kirke og Ski middelalderkirke som tilhører den norske kirke.

Ski nye kirke: Innviet i 1988, ble denne kirken bygd for å skape mer plass til menigheten i Ski. Kirken har også fått et mer moderne utseende for å skille den fra middelalderkirken. Det er arkitekt Ola Ulset som har tegnet kirken, og den er har tydelig kvadratisk uttrykk. Det flotte lyset inne i kirken kommer fra vindusglasset som er montert i taket. I tillegg til å bli brukt for vanlige gudstjenester og andre seremonier, blir denne kirken ofte brukt til konserter av Skis’ innbyggere.

Ski middelalderkirke: Som navnet tilsier er dette den eldste kirken i Ski. Bygd på 1100-tallet, er denne kirken et unikt stykke historie. Det har blitt gjort ulike oppgraderinger av kirken siden den ble bygd, men sjarmen fra middelalderen har den likevel klart å beholde. Kirkens materialer er dekt med kalkstein, og hjørnesteinene rundt kirken er hugget av kleber og granitt. I dag benyttes blant annet kirken til vielser, begravelser, dåp og gudstjenester.

Les mer Les mindre

Kapell i Ski

Etter at Ski og Oppegård ble slått sammen til Nordre Follo kommune fra januar 2020, har Ski fått flere valg blant kapeller. Men de nærmeste kapellene til Ski vil være Østmarkskapellet, Sørmarkskapellet og HverDagsKapell.

Sørmarkskapellet står i hovedhuset til Slora gård som er plassert ved nydelige Langenvannet i Nordre Follo. I kapellet arrangeres det cirka 35 gudstjenester i året, og har vært i bruk siden 1970-tallet.

HverDagsKapell er også plassert oppe ved Slora gård og er tilgjengelig for alle som trenger å tilbringe tid i et stillerom, for pilgrimsreisende eller for de som ønsker et lokale til seremonien sin.

Østmarkskapellet er plassert på andre enden av Ski, og er beskrevet som et sportskapell som er designet av arkitekten Harald Hille. Kapellet benyttes til gudstjenester og andre seremonier, samt at det er åpent for korgrupper, skoler, barnehager og andre som ønsker å benytte kapellet i henhold til lokalets verdigrunnlag.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Ski

Gravlunder som er tilgjengelig i Ski for jordfestelse er Siggerud Nye kirkegård, Ski kirkegård og Kråkstad kirkegård. (Da denne teksten ble skrevet fantes det ikke nok informasjon om Siggerud Gamle kirkegård til å kunne formidle).

I Ski kirkegård finner du en tilpasset gravlund for muslimer. Du har også mulighet for anonym nedlegging av urne på Ski kirkegård. Det finnes også anledning for anonym minnelund i Ski. Ta kontakt med oss i Lavendla, så vil vi hjelpe deg med all nødvendig informasjon slik at du kan ta det beste valget for de etterlatte.

Les mer Les mindre