GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Kongsberg

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Kongsberg

Hos Lavendla begravningsbyrå Kongsberg får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Kongsberg
Vi gjør det vanskelige lettere

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Kongsberg

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Kongsberg

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Kongsberg?

En vanlig gravferd i Kongsberg koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Kongsberg

Det er mange måter å ha en gravferd på. Kanskje hadde den avdøde selv ønsker for sin egen begravelse? Som pårørende er det viktig å kjenne etter hva som blir en fin og verdig avskjed. Vi i Lavendla vet om mulighetene og vil hjelpe deg med å ta de valgene som skal til. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Kongsberg

En seremoni uten den kirkelige tilknytning gir dere som pårørende fritt spillerom med tanke på innholdet i gravferden. Ønsker dere en humanetisk eller holistisk sereomonileder? Vedkommende tar rollen som presten har i en kirkelig gravferd. Dersom dere ikke ønsker noen spesiell tilknytning, stiller gjerne vi i Lavendla opp med en av våre seremoniledere.

I Kongsberg kan du benytte deg av Ble sportskapell eller Skrim sportskapell. Du kan også bruke kapellene på Kongsberg gravlund dersom den avdøde skal begraves her.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Kongsberg

En kirkelig begravelse i Kongsberg kan foregå i en kirke eller et kapell, og i tråd med Den Norske Kirkes liturgi. I Norge kan du velge om du ønsker kistebegravelse eller kremasjon med urnenedsettelse. 

Ved en tradisjonell kirkelig begravelse vil du høre orgelmusikk eller annen musikk ringe inn til begravelsen før du setter deg ned i lokalet. Når alle pårørende er på plass, vil kirkeklokkene ringe. Presten vil deretter ønske velkommen etterfulgt av noen minneord fra prest eller pårørende. 

Etter at taler, salmer, minneord og andre innslag er ferdig, vil begravelsen være ferdig i lokalet. Deretter senkes kisten ned i gulvet, eller kisten blir båret ut til den valgte gravplassen. Dersom kisten skal på gravlund som ikke er plassert utenfor kirken eller kapellet, vil Lavendla ha tilgjengelig en kistebil som vil transportere kisten til den valgte gravlunden. 

Ute ved gravlunden er det vanlig at presten leser noen ord fra Bibelen og utfører jordpåkastelse før urnen eller kisten senkes ned i graven.

Les mer Les mindre

Kirker i Kongsberg

I Kongsberg finner du følgende tilgjengelige kirker: Kongsberg kirke, Jondalen kirke, Hedenstad kirke, Efteløt kirke, Komnes kirke og Tuft kirke. Nedenfor finner du utdypende informasjon om de mest populære kirkene i Kongsberg.

Kongsberg kirke har en kapasitet på hele 2400 sitteplasser.

Komnes kirke har kapasitet på 170 mennesker.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Kongsberg

For Kongsberg kommunes innbyggere kan du velge mellom 7 ulike gravlunder. Disse er Kongsberg gravlund, Kongsberg gamle kirkegård (plassert ved Kongsberg teknologipart), Jondalen kirkegård, Hedenstad kirkegård, Efteløt kirkegård, Komnes kirkegård og Tuft kirkegård.

Hovedgravlunden for innbyggere i Kongsberg, er Kongsberg gravlund. Gravlunden er tatt i bruk fra tidlig 1970-tallet og holder til ved Gomsrud. For kremasjon, må innbyggere i Kongsberg benytte krematorium i Drammen. Kostnaden for dette må betales av de etterlatte, men det kan være nyttig å vite at Kongsberg kommune fra 2018 innførte en midlertidig tilskuddsordning for Kongsberg-innbyggere som ønsker kremasjon.

Les mer Les mindre