GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Sarpsborg

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Sarpsborg

Hos Lavendla begravningsbyrå Sarpsborg får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Sarpsborg
Vi gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Sarpsborg

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Sarpsborg

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Sarpsborg

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Sarpsborg?

En vanlig gravferd i Sarpsborg koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Sarpsborg

I Sarpsborg kan du holde begravelser i flere ulike lokaler for en siste avskjed med den avdøde. Du får tildelt din egen Lavendla gravferdskonsulent som vil følge deg gjennom hele prosessen og bistå med alt det praktiske rundt begravelsen eller bisettelsen.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Sarpsborg

Vi er opptatt av at du og dine får tatt den avskjeden og avholdt den seremonien som er riktig for dere. I en livsynsåpen gravferd, kan dere selv velge innholdet. Noe som gir muligheter for en personlig seremoni.

Vi i Lavendla stiller gjerne som seremonileder, dersom dere ønsker noe annet enn alternativet til Humanetisk forbund som tilbyr gravferdstalere og Holistisk forbund som tilbyr ritualledere. 

Du kan benytte deg av Tune kapell og Sarpsborg kapell og krematorium. Sistnevnte er mye brukt.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Sarpsborg

En kirkelig begravelse i Sarpsborg kan utføres på to ulike måter. En tradisjonell kristen kistebegravelse har nesten samme forløp som en begravelse med kremering (bisettelse) og påfølgende urnenedsenking. Gangen i en kristen begravelse og bisettelse i kirken, vil være ganske lik som en gudstjeneste. Statistikken for kremasjon i Norge (i 2020) viser at cirka 49% mennesker ønsker kremering som begravelsesform. Da vil du også ha 6 måneder til å avholde seremonien, med en påfølgende minnestund. I Norge er det ingen krav om at minnestund må holdes rett etter begravelsen, men det er mange som velger dette.

Slik foregår en kirkelig begravelse: I forkant av begravelsen vil pårørende ha en samtale med presten slik at dere kan komme med informasjon om livet til den avdøde. Dere vil også avtale hvem som skal holde minnetalen. Pårørende velger selv hvor mye de ønsker å bidra med under begravelsen. Presten vil ha sin faste liturgi han eller hun skal følge, som innebærer salmer, bibelvers og bønn. Utover dette kan du selv velge om du ønsker å si noen ord, ha musikalske innslag samt hvilke salmer dere vil ha som fellessanger. 

Kremasjon, etter kirkeseremoni; nå vil enten kisten senkes ned i bakken hvor den går rett videre til kremasjon. Eller kisten blir trillet ut på båre for å føres videre til kremering. 

Kistebegravelse, etter kirkeseremoni; når presten er ferdig med siste bibelverset vil kisten føres ut til gravlunden. Kisten bæres av nærmeste pårørende eller andre utvalgte personer. Ute ved gravlunden holdes det en liten samlingsstund hvor presten sier noen ord og utfører jordpåkastelse. Deretter senkes kisten ned i graven. 

Les mer Les mindre

Kirker i Sarpsborg

Det finnes til sammen 12 kirker i Sarpsborg kommune. Disse heter: Hafslundsøy kirke, Holleby kirke, Tune kirke, Sarpsborg kirke, Greåker kirke, Solli kirke, Hafslund kirke, Skjeberg kirke, Varteig kirke, Ullerøy kirke, Ingedal kirke og Skjebergdalen kirke.

Hafslund kirke har en kapasitet på 250 mennesker. 

Vi i Lavnedla hjelper deg med å finne kirken som passer din gravferd.

 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Sarpsborg

Alle innbyggere i Sarpsborg kan benytte gravplassene i Sarpsborg kommune. De kan brukes til kremasjon, kistebegravelse og urnenedsettelse. 

Her er oversikten over de ulike gravlundene i Sarpsborg: Hafslund kirkegård, Ingedal kirkegård, Skjeberg kirkegård, Solli kirkegård, Skjebergdalen kirkegård, St. Olav gravlund, Tune kirkegård, Ullerøy kirkegård, Varteig kirkegård og Vestre Sarpsborg gravlund.

I Sarpsborg finnes det flere gravplasser med historisk betydning, og ettersom de er betegnet som kulturminner vil det være begrenset bruk for disse arealene: Borgenhaugen, Varteig, Tune, Holleby, Stordalanlegget og området rundt Sarpsborg kirke.

Les mer Les mindre