GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Nesodden

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Nesodden

Hos Lavendla begravningsbyrå Nesodden får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Nesodden
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Nesodden

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Nesodden

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Nesodden

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Nesodden?

En vanlig gravferd i Nesodden koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Nesodden

I Nesodden er våre gravferdskonsulenter til stede for å hjelpe deg med planlegging av begravelse og bisettelse. Og vi kan bistå med kirkelig, holistisk, humanetisk eller helt livssynsåpen begravelse. Våre konsulenter er godt kjent med å planlegge begravelse og minneseremonier uavhengig av religion og livssyn. Muslimsk begravelse og katolsk begravelse er også noe vi kjenner til. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Nesodden

Våre konsulenter hos Lavendla kan bistå med planlegging av en livssynsåpne gravferder. Denne rammen gir muligheter for svært personlige avskjeder. Vi bistår med alle detaljer og kan også stille med en seremonileder. Andre muligheter er at dere stiller med en egen, eller at dere leier inn en gravferdstaler fra Humanetisk forbund eller ritualleder fra Holistisk forbund. 

I Nesodden finner du Skoklefall kapell, som egentlig heter Skoklefall kirke. Klodsbodding kapell er også benyttet av Nesoddens innbyggere til ulike seremonier i dag. Klodsbodding kapell har en kapasitet på 80 plasser. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Nesodden

Ved en kirkelige gravferd vil presten ta kontakt med de pårørende for å snakke om den avdøde, hva som skal sies i minnetalen og salmene som ønskes. 

Vi i Lavendla koordinerer alle detaljene og bistår med blant annet kiste/urne, blomster, soloinnslag, programhefte og dødsannonse. Dersom dere ønsker minnesamvær i etterkant av seremonien, hjelper vi gjerne til med det også.

En kirkelig begravelse/bisettelse kan være en kistenedsenking eller en urnenedsettelse. Og seremoniene for disse er like i rekkefølge fram til kisten bæres ut av lokalet. Ved en bisettelse vil kisten senkes ned i gulvet eller bæres ut til ventende bil som kjører kisten til krematoriet. Ved en begravelse vil kisten bæres ut til gravlunden hvor kisten skal nedsettes. 

Les mer Les mindre

Kirker i Nesodden

Skoklefall kirke, Gjøfjell kirke og Nesodden kirke er blant kirkene du finner i Nesodden. 

Skoklefall kirke har en kapasitet på 130 personer. 

Gjøfjell kirke har en kapasitet på rundt 300 plasser. 

Nesodden kirke har en kapasitet på 130 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Nesodden

I Nesodden har du følgende gravplasser og kirkegårder: Nesodden kirkegård, Nesodden nye kirkegård og Gjøfjell kirkegård. 

Les mer Les mindre