GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Porsgrunn

Kontakt oss

Dokkvegen 11, Porsgrunn (samtale etter avtale)
Ring alle dager 23 65 11 00

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Porsgrunn

Hos Lavendla begravningsbyrå Porsgrunn får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Porsgrunn
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Porsgrunn

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Porsgrunn

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Porsgrunn

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Porsgrunn?

En vanlig gravferd i Porsgrunn koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Porsgrunn

Din dedikerte begravelsesrådgiver i Porsgrunn vil bistå med planlegging og organisering av kirkelig eller livssynsåpen begravelse. Vi har også god kjennskap til planlegging av begravelse innenfor andre religioner. Spør gjerne din Lavendla rådgiver om du har noen spørsmål rundt seremoniform og begravelse.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Porsgrunn

Hadde den avdøde ønsker for sin egen gravferd? Dette kan være en fin start på samtalen med oss. I en livssynsåpen gravferd, er alle muligheter åpne. Det gjelder å finne frem til det som blir en verdig og fin avskjed for dere som pårørende, sammen med den avdødes ønsker.

I en livssynsåpen bisettelse kan dere velge en gravferdstaler fra Humanetisk forbund, en ritualleder fra Holistisk forbund, eller om dere ønsker helt uten tilknytning stiller en fra oss i Lavendla opp som seremonileder.

Blant kapellene i Porsgrunn finner du Stranda kapell, Vår Frue kirke (katolsk), Østre Porsgrunn kapell og Tørmo kapell. Vi hjelper deg med å finne egnede lokaler.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Porsgrunn

Mange velger kirkelig begravelse fodi det er en kjent ramme for en verdig avslutning. Når vi i Lavvendla har booket kirke og prest for deg, vil presten ta kontakt med deg slik at du og dine kan snakke om innholdet i minnetalen og hvilke salmer dere ønsker skal synges i begravelsen. 

Vi i Lavendla hjelper til med solister, blomster og alle andre praktiske oppgaver i forbindelse med seremonien, samt koordinerer med prest og organist. 

En kirkelig gravferd følger kirkens liturgi for begravelser, som i stor grad ligner en gudstjeneste med blant annet salmer, skriftlesning og bønn. Bisettelse er gjerne betegnelsen når det er kremasjon med urnenedleggelse, mens begravelse er ordet for kistebegravelse. 

Les mer Les mindre

Kirker i Porsgrunn

I Porsgrunn finner du blant annet Østre Porsgrunn kirke, Vestre Porsgrunn kirke og Herøya kirke. Og det er Østre Porsgrunn kirke som er mest populær blant innbyggerne. 

Østre Porsgrunn kirke har en kapasitet på 500 plasser.

Herøya kirke har en kapasitet på 400 plasser. Dersom kirkerommet åpnes, og ekstra stoler settes inn, vil bygget ha en kapasitet på 700 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Porsgrunn

Tørmo kirkegård er en av gravplassene i Porsgrunn. Porsgrunn Østre kirkegård er en krigsgrav som også er kalt for Østsidens kirkegård. For mer informasjon om gravplasser i Porsgrunn kan du ta kontakt med din rådgiver hos Lavendla.

Les mer Les mindre