GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Nordre Follo

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Nordre Follo

Hos Lavendla begravningsbyrå Nordre Follo får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Nordre Follo
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Nordre Follo

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Nordre Follo

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Nordre Follo

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Nordre Follo?

En vanlig gravferd i Nordre Follo koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Nordre Follo

Våre gravferdskonsulenter bistår med begravelse og bisettelse i Nordre Follo, og kan hjelpe med å arrangere både kirkelig, annen religiøs retning og livssynsåpen begravelse.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Nordre Follo

I Nordre Follo er våre begravelsesagenter godt vant med å arrangere begravelse og bisettelse som er livssynsnøytral. Vi kjenner også til hvilke lokaler og områder som vil være egnet for dette. 

En gravferd som er livssynsåpen gir mange muligheter til å skape en svært personlig avskjed. Vi hjelper deg med mulighetene og valgene.

I Nordre Follo finner du blant annet Sørmarkskapellet med kapasitet på 100 plasser. I samme kommune finner du også Kolbotn kapell og gravlund.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Nordre Follo

En kirkelig begravelse eller bisettelse følger Den Norske Kirkes gravferds-liturgi, og ligner på gangen i en gudstjeneste. De ulike elementene du vil møte i en kristen begravelse er salmer, bibeltekster, preludium og postludium ved start og slutt og bønn. I tillegg kommer minnetalen som dere sammen med presten blir enige om.

Det er også rom for musikkinnslag med solister. Det vanlige er tre innslag som enten kan bestå av solo-sang, instrumental fremføring eller for eksempel diktlesning fra en av de pårørende. Det er også mulig å bruke organisten til solo-stykkene.

Les mer Les mindre

Kirker i Nordre Follo

I Nordre Follo kjenner vi til flere kirker, og blant disse finner du Greverud kirke, Kolbotn kirke, Kråkstad kirke, Langhus kirke, Oppegård kirke, Siggerud kirke, Ski middelalderkirke, Ski nye kirke og Sofiemyr kirke. Det er gjerne ikke alle som benyttes til begravelses-seremonier, men det vil din konsulent hos Lavendla holde deg oppdatert på. 

Kolbotn kirke har en kapasitet på 250 plasser.  

Langhus kirke har en kapasitet på 600 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Nordre Follo

I Nordre Follo er det flere gravlunder tilgjengelig, og de ulike kirkegårdene har tilpassede graver. Kolbotn gravlund og Ski kirkegård har et eget felt som er tilrettelagt for muslimer, og vender mot Mekka. De samme kirkegårdene har også anonyme minnelunder. Kråkstad gravplass og Oppegård kirkegård er andre gravlunder i Nordre Follo. For spørsmål om gravplasser i Nordre Follo kan du ta kontakt med din konsulent hos Lavendla.

Les mer Les mindre