GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Larvik

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Larvik

Hos Lavendla begravningsbyrå Larvik får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Larvik
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Larvik

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Larvik

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Larvik

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Larvik?

En vanlig gravferd i Larvik koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Larvik

Våre gravferdskonsulenter bistår med planlegging og organisering av både kirkelig og livssynsåpne gravferder. Om du ønsker å tilrettelegge for seremoni ved katolsk begravelse og muslimsk begravelse, vil vi også kunne bistå med dette. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Larvik

Din Lavendla konsulent i Larvik hjelper deg med å planlegge en livssynsnøytral begravelse i Larvik. Vi kjenner til lokaler og steder som kan passe for en egnet minneseremoni slik at dere som etterlatte får tatt et verdig farvel på den måten dere ønsker. I en livssynsåpen gravferd står dere fritt til å velge innhold. Vi hjelper dere med mulighetene og valgene.

I Larvik finner du ulike kapell, og noen av disse er Stavern stasjonskapell, Undersbo kapell, Langestrand kapell og Sportskapellet i Larvik. 

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Larvik

En kirkelig begravelses-seremoni skjer etter Den Norske Kirkes liturgi for gravferd, og er en trygg seremoni som mange er kjent med. 

Når pårørende tar kontakt med vårt begravelsesbyrå i Larvik, og ønsker en kirkelig begravelse, er vi raskt ute med å kontakte det aktuelle kirkekontoret. Du vil deretter bli kontaktet av presten for å snakke sammen om den avdøde og avtale gangen i seremonien. Som oftest kan du komme med egne ønsker rundt musikkinnslag og minneord. Salmer, bibeltekster og kirkeklokkene er faste faktorer i en kirkelig seremoni.

For en kirkelig seremoni står de etterlatte fritt til å velge mellom en bisettelse med urnenedsettelse, eller en begravelse med kistenedsenking. Begge disse seremoniene er veldig like fram til postludiet spilles, og seremonien i lokalet er ferdig.

Les mer Les mindre

Kirker i Larvik

I Larvik er det en rekke kirker, og ikke alle disse benyttes til begravelses-seremoni. Kirkene i Larvik er blant annet Berg arbeidskirke, Berg stenkirke, Berg trekirke, Hedrum kirke, Hem kirke, Hvarnes kirke, Istre kirke, Kjose kirke, Kvelde kirke, Langestrand kirke, Larvik kirke, Nanset kirke, Stavern kirke, Styrvoll kirke, Svarstad kirke, Tanum kirke, Tanum kirkes heraldikk, Tjølling kirke og Østre Halsen kirke.

Berg arbeidskirke har en kapasitet på 350 plasser.

Kjose kirke  har en kapasitet på 200 plasser.

Nanset kirke har hele 550 plasser. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Larvik

Blant gravlunder i Larvik finner du Undersbo gravlund. Denne blir også kalt for Undersbo kirkegård. Ta kontakt med din Lavendla konsulent i Larvik for å få vite hvilken gravlund som er aktuelt for den avdøde.

Les mer Les mindre