Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Sandnes

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Sandnes

Lavendla begravelsesbyrå i Sandnes har lokalkunnskap og erfaring fra mange ulike begravelser og bisettelser. Det finnes mange måter å gjennomføre en avskjed på, og vi er opptatt av at gravferden blir slik du og dine ønsker den.

Dedikert kontaktperson hos Lavendla. Hos oss får du en begravelsesrådgiver som din personlige kontaktperson. Vedkommende vil sammen med deg sørge for at alle detaljer kommer på plass. Begravelsesrådgiveren følger dere gjennom hele prosessen fra planlegging til gjennomføring av bisettelsen og minneseremonien, dersom du også ønsker det.

Kontakt oss i dag. Vi er her for å gjøre det vanskelige lettere. Derfor er vi fleksible med tanke på hvor og hvordan vi møtes. Ta kontakt i dag og du vil veldig snart høre fra oss. Vi kommer gjerne hjem til deg, alternativt kan du og dine komme til et av våre lokaler eller vi kan samtales over telefon eller videokonferanse. Det er opp til deg.

 

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Sandnes

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Sandnes

Lavendla begravelsesbyrå i Sandnes tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Sandnes?

En vanlig gravferd i Sandnes koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Sandnes

Betegnelsen begravelse brukes gjerne på en gravferd der avdøde skal legges ned i en grav, mens bisettelse ofte brukes der avdøde skal kremeres og urnen legges ned i en grav – eventuelt spres på et ønsket sted.

Det viktigste for oss i Lavendla er at du som pårørende får den avskjeden du ønsker deg, så vi hjelper deg og dine med å skreddersy seremoni, minnesamvær og eventuelt seremoni ved urnenedleggelse.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Sandnes

En livssynsåpen bisettelse gir dere som pårørende anledning til fritt å velge hva seremonien skal inneholde. Vi hjelper deg å finne egnede lokaler, og står for alle detaljer omkring blomster, musikk, solister både når det gjelder bisettelsen og et eventuelt minnesamvær i etterkant.

Les mer Les mindre

Kristelig begravelse i Sandnes

I Sandnes og omegn er det mange aktuelle kirker for gravferder. Det vanligste er å velge den kirken som er der avdøde bodde. Men dersom dere ønsker en annen kirke, er det mulig å søke om det.

Her er mulige kirker i Sandes: Bogafjell kirke, Bymenigheten, Figgjo bedehus, Forsand kyrkje, Gand kirke, Hana kirke, Høle kyrkje, Høyland kirke, Julebygda kapell, Lura kirke, Lyse kapell, Riska gamle kirke, Riska kirke, Sandnes kapell, Sandnes kirke, Soma kapell og Sviland kyrkje.

Høyland kirke og Soma kapell er mest brukt.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Sandnes

Aktuelle gravplasser i Sandnes er Forsand kyrkjegard, Gand gravlund der de fleste seremoniene går fra Sandnes kapell, Høle kyrkjegard, Høyland kirkegård, Lyse kirkegård, Malmheim kirkegård, Riska gravlund, Sandnes gamle og Sandnes nye gravlund, Soma gravlund som har et eget gravfelt tilrettelagt for muslimsk gravferd og Sviland kyrkjegard.

Ønsker du kistegrav eller urnegrav? For en eller flere? Det finnes mange muligheter og vi hjelper deg.

Les mer Les mindre