GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Kongsvinger

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Kongsvinger

Det er en tillitserklæring å kunne bistå med å planlegge en begravelse. Nedenfor kan du lese mer og velge blant de tilgjengelige rådgiverne våre i Kongsvinger. Ring oss på 23 65 11 00, eller les mer om hver enkelt rådgiver for å finne ut hvem som kan passe best for din situasjon.

Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Kongsvinger

Hos Lavendla begravelsesbyrå Kongsvinger får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død.

Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Kongsvinger
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde 1

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Kongsvinger

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Kongsvinger?

Alt avhenger av hvordan du ønsker at begravelsen og seremonien skal være. En begravelse med seremoni kan anslagsvis koste mellom 18.000 – 50.000 kroner, og minnesamvær og gravmonument kommer ofte i tillegg. Om det ikke er midler til gravferden, vil Lavendla i de fleste tilfeller kunne tilby en verdig og komplett gravferd innenfor rammen av NAVs behovsprøvde gravferdsstønad, 26 011 kr (2022). Om du ikke ønsker en seremoni koster kiste og transport til krematoriet fra 9 995 kr.

Se flere priseksempler her.

Hvem betaler for begravelsen?

Bestiller har ansvaret for at begravelsen blir betalt, men kan betale regningen fra avdødes bo selv om avdødes midler i banken er frosset. Dersom det ikke er midler i boet kan bestiller søke NAV om gravferdsstønad. De fleste nettbanker har løsninger for dette.

Hvor lang tid kan det ta fra et dødsfall inntreffer til begravelsen må skje?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Kongsvinger

Din dedikerte begravelsesrådgiver i Kongsvinger vil bistå med planlegging av begravelse og bisettelse. Våre Lavendla begravelsesrådgivere har god lokalkunnskap, og vil hjelpe deg å velge lokaler som passer den type begravelse du og dine ønsker.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Kongsvinger

Ditt begravelsesbyrå i Kongsvinger er godt kjent med å planlegge begravelser som er livssynsnøytrale eller i annen tro enn den kristne. En livssynsnøytral begravelse har ingen religiøse innslag, og pårørende står fritt til å velge innholdet i seremonien. Livssynsåpne bisettelser kan ledes av humanetisk forbund, holistisk forbund eller en seremonileder fra Lavendla.

Det er flere ulike lokaler i Kongsvinger med samme funksjon som et kapell. Noen lokaler kan holde kirkelig begravelse, mens andre lokaler er tilpasset for pårørende med livssynsnøytral innstilling til livet. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Kongsvinger

I Kongsvinger kan våre begravelsesrådgivere bistå med å planlegge kirkelig bisettelse og begravelse. 

En kirkelig begravelse er nesten som en gudstjeneste og liturgien for gravferder følges. Det innebærer salmer, bønn og preken. I tillegg leser presten minnetalen for den avdøde. Utover den faste i liturgien kan dere som pårørende si noen ord og dere kan ha sang-innslag med solister. Dere er også med på å velge hvilke salmer som skal synges.

Les mer Les mindre

Kirker i Kongsvinger

Lavendla begravelsesbyrå Kongsvinger kjenner til hvilke lokaler og kirker som kan benyttes for begravelse og bisettelse i byen. I Kongsvinger finnes det 9 ulike kirker som kan benyttes av byens innbyggere. Disse er: Austmarka kirke, Berger kirke, Brandval kirke, Fyrilund kirke, Lundersæter kirke, Roverud kirke, St. Clara kirke, Vinger kirke og Øyset kirke. Vinger kirke er den som er mest brukt. Kirken ligger nær Kongsvinger krematorium, som også har seremonirom.

Vinger kirke: Kirken har en kapasitet på hele 450 plasser, og har et tilknyttet krematorium med urnelund.

Austmarka kirke: Kirken har en kapasitet på 380 plasser.

Lundersæter kirke: Kirken har en kapasitet på 160 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Kongsvinger

For innbyggere av Kongsberg kan man gravlegges på gravlunden man sokner til. Blant gravplassene i Kongsvinger finner du Holt gravplass. Denne ble ferdigstilt i 2004, og det står et klokketårn samt en bedriftsbygning som er inngjerdet i området. Holt gravplass er også en av to kirkegårder i Norge som tilbyr Bahai-begravelser.

Les mer Les mindre