lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Hokksund

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Hokksund

Velkommen til begravelsesbyrået ditt i Hokksund. Våre begravelsesagenter står klar til å ta deg imot i denne vanskelige tiden. Ta kontakt med oss på telefon, e-post eller kom og besøk oss i lokalene våre.

Rolige rammer og trygge omgivelser. Vi forstår at du går gjennom en tøff tid, og det er mange spørsmål som kan dukke opp i forbindelse med planleggingen av en begravelse. Vårt begravelsesbyrå Hokksund hjelper deg med hele prosessen rundt en bisettelse i en sårbar tid.

Ta kontakt og få raskt svar. Når noen nær deg dør, fylles man av sorg og smerte. Og fra man mottar den tunge beskjeden, til den avdøde skal begraves, er det mye som må organiseres. Hos Lavendla har vi fagutdannede gravferdskonsulenter som vil ta godt vare på deg og sørge for at planlegging av bisettelse og begravelse utføres i ordnede forhold. Vårt fokus er at pårørende skal få tatt et verdig farvel.

Få hjelp til alt det administrative og juridiske forhold. Hos Lavendla begravelsesbyrå Hokksund har våre rådgivere juridiske fagpersoner du kan få bistand hos. Ved spørsmål rundt arv og skifte, kan vi hjelpe deg med å finne frem til riktig informasjon rundt tingretten (tidligere skifteretten). Det som kan kjennes overveldende og komplisert ut, vil vi hjelpe deg med å få oversikt over.

Begravelsesbyrå Stokksund

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Hokksund

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Hokksund

Lavendla begravelsesbyrå i Hokksund tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Hokksund

Våre begravelsesagenter hos Lavendla Hokksund kan bistå med planlegging og organisering av tradisjonell kirkelig begravelse med urnenedsettelse eller kistebegravelse. 

Vi kan også bistå med tilrettelegging av en livssynsåpen begravelse. Vi har lokal kjennskap til passende lokaler og lokasjoner, og har god kjennskap til planlegging av tilpasset båreseremoni, bønnestund, sjelemesse og andre symbolhandlinger.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Hokksund

Ved planlegging av en kirkelig begravelse i Hokksund hjelper Lavendlas’ gravferdskonsulenter deg med å finne den rette kirken eller kapellet for seremonien. Seremonien for en bisettelse med urnenedsettelse og begravelse med kistenedsenking er ofte veldig lik fram til et postludium spilles.

Her er den mest vanligste fremgangsmåten for en kirkelig begravelse:

 • Musikk som spilles ved inngang (dette er valgfritt)
 • Klokkene ringer inn, og alle setter seg ned
 • Det spilles et preludium, som også kan være et musikkstykke eller solosang
 • Prest og forsamling synger en salme
 • Minneord og skriftlesing 
 • Kranseopplesing fra hilsenene som står på kransene og blomstene rundt kisten
 • Valgfritt om man ønsker musikkinnslag her
 • Prest og forsamling synger en salme
 • Tale fra presten, som han henter ut fra Bibelen
 • Pres og forsamling synger en salme
 • Avslutningsvis kan det komme et musikkinnslag her
 • Preludium spilles og klokkene ringer ut

Etter den kirkelige seremonien bæres kisten ut til gravlunden. Ved bisettelse senkes kisten ned, eller bæres ut til ventende kirkebil som frakter kisten til krematoriet. 

Ute på kirkegården vil det synges en salme, som deretter påfølges av jordpåkastelse. Deretter følger velsignelse og eventuelt solosang eller annet innslag. 

Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Hokksund

Om du ønsker å holde en borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse og seremoni for den avdøde, vil våre begravelsesagenter i Hokksund hjelpe deg med dette. Vi har god kjennskap til hvilke steder som passer bra for et livssynsnøytralt arrangement. Ta kontakt med oss, så vil vi bistå deg med organisering og planlegging slik at du får tatt en siste æreavskjed med den avdøde.

Les mer Les mindre

Kirker i Hokksund

I Hokksund finnes det 3 kirker som kan benyttes til begravelser. Ettersom Hokksund ligger i Øvre Eiker, er disse kirkene en del av Øvre Eiker kirkelige fellesråd. Kirkene som er tilgjengelige i Hokksund er Bakke kirke (samme som Øvre Eiker kirke), Haug kirke og Fiskum kirke.

Haug kirke ble opprinnelig bygd i 1152, men brant i 1818 etter at et lyn slo ned i det vakre bygget. Arkitekten for kirken som ble restaurert og reist igjen med ferdigstilling på midten av 1800-tallet, var Wilhelm Hanstein. I forbindelse med en restaurering i 1960, fikk også arkitekten Arnstein Arneberg satt sitt preg på bygget. I dag er det plass til 300 mennesker i kirken.

Øvre Eiker kirke / Bakke kirke er en kirke fra 1883, som ble restaurert i 1955. Det flotte bygget ble designet av arkitekten D. Omejer, og består av laftet tømmer.  Kirken har en kapasitet på 250 plasser, og har en egen tilegnet gravplass. 

Les mer Les mindre

Kapell i Hokksund

I Hokksund finner du blant annet Bingen kapell og Vestfossen kapell. Vestfossen kapell ble benyttet som sognekirke mens byggingen av Vestfossen kirke holdt på. I 1902 ble bygget innviet for å kunne benyttes som kapell, og har blitt brukt som dette siden. Bingen kapell ble innviet i 1924, og har en kapasitet på 100 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Hokksund

I Øvre Eiker er det 4 kirkegårder: Bingen, Bakke Fiskum og Haug. De fleste gravlunder i Hokksund kan benyttes til både kistegrav og urnegrav. Haug kirkegård har et eget område for muslimske begravelser samt andre livssyn.

Les mer Les mindre