GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Moss

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Moss

Hos Lavendla begravningsbyrå Moss får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Moss
Vi gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Moss

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Moss

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Moss

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Moss?

En vanlig gravferd i Moss koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Moss

Vi har erfaring med kirkelige og livssynsåpne begravelser som humanetisk og holistisk. Vi hjelper oss dere som har en annen religiøs tilknytning.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Moss

En livssynsåpen bisettelse gir mange muligheter for å tilpasse seremonien akkurat slik dere ønsker og/eller den avdøde ønsket. Både sted og innhold står dere fritt til å velge. Om dere ønsker det kan en gravferdstaler fra Humanetisk forbund stille som leder av seremonien, eller en ritualleder fra Holistisk forbund. Dersom dere ønsker en seremonileder helt uten tilknytning stiller en av våre seremoniledere opp.

Din begraveslesrdgiver i Lavendla sørger for alle detaljer og koordinerer alt sammen.

Jeløy kapell og Rygge kapell er tilgjengelige kapell som kan benyttes til ulike seremonier og minnestunder i Moss, i tillegg til Moss krematorium. Jeløy kapell har 215 sitteplasser. Rygge kapell har en kapasitet på 158 sitteplasser.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Moss

Alle innbyggere i Moss by og kommune har rett til fri grav i henhold til paragraf (§ 6) i gravferdsloven. Og om du ønsker en tradisjonell kirkelig begravelse i Moss, vil du kunne benytte deg av Ekholt kirke, Jeløy kirke, Larkollen kirke, Moss kirke, Rygge kirke eller St. Mikael kirke. 

Det er ikke gravplass ved alle kirkene. Og det kan være relevant for deg som pårørende å kjenne til at det kun er Moss-, Rygge- og Jeløy kirkegård som har gravlunder. 

Les mer Les mindre

Kirker i Moss

Våre lokalkjente gravferdskonsulenter vil hjelpe deg med å bestille og avholde seremonien i den valgte kirken i Moss. Kirkene du kan velge mellom i Moss for bisettelse, er Ekholt kirke, Jeløy kirke, Larkollen kirke, Moss kirke, Rygge kirke og St. Mikael kirke.

Moss kirke: I november 1861 ble praktfulle Moss kirke innviet. Den flotte kirken i teglstein ble renovert innvendig ved sitt 100-års jubileum i 1961, og har stått urørt siden. Altertavlen som kalles for “Kristi oppstandelse” ble designet av Borgar Hauglid i året kirken ble renovert. Mens glassmaleriene som kirken er utsmykket med ble plassert inn i henholdsvis 1913 og 1961.

St. Mikael kirke (katolsk): I november 1998 ble den katolske sognekirken innviet i Moss. Den flotte kirken var et tidligere banklokale og har lokasjon på Rådhuskvartalet. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Moss

I Moss kommune er det listet tre tilgjengelige gravlunder. Disse heter Moss kirkegård, Rygge kirkegård og Jeløy kirkegård.

Både på Rygge og Jeløy kirkegård er det tilrettelagt et eget felt for muslimsk gravlegging. Her er er gravene rettet mot Mekka. Ta kontakt med våre gravferdskonsulenter hos Lavendla begravelsesbyrå dersom du ønsker gravlegging her, så vil vi hjelpe deg.

Les mer Les mindre