Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Kristiansand

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Kristiansand

Når vi mister noen vi er glade i, kan det lett oppstå mange følelser. Vi i Lavendla begravelsesbyrå har stor forståelse for det. Vi er her for å ta oss av alle detaljene for gravferden, og gjøre det vanskelige lettere for deg.

Hos Lavendla Kristiansand får du en dedikert begravelsesrådgiver som står klar til å støtte deg i det du står i. Begravelsesrådgiveren er din personlige kontaktperson gjennom både planleggingen og gjennomføringen av gravferden.

Enkel og rask hjelp. Etter at du har tatt kontakt med oss, er vi raskt ute med å avtale et møte med deg. Du kan velge om du ønsker at vår begravelsesrådgiver skal komme hjem til deg, om du vil komme til våre lokaler i Kristiansand eller om du ønsker å planlegge begravelsen/bisettelsen over videomøte eller telefon. 

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Kristiansand

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Kristiansand

Lavendla begravelsesbyrå i Kristiansand tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Kristiansand?

En vanlig gravferd i Kristiansand koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Kristiansand

Om du vil ha en tradisjonell kirkelig begravelse eller en livssynsåpen bisettelse eller ønsker en seremoni innenfor en annen religion eller en humanetisk eller holistisk, står vår begravelsesrådgiver beredt til å hjelpe deg med alle detaljene.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Kristiansand

I Kristiansand-området er det to seremonirom/kapell som kan brukes til livssynsåpne seremonier. Disse er Oddernes kapell og Kristiansand kapell.

Oddernes kapell har et stort og et lite seremonirom. Det lille har 35 sitteplasser, mens det store har en kapasitet på 200 personer. Oddernes kapell ligger like ved Oddernes kirke.

Kristiansand kapell ligger på kirkegården like ved Gartnerløkka i Kristiansand. Kapell har 150 plasser og er tilrettelagt for rullestol.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Kristiansand

En gravferd i regi av den norske kirke følger den kristne liturgi for begravelser. Det ligner en gudstjeneste med bønn, skriftlesning og salmer. I tillegg kommer en minnetale for den avdøde. Innholdet lager dere som pårørende i samarbeid med presten. Dere er også med på å bestemme hvilke salmer som skal synges.

Ønsker dere solo-sang eller andre musikalske innslag i tillegg? VI i Lavendla bistår med det, og koordinerer all planlegging og gjennomføring.

Les mer Les mindre

Kirker i Kristiansand

I Kristiansand og omegn er det mange og store kirker å velge mellom.

Utover at mange også benytter seg av de livssynsåpne seremonirommene i Oddernes og Kristiansand kapell til kirkelige gravferder, kan dere velge for eksempel Finsland (kapasitet på 250 personer), Flekkerøy (kapasitet på 470 personer), Grim (kapasitet på 385 personer), Hellemyr (kapaistet på 220 personer), Hånes (kapasitet på 200 personer), Oddernes (kapasitet på 395 personer), Randesund (kapasitet på 400 personer), Søgne gamle (kapasitet på 270 personer) og Søgne hovedkirke (kapasitet på 750 personer).

Les mer Les mindre

Gravplasser i Kristiansand

Kristiansand har 11 gravplasser/kirkegårder. Disse er Kristiansand, Oddernes, Tveit, Randesund, Torridal, Voie, Flekkerøy, Greipstad, Finsland og to gravplasser i Søgne. Kirkegårdene består av både kistegraver og urnegraver.

Muslimsk gravplass finnes på Oddernes (den er dessverre full), Voie og Søgne kirkegård.

Navnet minnelund med urnegraver finnes på Voie, Oddernes og Toridal kirkegård.

På Oddernes kirkegård er det egen gravplass for barn.

Anonym minnelund finnes på Oddernes, Voie, Torridal og Søgne kirkegård.

Les mer Les mindre