lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Kongsberg

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Kongsberg

Når du har mistet en av dine nærmeste, er det lett at du kan bli overmannet av sorgfølelsen, og alt som skjer rundt deg kan kjennes overveldende. Hos Lavendla begravelsesbyrå Kongsberg vil vi hjelpe deg med alt det praktiske rundt bisettelsen, slik at du kan fokusere på det viktigste. 

Vær trygg på at vi håndterer det administrative. Våre begravelsesagenter i Drammen har gode rutiner på alt det praktiske rundt planleggingen av en begravelse. Når du går gjennom den tøffe sorgprosessen vil vi veilede deg med enkel informasjon slik at du kan kjenne på en ro i forbindelse med bisettelsen.

Få raskt svar av våre begravelsesagenter. Når du kontakter oss på nett eller via telefon får du raskt svar og vi vil sørge for at du får et møte med oss kortest mulig tid etter dødsfallet. Du kan velge om vi skal komme hjem til deg, vi kan ta et møte på nett eller planlegge begravelsen over telefon. Vi har også behagelige lokaler i trygge rammer hvor du kan komme for å planlegge bisettelsen.  

Arv, testamente og skifte. Juridiske spørsmål vedrørende skifte av dødsbo eller arverett, er noe vi kan bistå med hos Lavendla. Våre Lavendla konsulenter kan hjelpe deg med å sende melding til tingretten (tidligere kalt skifteretten), og kan også sette deg i kontakt med profesjonelle jurister.

Begravelsesbyrå Kongsberg

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Kongsberg

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Kongsberg

Lavendla begravelsesbyrå i Kongsberg tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Kongsberg

For å ta et siste farvel, kan våre gravferdskonsulenter hjelpe deg med å arrangere en minnerik begravelse. Vi bistår med planlegging av begravelse både med og uten seremoni, og tilpasser seremonien etter de etterlattes ønske.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Kongsberg

En kirkelig begravelse i Kongsberg kan foregå i en kirke eller et kapell, og som oftest vil lokalene og seremonien skje i tråd med Den Norske Kirkes liturgi. I Norge kan du velge om du ønsker kistebegravelse eller kremasjon med urnenedsettelse. 

Ved en tradisjonell kirkelig begravelse vil du høre orgelmusikk eller annen musikk ringe inn til begravelsen før du setter deg ned i lokalet. Når alle pårørende er på plass, vil kirkeklokkene ringe. Presten vil deretter holde en tale, etterfulgt av noen minneord fra prest eller pårørende. Lavendla vil være behjelpelig med å lage programmet for tekstene og salmene som skal synges i kirken, slik at du kan fokusere på det viktigste.

Etter at taler, salmer, minneord og andre innslag er ferdig, vil begravelsen være ferdig i lokalet. Deretter senkes kisten ned i gulvet, eller kisten blir bært ut til den valgte gravplassen. Dersom kisten skal på gravlund som ikke er plassert utenfor kirken eller kapellet, vil Lavendla ha tilgjengelig en kistebil som vil transportere kisten til den valgte gravlunden. 

Ute ved gravlunden er det vanlig at presten leser noen ord fra Bibelen og utfører jordpåkastelse før urnen eller kisten senkes ned i graven.

Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Kongsberg

Uansett livssyn, vil Lavendlas begravelsesagenter hjelpe deg med planleggelse av begravelsen. Vi vil passe på at du får den oppfølgingen og tilpasningen du trenger slik at du får tatt et verdig farvel med den avdøde. Lavendla er der for deg når du ønsker å arrangere en seremoni for borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse.

Les mer Les mindre

Kirker i Kongsberg

I Kongsberg finner du følgende tilgjengelige kirker: Kongsberg kirke, Jondalen kirke, Hedenstad kirke, Efteløt kirke, Komnes kirke og Tuft kirke. Nedenfor finner du utdypende informasjon om de mest populære kirkene i Kongsberg.

Kongsberg kirke er en praktfull, vakker kirke med interiør ulik noen annen kirke i Norge. Armkronene er formet av glass, og det berømte orgelet har fått navnet “Glogerorgelet” da det ble bygd av Gottfried Heinrich Gloger. I tillegg arrangeres det et festspill til ære for Gloger en gang i året. Kirken ble innviet i 1761 og ble hovedsakelig bygd av to tyske fagfolk som hadde hver sin unike stil. Kirken har en kapasitet på hele 2400 sitteplasser.

Komnes kirke er en langkirke som ble innviet i september 1881 av biskop Carl P. Essendrop. Med en kapasitet på 170 mennesker, så er det ikke den største kirken, men en meget sjarmerende og verdifull kirke. 

Les mer Les mindre

Kapell i Kongsberg

I Kongsberg kan du benytte deg av Ble sportskapell eller Skrim sportskapell. Du kan også bruke kapellene på Kongsberg gravlund dersom den avdøde skal begraves her.

Ble sportskapell i Kongsberg arrangerer både sportsandakter og gudstjenester og er et flott kapell som benyttes til flere type arrangementer. Kapellet ble innviet i 1971, og står plassert på nydelige “Kongsbergfjellet”.

Skrim sportskapell er også omgitt av flott natur, og står plassert på Omholtfjellet. Her har det stått siden 1984, og det leies titt og ofte ut til ulike stevner.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Kongsberg

For Kongsberg kommunes innbyggere kan du velge mellom 7 ulike gravlunder. Disse er Kongsberg gravlund, Kongsberg gamle kirkegård (plassert ved Kongsberg teknologipart), Jondalen kirkegård, Hedenstad kirkegård, Efteløt kirkegård, Komnes kirkegård og Tuft kirkegård.

Hovedgravlunden for innbyggere i Kongsberg, er Kongsberg gravlund. Gravlunden er tatt i bruk fra tidlig 1970-tallet og holder til ved Gomsrud. For kremasjon, må innbyggere i Kongsberg benytte krematorium i Drammen. Kostnaden for dette må betales av de etterlatte, men det kan være nyttig å vite at Kongsberg kommune fra 2018 innførte en midlertidig tilskuddsordning for Kongsberg-innbyggere som ønsker kremasjon.

Les mer Les mindre