GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Ringerike

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Ringerike

Hos Lavendla begravningsbyrå Ringerike får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Ringerike
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Ringerike

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Ringerike

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Ringerike

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Ringerike?

En vanlig gravferd i Ringerike koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Ringerike

Din gravferdskonsulent i Ringerike vil bistå med planlegging av kirkelig begravelse, kirkelig bisettelse, annen religiøs retning og livssynsåpen begravelse/bisettelse. Vi kjenner til hvilke lokasjoner som er best egnet for seremoni, og er her for å sammen med deg skape en avskjed etter dine behov.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Ringerike

Dersom du som etterlatt ønsker å arrangere en holistisk, humanetisk eller helt livssynsåpen begravelse i Ringerike, vil vi hjelpe deg med å finne egnede lokaler og ta de valgene som skal til. Ved livssynsåpne gravferder, åpnes mulighetene og dere kan skreddersy seremonien helt etter egne og den avdødes ønsker.  

Ask kapell og Ringerike krematorium er noen lokaler som kan brukes for livsynsåpne gravferder.

Ask kapell har 150 sitteplasser. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Ringerike

Våre konsulenter vil bistå med organisering og planlegging av kirkelig begravelse og bisettelse i Ringerike. Vi er godt kjent i område og vil være den som koordinerer alle detaljene. En prest vil kontakte dere for å snakke om minnetalen. 

Vi i Lavendla organiserer og booker kirke, prest, organist, andre musikkinnslag, blomster, kiste/urne, gravsted, dødsannonse og programhefte. Vi har også en Minneside til fritt og gratis bruk.

 

Les mer Les mindre

Kirker i Ringerike

I Ringerike finner du følgende kirker: Haug kirke, Hole kirke, Hval kirke, Hønefoss kirke, Lunder kirke, Nes kirke, Norderhov kirke, Sankta Theresia katolske kirke, Tyristrand kirke, Ullerål kirke, Veme kirke og Viker kirke

Lunder kirke er mye brukt. Hønefoss kirke har hele 500 plasser i kirken.

Viker kirke har en kapasitet på 150 plasser.

Hønefoss krematorium og andre kapell kan også benyttes til kirkelige gavferder.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Ringerike

I Ringerike er det 11 gravplasser, og disse er: Haug kirkegård, Norderhov kirkegård, Hønefoss kirkegård, Ask kirkegård, Tyristrand kirkegård, Lunder kirkegård, Strømsoddbygda kirkegård, Veme kirkegård, Hval kirkegård, Viker kirkegård og Nes kirkegård.

Les mer Les mindre