GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Hokksund

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Hokksund

Hos Lavendla begravningsbyrå Hokksund får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Hokksund
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Hokksund

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Hokksund

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Hokksund

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Hokksund?

En vanlig gravferd i Hokksund koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Hokksund

Våre begravelsesagenter hos Lavendla Hokksund kan bistå med planlegging og organisering av tradisjonell kirkelig begravelse med urnenedsettelse eller kistebegravelse. Vi bistår også alle andre religiøse retninger, eller livssynsåpen begravelse som for eksempel humanetisk eller holistisk. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Hokksund

Om du ønsker å holde en humanetisk eller holistisk gravferd eller en bisettelse helt uten tilknytning bistår vi deg. Vi har lokalkunnskap og kan anbefale deg sted for å avholde avskjeden, samt hjelpe deg med blant annet kiste, blomster, program, minneside og eventuelle musikkinnslag.

I Hokksund finner du blant annet Bingen kapell og Vestfossen kapell.

Bingen kapell har en kapasitet på 100 plasser.

 

Les mer Les mindre

Kirkelige begravelse i Hokksund

Ved planlegging av en kirkelig begravelse i Hokksund hjelper Lavendlas’ gravferdskonsulenter deg med å finne den rette kirken eller kapellet for seremonien. Seremonien for en bisettelse med urnenedsettelse og begravelse med kistenedsenking er ofte veldig lik fram til et postludium spilles.

Her er den mest vanligste fremgangsmåten for en kirkelig begravelse:

 • Musikk som spilles ved inngang (dette er valgfritt)
 • Klokkene ringer inn, og alle setter seg ned
 • Det spilles et preludium, som også kan være et musikkstykke eller solosang
 • Allsang (salme)
 • Minneord og skriftlesing 
 • Kranseopplesing fra hilsenene som står på kransene og blomstene rundt kisten
 • Valgfritt om man ønsker musikkinnslag her
 • Allsang (salme)
 • Tale fra presten, som vedkommende henter fra Bibelen
 • Allsang (salme)
 • Avslutningsvis kan det komme et musikkinnslag her
 • Preludium spilles og klokkene ringer ut

Etter den kirkelige seremonien bæres kisten ut til gravlunden. Ved bisettelse senkes kisten ned, eller bæres ut til ventende kisteebil som frakter kisten til krematoriet. 

Ute på kirkegården vil det synges en salme, som deretter påfølges av jordpåkastelse. Deretter følger velsignelse og eventuelt solosang eller annet innslag. 

Les mer Les mindre

Kirker i Hokksund

I Hokksund finnes det 3 kirker som kan benyttes til begravelser. Ettersom Hokksund ligger i Øvre Eiker, er disse kirkene en del av Øvre Eiker kirkelige fellesråd. Kirkene som er tilgjengelige i Hokksund er Bakke kirke (samme som Øvre Eiker kirke), Haug kirke og Fiskum kirke.

Haug kirke har plass til 300 mennesker i kirken.

Øvre Eiker kirke / Bakke kirke har en kapasitet på 250 plasser, og har en egen gravplass. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Hokksund

I Øvre Eiker er det 4 kirkegårder: Bingen, Bakke Fiskum og Haug. De fleste gravlunder i Hokksund kan benyttes til både kistegrav og urnegrav. Haug kirkegård har et eget område for muslimske begravelser samt andre livssyn.

Les mer Les mindre