GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Sandefjord

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Sandefjord

Hos Lavendla begravningsbyrå Sandefjord får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Sandefjord
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Sandefjord

 

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Sandefjord

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Sandefjord

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Sandefjord?

En vanlig gravferd i Sandefjord koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Sandefjord

I Sandefjord bistår din Lavendla gravferdskonsulent pårørende med planlegging av kirkelig, annen religøs tilknytning, humanetisk, holistisk eller annen livssynsnøytral begravelse eller bisettelse. Våre konsulenter er lokalkjent og vet hvilke lokaler som kan passe best for seremonien dere vil ha. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Sandefjord

En holistisk, humanetisk eller livssynsnøytral begravelse/bisettelse avholdes i et kapell eller annet passende lokale – eller ute, dersom det blir riktig for dere som pårørende. Gangen i seremonien er valgfri, men Lavendla har god erfaring med å komme med forslag til en personlig seremoni som kan passe de etterlattes ønsker for begravelse. Et eksempel på innhold ved en livssynsnøytral begravelse kan være slik:

 • Ankomstmusikk som spilles over høyttaler når alle ankommer
 • Klokker som ringer (dersom man er i en kirke eller kapell)
 • Musikkinnslag med sang som synges felles eller solist
 • Minneord som leses opp av pårørende
 • Tale fra pårørende som er ansvarlig for begravelsen
 • Musikkinnslag
 • Diktopplesning
 • Fellessang

I Sandefjord er det flere ulike kapell som kan benyttes til begravelses-seremonier. Blant annet finner du Ekeberg kapell og gravlund, Nybo kapell, Orelund kapell og gravlund, Sandefjord kapell og kirkegård og Olavskapellet Sandefjord.

Orelund kapell (og gravlund) har 240 sitteplasser og gravlunden i Orelund er i dag Sandefjords hovedgravplass. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Sandefjord

En kirkelig begravelse består som oftest av de samme faktorene som en gudstjeneste. Og disse elementene er som oftest i denne rekkefølgen:

 • Kirkeklokkene ringer inn
 • Det spilles et preludium (forspill)
 • Salmesang
 • Minneord om den avdøde leses opp
 • Lesing fra Bibelen
 • Salmesang
 • Tale eller annen skriftlesing fra presten
 • Bønn
 • Det spilles postludium (preludium)

I samarbeid med presten blir dere enige om minnetale og salmer. Vi i Lavendla tar ansvar for andre musikkinnslag, tar ansvar for alle andre detaljer som blomster, dødsannonse, programhefte og minneside, samt koordinerer alle parter. 

Les mer Les mindre

Kirker i Sandefjord

I Sandefjord er det flere kirker å velge mellom, men oftest blir seremonien avholdt i kirken som den avdøde tilhørte. Blant kirkene i Sandefjord finner du: Andebu kirke, Arnadal kirke, Bugården kirke, Høyjord stavkirke, Kodal kirke, Melsomvikkirken, Salem Sandefjord frikirke (Pinsekirke), Sandar kirke, Sandefjord kirke, Skjee kirke, St. Johannes Døperens kirke, Stokke kirke og Vesterøy kirke.

Andebu kirke har en kapasitet på 300 plasser.  

Sandar kirke har en kapasitet på hele 800 plasser. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Sandefjord

Ulike gravplasser og gravlunder i Sandefjord er Andebu kirkegård, Høyjord kirkegård, Kodal kirkegård, Sandefjord kirkegård, Sandar kirkegård, Ekeberg gravlund, Orelund gravlund, Arnadal kirkegård, Skjee kirkegård og Stokke kirkegård. På alle disse gravplassene er det mulighet for urnenedsettelse. For andre spørsmål rundt gravlunder i Sandefjord kan du ta kontakt med din Lavendla konsulent i Sandefjord.

Les mer Les mindre