Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Kongsvinger

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Kongsvinger

Vi ønsker deg velkommen inn til ditt begravelsesbyrå Kongsvinger. Våre begravelsesrådgivere står klare til å motta deg og vil sørge for at du får den hjelpen du trenger til bisettelse eller begravelse. 

Rask hjelp. Fra du kontakter oss på telefon, e-post eller via nettsiden tar det kort tid til vi kontakter deg for å avtale møte. Vi anerkjenner viktigheten av rask hjelp, når du trenger å planlegge begravelsen av en av dine nære.

Fleksibilitet og egen begravelsesrådgiver. Vi møter deg der det passer for deg. Ønsker du at vi skal komme hjem til deg? Eller vil du treffe oss i et av våre lokaler? Vi kan også ta planleggingssamtalen på telefon eller videokonferanse. Hos Lavendla Kongsvinger får du en personlig begravelsesrådgiver som følger deg hele veien fra planlegging til gjennomføring. På den måten ønsker vi å bidra til at det vanskelige blir lettere.

Begravelsesbyrå Kongsvinger

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Kongsvinger

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Kongsvinger

Lavendla begravelsesbyrå i Kongsvinger tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Kongsvinger?

En vanlig gravferd i Kongsvinger koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Kongsvinger

Din dedikerte begravelsesrådgiver i Kongsvinger vil bistå med planlegging av begravelse og bisettelse. Våre Lavendla begravelsesrådgivere har god lokalkunnskap, og vil hjelpe deg å velge lokaler som passer den type begravelse du og dine ønsker.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Kongsvinger

Ditt begravelsesbyrå i Kongsvinger er godt kjent med å planlegge begravelser som er livssynsnøytrale eller i annen tro enn den kristne. En livssynsnøytral begravelse har ingen religiøse innslag, og pårørende står fritt til å velge innholdet i seremonien. Livssynsåpne bisettelser kan ledes av humanetisk forbund, holistisk forbund eller en seremonileder fra Lavendla.

Det er flere ulike lokaler i Kongsvinger med samme funksjon som et kapell. Noen lokaler kan holde kirkelig begravelse, mens andre lokaler er tilpasset for pårørende med livssynsnøytral innstilling til livet. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Kongsvinger

I Kongsvinger kan våre begravelsesrådgivere bistå med å planlegge kirkelig bisettelse og begravelse. 

En kirkelig begravelse er nesten som en gudstjeneste og liturgien for gravferder følges. Det innebærer salmer, bønn og preken. I tillegg leser presten minnetalen for den avdøde. Utover den faste i liturgien kan dere som pårørende si noen ord og dere kan ha sang-innslag med solister. Dere er også med på å velge hvilke salmer som skal synges.

Les mer Les mindre

Kirker i Kongsvinger

Lavendla begravelsesbyrå Kongsvinger kjenner til hvilke lokaler og kirker som kan benyttes for begravelse og bisettelse i byen. I Kongsvinger finnes det 9 ulike kirker som kan benyttes av byens innbyggere. Disse er: Austmarka kirke, Berger kirke, Brandval kirke, Fyrilund kirke, Lundersæter kirke, Roverud kirke, St. Clara kirke, Vinger kirke og Øyset kirke. Vinger kirke er den som er mest brukt. Kirken ligger nær Kongsvinger krematorium, som også har seremonirom.

Vinger kirke: Kirken har en kapasitet på hele 450 plasser, og har et tilknyttet krematorium med urnelund.

Austmarka kirke: Kirken har en kapasitet på 380 plasser.

Lundersæter kirke: Kirken har en kapasitet på 160 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Kongsvinger

For innbyggere av Kongsberg kan man gravlegges på gravlunden man sokner til. Blant gravplassene i Kongsvinger finner du Holt gravplass. Denne ble ferdigstilt i 2004, og det står et klokketårn samt en bedriftsbygning som er inngjerdet i området. Holt gravplass er også en av to kirkegårder i Norge som tilbyr Bahai-begravelser.

Les mer Les mindre