GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Mysen

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Mysen

Hos Lavendla begravningsbyrå Mysen får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Mysen
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Mysen

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Mysen

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Mysen

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Mysen?

En vanlig gravferd i Mysen koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Mysen

Hos Lavendla begravelsesbyrå Mysen vil du som pårørende bli ivaretatt, og din begravelsesagent vil gjøre sitt beste for å tilpasse begravelsen etter de etterlattes ønsker. Vi vet at alle har individuelle behov, og vil anpasse seremonien slik at du får tatt et verdig farvel med den avdøde. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Mysen

Flere ønsker livssynsåpen begravelse enn tidligere. Det gir mer frihet med tanke på innholdet i seremonien. I Mysen er våre konsulenter lokalkjente, og kjenner til hvilke lokaler og områder som vil passe for å arrangere en holistisk, humanetisk eller helt livssynsåpen begravelse. Uansett hvilken type avskjed dere som pårørende ønsker å ta med den avdøde, så er vi her for å bistå.

Det er tre tilgjengelige kapell i Mysen. Og disse er:

 • Degernes kapell, med en kapasitet på 50 plasser
 • Eidsberg kapell, med en kapasitet på 130 plasser
 • Rakkestad kapell, med kapasitet på 150 plasser
Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Mysen

En kirkelig begravelse består av en seremoni i regi av Den Norske Kirke. Liturgien som følges, har fastsatte rammer som gir en trygg og kjent ramme. En kristen begravelse inneholder ulike momenter som salmer, skriftlesing fra Bibelen, orgelspill og bønn. I forbindelse med en kirkelig begravelse eller bisettelse, vil din agent hos Lavendla sørge for at du får time hos presten som skal avholde seremonien. Dette vil skje kort tid etter at dere tar kontakt med oss. 

Sammen med presten blir dere enige om innholdet i minnetalen om den avdøde, samt hvilke salmer dere ønsker som fellessanger.

Utover den kristne liturgi står dere fritt til å velge tre solo-innslag. Din rådgiver hjelper deg med dette.

Les mer Les mindre

Kirker i Mysen

Det er syv ulike kirker i Mysen. Disse er:

 • Degernes kirke, kapasitet: 230 plasser
 • Eidsberg kirke, kapasitet: 400 plasser
 • Hærland kirke, kapasitet: 400 plasser
 • Mysen kirke, kapasitet: 280 plasser
 • Os kirke, kapasitet: 170 plasser
 • Rakkestad kirke, kapasitet: 230 plasser
 • Trøgstad kirke, kapasitet: 400 plasser
 • Trømborg kirke, kapasitet: 250 plasser
Les mer Les mindre

Gravplasser i Mysen

I Mysen er det kun en gravlund, og det er kirkegården til Mysen kirke. Indre Østfold har derimot flere kirkegårder å velge mellom, og avhengig av hvor den avdøde tilhørte kan dere komme med ønsker om hvor dere ønsker at den avdøde skal gravlegges.

Les mer Les mindre