GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Lier

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Lier

Hos Lavendla begravningsbyrå Lier får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Lier
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Lier

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Lier

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Lier

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Lier?

En vanlig gravferd i Lier koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Lier

Våre begravelsesrådgivere hjelper deg med å velge type gravferd, lokaler for seremonien (kirke eller annet seremonirom), gir deg informasjon om gravplasser samt har forslag til lokaler for minneseremoni etter gravferden, dersom dere ønsker dette. I tillegg til å hjelpe deg med alle detaljene i selve begravelsesseremonien.

Ta kontakt med oss så avtaler vi et møte. Vi kan komme hjem til deg, ta samtalen på telefon eller video, eller du kan besøke oss i våre lokaler. Hos Lavendla begravelsesbyrå blir du ivaretatt fra første stund. Vi er her for å gjøre det vanskelige lettere.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Lier

I en livssynsåpen bisettelse kan dere som pårørende selv bestemme alt innhold. Dermed kan dere få en avslutning med den avdøde akkurat slik dere ønsker den.

Åssiden kapell er det mest brukte. Kapellet har egen gravlund rett ved siden av. Selv om kapellet ikke lenger er en del av Lier kommune, vil kapellet kunne benyttes av de som tilhører Lier. Kapellet har kapasitet på 120 plasser.

Les mer Les mindre

Kirkelige begravelse i Lier

I Lier kan vi hjelpe deg med å planlegge kirkelig begravelse eller bisettelse. Lavendla Lier hjelper deg med å finne den rette kirken eller annet seremonirom. En kirkelig begravelse skjer i tråd med Den Norske Kirkes liturgi for begravelser, med noen få unntak. En begravelsesseremoni ligner en gudstjeneste, og har blant annet følgende elementer inkludert:

  • Preludium og postludium som spilles før og etter seremonien i kirken
  • Skriftlesing fra Bibelen
  • Minnetale
  • Salmer

I tillegg kan dere som pårørende velge musikkinnslag dere ønsker fremført som solosang/musikk eller allsang. Dere er også med på å bestemme, sammen med presten, hvilke salmer som skal fremføres.

Les mer Les mindre

Kirker i Lier

I dag finner du 6 kirker i Lier-området: Sylling kirke, Frogner kirke, Gullaug kirke, Lierskogen kirke, Tranby kirke og Sjåstad kirke. Våre gravferdskonsulenter hjelper deg med å finne ut hvilken kirke den avdøde tilhører, dersom det ønskes en kistebegravelse.

Frogner kirke er den mest brukte kirken til gravferder i Lier-området. Kirken har en kapasitet på 300 plasser.

Gullaug kirke. Kirken ble innviet i 1905, og har en kapasitet på 100 sitteplasser.

Tranby kirke. Langkirken har plass til 240 personer.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Lier

Lier kommune har fire gravlunder. Disse er plassert i nærheten av Frogner kirke, Tranby kirke, Sylling kirke og Sjåstad kirke. Flere av gravplassene er tilpasset befolkningen i kommunen uavhengig av livssyn, tro og kulturell bakgrunn.

Les mer Les mindre