GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Notodden

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Notodden

Hos Lavendla begravningsbyrå Notodden får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Notodden
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Notodden

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Notodden

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Notodden

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Notodden?

En vanlig gravferd i Notodden koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Notodden

Våre begravelsesrådgivere vil sørge for alt det praktiske rundt planlegging og organisering av kirkelig, annen trosretning, humanetisk eller livssynsåpen begravelse i Notodden. Vi har erfaring med mange ulike seremonier og er mest opptatt av at det blir slik du og de andre etterlatte ønsker.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Notodden

Din begravelsesrådgiver i Notodden hjelper deg med å planlegge en humanetisk, holistisk eller livssynsåpen begravelse. Vi bistår med alle detaljene som skal til for at bisettelsen blir en verdig avskjed. Vi er også behjelpelige med å finne egnede lokaler til et minnesamvær i etterkant av seremonien om det er ønskelig. 

Notodden kapell er blant lokalene som benyttes til livssynsåpne begravelses-seremonier i Notodden. For andre egnede lokaler kan du ta kontakt med din Lavendla begravelsesrådgiver.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Notodden

Ved planlegging av en kirkelig begravelse i Notodden, vil vi i Lavendla koordinere det hele. Etter at presten er blitt informert vil vedkommende ta kontakt med dere. Sammen snakker dere om minnetalen og for eksempel hvilke sanger dere ønsker skal synges under gravferden.

Vi i Lavendla begravelsesbyrå Notodden, tar hånd om alt det praktiske og syr det hele sammen slik at gjennomføringen går som planlagt. På den måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Les mer Les mindre

Kirker i Notodden

Notodden kirke er en av kirkene du finner i Notodden. Den har en kapasitet på 330 plasser. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Notodden

Notodden gravlund er en av de tilgjengelige gravplassene du finner i Notodden. I 2021 ble det annonsert at gravplassen utvides og vil få en omfattende rehabilitering. Gravlunden vil blant annet få en norsk urnevegg, som vil være en av de første helt nye urneveggene som er laget på mange tiår. Gravplassen vil få cirka 1500 nye graver til kister, og vil også få ny Navnet Minnelund og Unavnet Minnelund. 

Les mer Les mindre