GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Nannestad

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Nannestad

Hos Lavendla begravningsbyrå Nannestad får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Nannestad
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Nannestad

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Nannestad

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Nannestad

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Nannestad?

En vanlig gravferd i Nannestad koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Nannestad

Din gravferdskonsulent bistår med planlegging og organisering av kirkelig, annen religiøs tilknytning, holistisk, humanetisk og livssynsåpen begravelse. Vi forstår at alle har sine individuelle behov, og vil tilpasse seremoni og minnestund slik at du får tatt et verdig farvel med den avdøde.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Nannestad

Dersom du ønsker en livssynsåpen avskjed, finnes det mange muligheter. Vi hjelper deg med å velge. Lavendla stiller gjerne med en av sine egne seremoniledere, eller dere kan velge ritualleder fra Holistisk forbund eller gravferdstaler fra Humanetisk forbund. Disse tar rollen som leder av seremonien, lignende en prest ville gjort det i en kirkelig begravelse. 

Lavendla bistår med lokaler, blomster, kiste/urne, musikkinnslag og er vertskap for de pårørende på seremonien.

Dersom dere ønsker å ha gravferdsseremonien i et kapell, kan både Stensgård kapell og Harestua kapell benyttes av Nannestads innbyggere. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Nannestad

En kirkelig begravelse vil følge Den Norske Kirkes liturgi for gravferd. Rekkefølgen i en slik seremoni vil være veldig lik det som skjer på en gudstjeneste. Mange foretrekker en kirkelig begravelse fordi den har faste og velkjente rammer. 

En kristen seremoni kan være en begravelse eller en bisettelse. Ved bisettelse vil det være samme rekkefølge på seremonien i kirken eller kapellet, men etter at kirkeklokkene har ringt ut (postludium) vil kisten senkes ned, eller bæres ut til ventende bil som kjører kisten til krematoriet.

Les mer Les mindre

Kirker i Nannestad

Nannestad har 4 kirker; Nannestad kirke, Bjørke kirke, Holter kirke og Stensgård kirke. Og hver av disse kirkene tilhører hvert sitt sogn i Nannestad.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Nannestad

Alle fire kirkene i Nannestad har også tilhørende kirkegårder. Her finner du gravplasser. Stensgård kirkegård, Nannestad kirkegård, Bjørke kirkegård og Holter kirkegård.  

Les mer Les mindre