lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Nordre Follo

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Nordre Follo

Velkommen til ditt begravelsesbyrå Nordre Follo. Her blir du tatt varmt imot av våre gravferdskonsulenter mens du står i en krevende situasjon. Sorg kan være overveldende, og tanken på å planlegge en begravelse midt oppi denne sorgen kan kjennes utmattende. Vi i Lavendla er her for å sørge for alt det praktiske, slik at du kan fokusere på det som er viktig. 

Raskt tilgjengelig når du trenger oss. Når du tar kontakt med oss er vi raske med å avtale møte for planlegging av begravelse eller bisettelse. Ved å benytte ditt begravelsesbyrå Nordre Follo får du tildelt din egen begravelsesagent som vil følge deg gjennom hele prosessen.

Du kan møte oss der du ønsker. Om pårørende ønsker at gravferdskonsulenten fra Lavendla skal komme hjem til deg å planlegge begravelsen, så gjør vi gjerne det. Du kan også komme til våre innbydende lokaler, eller vi kan holde videomøte. Vi er også godt vant med å organisere begravelse i samarbeid med pårørende over telefon. 

Juridisk støtte ved ulike spørsmål rundt skifte. Hos Lavendla har vi tilgjengelig jurister som kan hjelpe deg med det du lurer på rundt arv og skifte. Vi vet også at pårørende ofte må kontakte tingretten (tidligere kalt skifteretten), og da kan våre juridiske fagpersoner være en god støtte underveis.

Begravelsesbyrå Nordre Follo

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Nordre Follo

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Nordre Follo

Lavendla begravelsesbyrå i Nordre Follo tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Nordre Follo

Våre gravferdskonsulenter bistår med begravelse og bisettelse i Nordre Follo, og kan hjelpe med å arrangere både kirkelig og livssynsnøytral begravelse.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Nordre Follo

En kirkelig begravelse eller bisettelse følger Den Norske Kirkes gravferds-liturgi, og ligner på gangen i en gudstjeneste. De ulike elementene du vil møte i en kristen begravelse vil være salmer, bibeltekster, preludium og postludium ved start og slutt og bønn. 

Det vil også være rom for at pårørende kan bidra med minneord, kranseopplesing og musikkinnslag. For ulike musikkinnslag som solistsang eller instrumentspill kan Lavendla tilby ulike lokale artister som kan komme med et tilpasset innslag i lokalet eller den påfølgende minneseremonien.

Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Nordre Follo

I Nordre Follo er våre begravelsesagenter godt vant med å arrangere begravelse og bisettelse som er livssynsnøytral. Vi kjenner også godt til hvilke lokaler og områder som vil være egnet for en siste minnestund for den avdøde.

Les mer Les mindre

Kirker i Nordre Follo

I Nordre Follo kjenner vi til flere kirker, og blant disse finner du Greverud kirke, Kolbotn kirke, Kråkstad kirke, Langhus kirke, Oppegård kirke, Siggerud kirke, Ski middelalderkirke, Ski nye kirke og Sofiemyr kirke. Det er gjerne ikke alle som benyttes til begravelses-seremonier, men det vil din konsulent hos Lavendla holde deg oppdatert på. 

Kolbotn kirke ble bygd i 1932 og er konstruert i stein med mur som byggeteknikk. Den har en kapasitet på 250 plasser og er en flott kirke i nyromantisk stil med et preg av middelalderen over seg. 

Langhus kirke ble en del av Nordre Follo i 2020, og står på Langhus. Der har den stått siden den ble bygget i 1975, og det er arkitektbyrået Anker, Hølaas og Selvaagbygg som står bak designet. Kirken er stor og flott, er bygget i teglstein, og har en kapasitet på 600 plasser.

Les mer Les mindre

Kapell i Nordre Follo

I Nordre Follo finner du blant annet Sørmarkskapellet som står plassert ved Slora gård. Bygget er laget i tre og sto klart til bruk i 1981. I dag har kapellet en ledig kapasitet på 100 plasser. I samme kommune finner du også Kolbotn kapell og gravlund.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Nordre Follo

I Nordre Follo er det flere gravlunder tilgjengelig, og de ulike kirkegårdene har tilpassede graver. Kolbotn gravlund og Ski kirkegård har et eget felt som er tilrettelagt for muslimer, og vender mot Mekka. De samme kirkegårdene har også anonyme minnelunder. Kråkstad gravplass og Oppegård kirkegård er andre gravlunder i Nordre Follo. For spørsmål om gravplasser i Nordre Follo kan du ta kontakt med din konsulent hos Lavendla.

Les mer Les mindre