GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Holmestrand

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Holmestrand

Hos Lavendla begravningsbyrå Holmestrand får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Holmestrand
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Holmestrand

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Holmestrand

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Holmestrand

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Holmestrand?

En vanlig gravferd i Holmestrand koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Holmestrand

Våre gravferdskonsulenter er lokalkjente, og vet hvilke lokaler som kan passe best for seremonien dere ønsker for en siste avskjed. Vi har erfaring med kirkelig, annen religion og livssynsnøytrale gravferder som humanetisk eller holistisk. Vi lytter til deg og dine behov og sammen lager vi en seremoni etter dine ønsker. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Holmestrand

I en livssynsåpen bisettelse står dere som pårørende fritt til å velge innholdet i gravferdsseremonien. Dere kan for eksempel velge å bruke en gravferdstaler fra Humanetisk forbund eller en ritualleder fra Holistisk forbund. Dersom dere ønsker en seremonileder helt uten tilknytning, kan vi i Lavendla stille.

Til en livssynsåpen seremoni brukes det et livssynsåpent seremonirom, hvis det da ikke er ute som vil være den beste plassen for en avskjed for deg og dine.

I Holmestrand kan Bilet kapell brukes til livssynsåpne seremonier.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Holmestrand

En kirkelig begravelse har mange av de samme elementene som en gudstjeneste. Liturgien som følges er fastsatt, men presten og de pårørende bestemmer sammen minnetale, bibeltekster og salmer. 

Vi i Lavendla booker kirke, prest og organist for deg. Videre tar presten kontakt med dere. I dialog med presten vil dere gå gjennom seremonien og fortelle om den avdødes liv og person.

For musikkinnslag utover salmesang vil vi hjelpe deg med solister og musikere.

Les mer Les mindre

Kirker i Holmestrand

Det er tre tilgjengelige kirker for innbyggere i Holmestrand. Disse er Holmestrand, Hillestad og Botne kirke. 

Botne kirke har en kapasitet på 240 plasser. 

Holmestrand kirke har en kapasitet på 300 plasser.

Hillestad kirke har sitteplasser til 140 personer.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Holmestrand

I Holmestrand finner du gravplassene Botne kirkegård og Holmestrand kirkegård. Også ved Bilet kapell finner du en gravlund som kan benyttes. Ta kontakt med din gravferdskonsulent hos Lavendla for mer informasjon om gravplassene i Holmestrand. Vi er her for å hjelpe.

Les mer Les mindre