GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Nordstrand

Kontakt oss

Henrik Ibsens gate 40, Oslo (samtale etter avtale)
Ring alle dager 23 65 11 00

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Nordstrand

Hos Lavendla begravningsbyrå Nordstrand får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Nordstrand
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde nordstrand

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Nordstrand

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Nordstrand

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Nordstrand?

En vanlig gravferd i Nordstrand koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Nordstrand

Enten du ønsker en tradisjonell kirkelig begravelse, annen religion, humanetisk eller livssynsåpen bisettelse så er Lavendlas lokalkjente gravferdskonsulenter her for å hjelpe deg. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Nordstrand

Ved en livssynsåpen bisettelse står dere som pårørende fritt til å velge innholdet i seremonien. Og kanskje hadde den avdøde egne ønsker? Det kan være en god start å snakke om på planleggingsmøte med dere. Det finnes mange måter å gjennomføre en seremoni på, og vi vil hjelpe dere med alternativene og valgene som må tas. I en livssynsåpen bisettelse brukes et livssynsåpent seremonirom. Kirkelige begravelser kan også benytte seg av de livssynsåpne.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Nordstrand

I en  tradisjonell kistebegravelse bæres kisten ut til gravstedet som avslutning på seremonien i kirken. Dersom avdøde skal kremeres kan kisten bli stående og senkes ned eller bæres ut i bil som frakter avdøde videre.

Lavendla hjelper deg med alt det praktiske rundt planlegging, bestilling av blomster, musikalske innslag, lokale og minnesamvær.

 

Les mer Les mindre

Kirker i Nordstrand

I Nordstrand finner du to kirker, og kan velge mellom Nordstrand kirke og Ljan kirke til begravelse. 

Nordstrand kirke har en kapasitet på 480 mennesker.

Ljan kirke har en kapasitet på 180.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Nordstrand

I Nordstrand finner du 2 gravlunder. Den ene er ved Ekebergveien på Nordstrand kirkegård, mens den andre er Bekkelaget urnelund, som er plassert ved Sandstuveien.

Les mer Les mindre