lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Sandefjord

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Sandefjord

Velkommen til ditt begravelsesbyrå Sandefjord. Her kan du finne ro og trygghet i en krevende situasjon. Vi bistår med planlegging og organisering av begravelsen, slik at du kan tenke på det viktigste i denne tunge stunden. Vi sørger for å ivareta alt det praktiske rundt begravelsen eller bisettelsen slik at du kan få tatt et verdig farvel med den avdøde. 

Kort tid fra du sender din henvendelse til vårt første møte. Vi kjenner godt til at hurtighet er et nøkkelpunkt når man skal planlegge en begravelse. Det skal ikke gå mer enn 10 dager fra pårørende mottar dødsbudskapet, og til den avdøde skal begraves. Derfor vil vi forsikre deg om at vi er raskt tilgjengelige fra du kontakter oss til du får svar.

Møt oss i våre lokaler, eller hjemme i din egen stue. Det er opp til deg hvordan du ønsker å møte din dedikerte gravferdskonsulent fra Lavendla. Enten det er i din egen stue, i våre lokaler, som et videomøte eller over telefon, så er vi alltid klar for å snakke med deg. Vi sørger alltid for å gå gjennom alle nødvendige detaljer som gjør de etterlatte trygg på at begravelsen blir utført med verdighet og respekt for den avdøde.

Jurister tilgjengelig for juridiske spørsmål vedrørende skifte. Hos Lavendla begravelsesbyrå Sandefjord vil de etterlatte få tilgang til å snakke med våre jurister som er eksperter innenfor arv og skifte. Vår erfaring tilsier at pårørende ofte er i kontakt med tingretten (tidligere kalt skifteretten), og hos oss vil du få den nødvendige informasjonen du trenger for spørsmålene dine rundt arv og skifte.

Begravelsesbyrå Sandefjord

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Sandefjord

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Sandefjord

Lavendla begravelsesbyrå i Sandefjord tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Sandefjord

I Sandefjord bistår din Lavendla gravferdskonsulent pårørende med planlegging av borgerlig, kirkelig, humanistisk og livssynsnøytral begravelse eller bisettelse. Våre konsulenter er lokalkjent og vet hvilke lokaler som kan passe best for seremonien dere ønsker å holde for den avdøde.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Sandefjord

En kirkelig begravelse består som oftest av de samme faktorene som en gudstjeneste. Og disse elementene er som oftest i denne rekkefølgen:

 • Kirkeklokkene ringer inn
 • Det spilles et preludium (forspill)
 • Salmesang
 • Minneord leses opp om den avdøde
 • Lesing fra Bibelen
 • Salmesang
 • Tale eller annen skriftlesing fra presten
 • Bønn
 • Det spilles postludium (preludium)

I samarbeid med konsulenten din hos Lavendla og presten, kan vi også bistå med musikkinnslag, solosang, diktopplesning og tilpassede minneord som kan leses opp av pårørende.

Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Sandefjord

En borgerlig, humanistisk eller livssynsnøytral begravelse/bisettelse avholdes i et kapell eller annet passende lokale. Gangen i seremonien er valgfri, men Lavendla har god erfaring med å komme med forslag til en personlig seremoni som kan passe de etterlattes ønsker for begravelse. Et eksempel på rekkefølge ved en livssynsnøytral begravelse kan være slik:

 • Ankomstmusikk som spilles over høyttaler når alle ankommer
 • Klokker som ringer (dersom man er i en kirke eller kapell)
 • Musikkinnslag med sang som synges felles eller solist
 • Minneord som leses opp av pårørende
 • Tale fra pårørende som er ansvarlig for begravelsen
 • Musikkinnslag
 • Diktopplesning
 • Fellessang
 • Kisten løftes opp og bæres ut
Les mer Les mindre

Kirker i Sandefjord

I Sandefjord er det flere kirker å velge mellom, men oftest blir seremonien avholdt i kirken som den avdøde tilhørte. Blant kirkene i Sandefjord finner du: Andebu kirke, Arnadal kirke, Bugården kirke, Høyjord stavkirke, Kodal kirke, Melsomvikkirken, Salem Sandefjord frikirke (Pinsekirke), Sandar kirke, Sandefjord kirke, Skjee kirke, St. Johannes Døperens kirke, Stokke kirke og Vesterøy kirke.

Andebu kirke er en meget stødig og gammel romansk langkirke som ble bygd på tidlig 1100-tallet. Det stødige bygget er laget i stein og har en kapasitet på 300 plasser. Døpefonten er det eldste inventaret, og er bygd i kleberstein i gotisk stil. 

Sandar kirke sto klar fra 1792, og ble restaurert i 1868. Det er arkitekten, Hans Christian Lind, som står bak designet av kirken. Den flotte korskirken er stor og mektig, med en kapasitet på hele 800 plasser. 

Les mer Les mindre

Kapell i Sandefjord

I Sandefjord er det flere ulike kapell som kan benyttes til begravelses-seremonier. Blant annet finner du Ekeberg kapell og gravlund, Nybo kapell, Orelund kapell og gravlund, Sandefjord kapell og kirkegård og Olavskapellet Sandefjord.

Ekeberg kapell (og gravlund) sto klar til bruk fra 1960, og er tegnet av arkitekten Arnstein Arneberg. Kapellet er ikke lenger i bruk grunnet utslippskravene som ble innført på 2000-tallet, men det er likevel et flott kapell. 

Orelund kapell (og gravlund) tok over for Nybo kapell i år 2000. Kapellet har 240 sitteplasser og gravlunden i Orelund er i dag Sandefjords hoved gravplass. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Sandefjord

Ulike gravplasser og gravlunder i Sandefjord er Andebu kirkegård, Høyjord kirkegård, Kodal kirkegård, Sandefjord kirkegård, Sandar kirkegård, Ekeberg gravlund, Orelund gravlund, Arnadal kirkegård, Skjee kirkegård og Stokke kirkegård. På alle disse gravplassene er det mulighet for urnenedsettelse. For andre spørsmål rundt gravlunder i Sandefjord kan du ta kontakt med din Lavendla konsulent i Sandefjord.

Les mer Les mindre