GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Sandvika

Kontakt oss

Elias Smiths vei 24, Sandvika (samtale etter avtale)
Ring alle dager 23 65 11 00

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Sandvika

Hos Lavendla begravningsbyrå Sandvika får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Sandvika
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Sandvika

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Sandvika

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Sandvika

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Sandvika?

En vanlig gravferd i Sandvika koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Sandvika

I Sandvika vil våre begravelsesagenter hjelpe deg med organisering av kirkelig, holistisk, humanistisk og livssynsnøytral begravelse. Ta kontakt for rask hjelp, så får du tildelt din egen Lavendla konsulent som vil følge deg opp hele veien.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Sandvika

Din Lavendla gravferdskonsulent hjelper deg med å planlegge en livssynsnøytral begravelse i Sandvika. Våre konsulenter har bred og lang erfaring ved å organisere minnestund tilpasset religion og livssyn, og vår gode lokalkunnskap gjør også at vi alltid vil finne et passende lokale for at du skal få tatt en verdig avskjed med den avdøde.

I Sandvika, Bærum, finner du to kapell som tilhører Haslum krematorium: Lille og Store. Og Bryn kapell samt Bærum sykehuskapell er lokaler som også tilbyr seremonier for livssynsåpne seremonier. I tillegg har sykehjemmene; Berger bo- og behandlingssenter, Stabekktunet og Østerås bo- og behandlingssenter tilgjengelige kapell for ulike minneseremonier.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Sandvika

Ved en kirkelig seremoni i Sandvika, kan du velge mellom begravelse eller bisettelse. Både kistebegravelse og urnenedsettelse har tilnærmet samme liturgi for seremonien i kirken eller kapellet. En slik seremoni er veldig lik en gudstjeneste og består av blant annet preludium ved start og postludium ved slutt. Elementene inne i lokalet er skriftlesing, musikkinnslag (valgfritt), og salmer. 

Ved kistebegravelse bæres kisten ut til gravlunden av nærmeste pårørende etter seremonien i lokalet. Ved urnenedsettelse fraktes kisten til krematoriet, og selve nedsettelsen av urnen utføres etter avtale med krematoriet. Etter at den avdøde er senket ned i jorden er det mange som ønsker å samles til et minnesamvær. 

Les mer Les mindre

Kirker i Sandvika

I Sandvika og omegn (Bærum) er det mange kirker å velge i mellom. Vi i Lavendla finner ut hvilken menighet den avdøde tilhørte, men det er også mulig å bruke en annen kirke, dersom det er ønskelig. 

Helgerud kirke (300 plasser)

Tanum kirke (200 plasser)

Bryn kirke (350 plasser)

Grinilund kirke (350 plasser)

Haslum kirke (230 plasser)

Høvik kirke (440 plasser)

Jar kirke (450 plasser)

Lommedalen kirke (600 plasser)

Snarøya kirke (250 plasser)

Østerås kirke (400 plasser)

 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Sandvika

For begravelse eller urnenedsettelse finnes det 6 gravplasser rundt Sandvika. De ulike gravplassene vil ha ulike gravlunder tilpasset religion og livssyn, så dette vil vi gå gjennom i vår samtale med de pårørende. Noen gravlunder er: Tanum kirkegård, Haslum kirkegård, Lilleøya gravlund, Bryn kirkegård, Steinsskogen gravlund og Lommedalen gravlund.

Les mer Les mindre