GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Hønefoss

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Hønefoss

Hos Lavendla begravningsbyrå Hønefoss får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Hønefoss
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde 1

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Hønefoss

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Hønefoss

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Hønefoss?

En vanlig gravferd i Hønefoss koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Hønefoss

I Hønefoss har vi lokalkjent kunnskap om kirker, kapell, lokale for minnesamvær og gravlunder. Vi vil skreddersy seremonien etter ditt ønske, og bistår også med planlegging av begravelser uten seremoni. Det er mange måter å ta farvel på, og det er ikke sikkert den tradisjonelle passer deg. 

Ofte har også avdøde kommet med sine forslag om hvordan han eller hun har ønsket at begravelsen sin skal være, og det kan være en god start på vår planleggingssamtale.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Hønefoss

I Hønefoss vil våre gravferdskonsulenter hjelpe deg med å arrangere holistisk, humanetisk eller helt livssynsåpen begravelse. Vi har god kjennskap til egnede lokaler i området, og er godt kjent med å tilpasse avskjedsseremonier i ulike temaer og med forskjellige symbolhandlinger. Ta kontakt med vårt begravelsesbyrå Hønefoss for å planlegge en minnerik avskjed.

I Hønefoss er det flere kapell tilgjengelig, og disse kan benyttes av alle innbyggere i Ringerike kommune. Blant kapellene du finner i Hønefoss er Ask kapell og Ringkollkapellet. Ta kontakt med din konsulent hos Lavendla Hønefoss, så vil vi hjelpe deg med å finne passende lokale for begravelses-seremonien. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Hønefoss

I Hønefoss kan du holde en kirkelig begravelse i kirke eller kapell. Og alternativene for kirkelig begravelse er tradisjonell kistebegravelse eller bisettelse med urnenedsettelse.

Ved en tradisjonell kirkelig begravelse og bisettelse med urnenedsettelse følges Den Norske kirkes liturgi for begravelser. Det vil si at form og innhold er fastsatt, selv om presten står fritt til å velge mellom ulike bibelvers og dere er med på å velge salmer. Som pårørende har du også mulighet for å komme med musikkinnslag i løpet av seremonien i kirken. 

I Norge kan også pårørende som tilhører ulike kristne trossamfunn låne kirken for å utføre begravelses-seremonien etter sitt eget ritual.

Les mer Les mindre

Kirker i Hønefoss

I Hønefoss finner du 3 kirker. Disse heter Ullerål kirke, Hønefoss kirke og Sankta Theresia katolske kirke. Innenfor Ringerike-kretsen finner du også Tyristrand kirke, Haug kirke og Norderhov kirke.

Hønefoss kirke har en kapasitet på 500 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Hønefoss

Innenfor Ringerike kan innbyggerne i Hønefoss benytte gravlunder på Hønefoss kirkegård, Tyristrand kirkegård (anonym minnelund), Haug kirkegård, Lunder kirkegård, Veme kirkegård, Hval kirkegård, Viker kirkegård, Nes kirkegård, Norderhov kirkegård, Ask kirkegård og Strømsoddsbygda kirkegård. Tilgjengelig krematorium for de som bor i Hønefoss er Ringerike krematorium. 

Les mer Les mindre