GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Nittedal

Lavendla Begravelsesbyrå Nittedal

Hos Lavendla begravningsbyrå Nittedal får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Nittedal
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Nittedal

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Nittedal

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Nittedal

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Nittedal?

En vanlig gravferd i Nittedal koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Nittedal

Din personlige Lavendla-rådgiver støtter deg i det du står i, og tar ansvar for alt det praktiske rundt bisettelsen. Vi hjelper deg med arrangering av kirkelig, annen religionstilknytning, humanistisk og livssynsnøytral begravelse. Vårt fokus er at du og de etterlatte skal få tatt et farvel på den måten dere ønsker det.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Nittedal

Lavendla Nittedal har god kjennskap med å planlegge livssynsåpen begravelse. I en livssynsåpen bisettelse er dere som pårørende frie til å velge alt innholdet i seremonien. Vi hjelper deg med å finne lokale, gravlund og hjelper med alt det administrative som for eksempel bestilling av kiste, urne, blomster og musikk. 

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Nittedal

En kirkelig begravelse er som en gudstjeneste og inneholder salmer, skriftopplesing fra Bibelen og klokker som ringer fra klokketårnet. En kirkelig bisettelse har samme seremoni som en kistebegravelse, men er derimot ulik etter at seremonien i kirken eller kapellet er ferdig.

Etter en kirkelig begravelses-seremoni er det vanlig at kisten bæres ut av nærmeste pårørende, og til den klargjorte gravlunden. Etter en kirkelig bisettelses-seremoni senkes kisten ned i gulvet, eller den bæres ut til en ventende kistebil som vil kjøre kisten videre til krematoriet.

Dersom du ønsker minnesamvær etter begravelsen, er vi behjelpelige med alle detaljer.

Les mer Les mindre

Kirker i Nittedal

I Nittedal er det 3 kirker som kan benyttes for begravelse og bisettelse. Du finner Hakadal kirke, Nittedal kirke og Rotnes kirke. 

Hakadal kirke har kapasitet på 150 sitteplasser.

Nittedal kirke har 375 sitteplasser. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Nittedal

Det er to gravlunder som kan benyttes for Nittedals og Hakadals beboere. Disse er Nittedal kirkegård og Hakadal kirkegård

Les mer Les mindre