lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Larvik

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Larvik

Velkommen til ditt begravelsesbyrå Larvik. Her finner du våre begravelsesagenter klare til å ta imot pårørende som står i en sårbar situasjon. I vårt møte med de etterlatte vil vi holde deg oppdatert om hvilke lover og regler som er gjeldende, og sørge for alt det praktiske. Vi har også jurister som kan bistå med spørsmål du måtte ha rundt arv og skifte. 

Ta kontakt og få rask tilbakemelding. Du kan nå ditt begravelsesbyrå Larvik på telefon, gjennom kontaktskjema på nettsiden eller ved å sende oss en e-post. Fra vi mottar henvendelsen din tar det kort tid til du får svar og vi avtaler vårt første møte med deg som pårørende. 

Vi kan møte deg der du er mest komfortabel. Når vi avtaler et møte med deg vil du få tildelt din egen Lavendla konsulent fra vårt begravelsesbyrå Larvik. Vi avtaler om du ønsker at vi skal komme hjem til deg eller om du vil komme til våre varme lokaler i Larvik. Vi har også god erfaring med å planlegge begravelse og bisettelse over video eller telefon. 

Når noen dør, kan det dukke opp spørsmål om arv og skifte. Hos Lavendla har vi tilgjengelige jurister som kan besvare alle spørsmål du måtte ha om skifte. Vi vet også at du mulig må i dialog med tingretten (tidligere skifteretten) i forbindelse med skifte, så her er vårt juridiske personell en stor trygghet å ha.

Begravelsesbyrå Larvik

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Larvik

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Larvik

Lavendla begravelsesbyrå i Larvik tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Larvik

Våre gravferdskonsulenter bistår med planlegging og organisering av både kirkelig og borgerlig begravelse. Vi har også meget god kjennskap med å arrangere humanistisk og livssynsnøytral begravelse i Larvik. Om du ønsker å tilrettelegge for seremoni ved katolsk begravelse og muslimsk begravelse, vil vi også kunne bistå med dette. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Larvik

I dag er det fortsatt flertallet av den norske befolkning som ønsker en kirkelig begravelses-seremoni. Denne seremonien skjer etter Den Norske Kirkes liturgi for gravferd, og er en trygg seremoni som mange er kjent med. 

Når pårørende tar kontakt med vårt begravelsesbyrå i Larvik, og ønsker en kirkelig begravelse, er vi raskt ute med å kontakte det aktuelle kirkekontoret. Du vil deretter bli kontaktet av presten for å snakke sammen om den avdøde og avtale gangen i seremonien. Som oftest kan du komme med egne ønsker rundt musikkinnslag og minneord. Salmer, bibeltekster og kirkeklokkene er faste faktorer i en kirkelig seremoni.

For en kirkelig seremoni står de etterlatte fritt til å velge mellom en bisettelse med urnenedsettelse, eller en begravelse med kistenedsenking. Begge disse seremoniene er veldig like fram til postludiet spilles, og seremonien i lokalet er ferdig.

Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Larvik

Din Lavendla konsulent i Larvik hjelper deg med å planlegge en livssynsnøytral begravelse i Larvik. Vi kjenner til lokaler og steder som kan passe for en egnet minneseremoni slik at de etterlatte får tatt et verdig farvel på den måten de ønsker. 

Vi vil tilrettelegge og tilpasse etter beste evne, og har god kjennskap til å arrangere sjelemesse, roseseremoni, bønnestund, kransenedleggelse og annen symbolsk seremoni ved begravelse. Det viktigste for oss er at de pårørende får tatt en fin og verdig æreavskjed med den avdøde. 

Les mer Les mindre

Kirker i Larvik

I Larvik er det en rekke kirker, og ikke alle disse benyttes til begravelses-seremoni. Kirkene i Larvik er blant annet Berg arbeidskirke, Berg stenkirke, Berg trekirke, Hedrum kirke, Hem kirke, Hvarnes kirke, Istre kirke, Kjose kirke, Kvelde kirke, Langestrand kirke, Larvik kirke, Nanset kirke, Stavern kirke, Styrvoll kirke, Svarstad kirke, Tanum kirke, Tanum kirkes heraldikk, Tjølling kirke og Østre Halsen kirke.

Berg arbeidskirke er en av de nyeste kirkene i Larvik, og et mektig bygg som er konstruert i tre, men har blitt belagt med tegl utenfor. Kirken ble innviet i 2007, og har en kapasitet på 350 plasser.

Kjose kirke er en flott, hvit langkirke i tre som ble innviet i 1850. Plasseringen ved Farrisvannet gjør den til et ettertraktet lokale. Kirken har en kapasitet på 200 plasser.

Nanset kirke er plassert på Hovland og er en flott arbeidskirke som ble bygget i 1974. Den har hele 550 plasser, og fikk tildelt en altertavle i billedvev fra den norske designer- og billedkunstneren Else Marie Jakobsen. Altertavlen har temaet “De tre høytider – påske/pinse/jul) og fikk plass i kirken i 1984.

Les mer Les mindre

Kapell i Larvik

I Larvik finner du ulike kapell, og noen av disse er Stavern stasjonskapell, Undersbo kapell, Langestrand kapell og Sportskapellet i Larvik. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Larvik

Blant gravlunder i Larvik finner du Undersbo gravlund. Denne blir også kalt for Undersbo kirkegård. Ta kontakt med din Lavendla konsulent i Larvik for å få vite hvilken gravlund som er aktuelt for den avdøde.

Les mer Les mindre