lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Holmestrand

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Holmestrand

Velkommen til ditt begravelsesbyrå Holmestrand. I våre lokaler finner du lokalkjente og trygge begravelsesagenter som hjelper deg med å planlegge bisettelse eller begravelse i en tøff stund. Vi kjenner til den overveldende sorgen du føler, og vil veilede og bistå deg gjennom hele prosessen med å sørge for alt det administrative rundt begravelsen.

Raskt på plass når du trenger det. Når du opplever den store sorgen ved å miste noen som er nær deg, kan det kjennes overveldende. Og særlig tanken på å planlegge en bisettelse eller begravelse kan virke som mye. Da kan det være betryggende å vite at din begravelsesagent hos Lavendla hjelper deg gjennom hele prosessen. Vi tar oss av alt det praktiske slik at du kan gå gjennom sorgprosessen 

Planlegg begravelsen i ditt hjem, i våre lokaler eller via digitalt møte. Våre konsulenter møter deg der du føler deg mest komfortabel. Det er viktig at du kjenner på ro og trygghet i en sårbar situasjon som vi vet dette er. 

Administrativ og juridisk hjelp. I tillegg til at du får tildelt din egen gravferdskonsulent i Holmestrand som vil følge deg gjennom hele planleggingen, har vi også egne jurister til å bistå. Om du har spørsmål som gjelder arv og skifte som må tas gjennom tingretten (tidligere skifteretten), så vil våre juridiske konsulenter hjelpe deg. 

Ditt begravelsesbyrå Holmestrand er tilgjengelig på telefon, e-post og på nett. I en krevende situasjon vil vi sørge for at pårørendes ønsker for begravelsen blir ivaretatt, og at alle etterlatte får tatt et verdig farvel.

Begravelsesbyrå Holmestrand

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Holmestrand

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Holmestrand

Lavendla begravelsesbyrå i Holmestrand tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Holmestrand

Våre gravferdskonsulenter har god erfaring med planlegging og tilrettelegging for begravelse og bisettelse. Vi er lokalkjente, og vet hvilke lokaler som kan passe best for seremonien dere ønsker for en siste avskjed. Om du ønsker kirkelig, borgerlig eller livssynsnøytral begravelse så vil vi tilpasse seremonien i henhold til deres behov.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Holmestrand

En kirkelig begravelse har mange av de samme elementene som ved en gudstjeneste. Liturgien som følges er fastsatt, men presten og de pårørende står fritt til å avtale hvilke tekster og innslag de ønsker. 

Etter du har tatt kontakt med våre agenter, vil vi avtale tid med samtale hos presten. I dialog med presten vil dere gå gjennom seremonien og fortelle om den avdødes liv og person. I dette møtet vil dere også snakke om mulige musikkinnslag og minnetaler. For musikkinnslag kan deres konsulent hos Lavendla finne frem dyktige solister og musikere dere kan benytte dere av.

En kirkelig begravelse har en lik seremoni som en kirkelig bisettelse, og inneholder følgende elementer: 

  • Valgfri musikk som kan være orgelspill eller annen musikk
  • Klokkene ringer inn og alle setter seg i lokalet
  • Preludium
  • Salme
  • Skriftopplesing
  • Musikkinnslag
  • Salme
  • Skriftopplesing fra presten (leses opp fra Bibelen)
  • Salme
  • Valgfri musikkinnslag eller orgelspill
Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Holmestrand

Din konsulent hos Lavendla Holmestrand vil bistå med planleggingen av borgerlig, humanistisk eller livssynsnøytral begravelse. Vi kan hjelpe til med tilrettelegging for båreseremoni, jordfestelse, minnestund, sjelemesse, kransenedleggelse og annen symbolhandling for at pårørende skal få tatt en siste æreavskjed.

Les mer Les mindre

Kirker i Holmestrand

I Holmestrand er det to tilgjengelige kirker for deres innbyggere. Disse er Holmestrand kirke og Botne kirke. 

Botne kirke. Denne steinkirken ble bygd så tidlig som på 1200-tallet, og er en nydelig kirke med en lang historie. På 1800-tallet ble kirken bygget på, og i 1947 ble den også restaurert. Derfor er den i dag et meget flott eksemplar av en kirke. Bygget har en kapasitet på 240 plasser. 

Holmestrand kirke. Y-kirken ble bygget i 1674, og restaurert i 1764. Den ble igjen restaurert i 2011 grunnet funn av råte som hadde skadet store deler av bygget. I dag er den ferdig restaurert og fremstår i meget god stand i dag. Bygget har en kapasitet på 300 plasser.

Les mer Les mindre

Kapell i Holmestrand

I Holmestrand finner du i dag 1 gravkapell som heter Bilet kapell. Det flotte kapellet er plassert i Holmestrand gravlund, og ble innviet i 1963. I dag har kapellet opp til 150 plasser, og interiøret har blitt utsmykket av billedhugger, maler og grafiker Ørnulf Blast.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Holmestrand

I Holmestrand finner du gravplassene Botne kirkegård og Holmestrand kirkegård. Også ved Bilet kapell finner du en gravlund som kan benyttes. Ta kontakt med din gravferdskonsulent hos Lavendla for mer informasjon om gravplassene i Holmestrand. Vi er her for å hjelpe.

Les mer Les mindre