GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Ski

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Ski

Hos Lavendla begravningsbyrå Ski får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Ski
Vi gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Ski

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Ski

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Ski

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Ski?

En vanlig gravferd i Ski koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Ski

I Ski kan våre gravferdskonsulenter i Lavendla hjelpe deg med å planlegge seremoni, minnestund, begravelse og bisettelse. Og alle som bor i Nordre Follo kan bisettes på valgt gravplass i kommunen uansett grunnsyn og religion.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse i Ski

Ved en livssynsåpen gravferd, brukes det et livssynsåpent seremonirom. Noen kapeller tilknyttet kirkene er tilrettelagt for livssynsåpne begravelser.

Er dere tilknyttet Humanetisk forbund eller Holistisk forbund? Disse foreningene tilbyr henholdsvis seremonileder og ritualleder, som tar det ansvaret i en gravferd, som presten gjør i en kirke. Dersom dere ønsker en seremonileder helt uten tilknytning, stiller vi i Lavendla gjerne opp med en av våre seremoniledere.

I en livssynsåpen gravferd, står dere som pårørende frie til å velge innholdet. Vi i Lavendla hjelper dere med mulighetene og valgene og koordinerer alle detaljer.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Ski

Om du ønsker en kirkelig begravelse, vil våre Lavendla rådgivere i Ski sørge for at du får den informasjonen du trenger slik at du kan velge den seremonien som passer deg best. Selv om det er nærmeste pårørende som skal bestemme hvordan bisettelsen skal foregå, vil vi også snakke om den avdøde hadde ønsker. 

En kirkelig gravferd følges kirkens liturgi for gravferd, og ligner en gudstjeneste med bønn, skriftlesning og salme-sang. I tillegg kan dere ha musikkinnslag fremført av solister. Dere bestemmer også salmene, og sammen med presten blir dere enige om minneordene for den avdøde.

Les mer Les mindre

Kirker i Ski

I Ski finner du to kirker som kan benyttes til gravferd. Du kan velge mellom Ski nye kirke og Ski middelalderkirke.

Vi i Lavendla vil hjelpe deg med å finne en kirke som passer til den seremonien du ønsker.

Ski nye kirke har total kapasitet på opp mot 460 sitteplasser inklusive to tilstøtende menighetssaler.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Ski

Gravlunder som er tilgjengelig i Ski for jordfestelse er Siggerud Nye kirkegård, Ski kirkegård og Kråkstad kirkegård. (Da denne teksten ble skrevet fantes det ikke nok informasjon om Siggerud Gamle kirkegård til å kunne formidle).

I Ski kirkegård finner du en tilpasset gravlund for muslimer. Du har også mulighet for anonym nedlegging av urne på Ski kirkegård. Det finnes også anledning for anonym minnelund i Ski. Ta kontakt med oss i Lavendla, så vil vi hjelpe deg med all nødvendig informasjon.

Les mer Les mindre