Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Haugesund

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Haugesund

En gravferd er en begivenhet i livet de aller fleste vil oppleve å skulle iverksette. Vi i Lavendla er opptatt av at den skal bli slik du og dine ønsker den. Det finnes mange måter å ha en gravferd på. Vi har lokalkunnskap og erfaring med mange forskjellige begravelser og vil hjelpe deg med alle detaljene slik at det blir slik du ønsker det.

Kontakt oss i dag. Vi er fleksible og tilgjengelige og møter deg der det passer deg. Vil du at vi skal komme hjem til deg? Eller vil du komme til et av våre lokaler? Vi kan også ta planleggingen på telefon eller videokonferanse. Vi er raskt på plass etter at du har tatt kontakt.

Personlig rådgiver. Hos Lavendla får du en personlig rådgiver som hjelper deg før, under og etter gravferden. Rådgiveren er din kontaktperson gjennom hele prosessen.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Haugesund

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Haugesund

Lavendla begravelsesbyrå i Haugesund tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Haugesund?

En vanlig gravferd i Haugesund koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Haugesund

Det er mange detaljer som skal på plass og mye praktisk som skal gjennomføres både i forkant, under og etter en seremoni. Ønsker dere et minnesamvær etter seremonien? Med vår lokalkunnskap og erfaring skal vi guide deg igjennom mulighetene og hjelpe deg å ta valgene.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Haugesund

Dersom du verken vil ha kristelig eller humanetisk gravferd, kan du ha en livssynsåpen uten noen tilknytning eller du kan ha en holistisk, som også gir deg mulighet til å fylle gravferden med det som er viktig for deg og dine. I en livssynsåpen bisettelse er du helt fri til å bestemme innholdet.

Kapellet på Vår Frelsers Gravlund er et livssynsåpent seremonirom som benyttes både til livssynsåpne og kristne gravferder.

Les mer Les mindre

Kirkelige begravelser Haugesund

I en kirkelig begravelse er det kirkens liturgi som er førende for begravelsesseremonien. I tillegg er det plass til både solo-sang og at du og de pårørende er med på å velge hvilke salmer som skal synges. Detaljene vil presten ta med dere når dere møtes. Vi bistår med musikk og artister, og alle de andre detaljene som skal på plass for begravelsen.

I tillegg til kapellet på Vår Frelsers Gravlund, er det mange kirker som kan benyttes. Udland kirke er en mye brukt kirke og Førre, Rossabø og Skåre kirke er andre eksempler. Vi hjelper deg å velge kirke.

Udland kirke har 450 sitteplasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Haugesund

Haugesund har seks gravlunder. Vår Frelsers Gravlund er den største. I tillegg har vi Christine Elisabeths Gravlund, Røvær Gravlund, Nordre Hauge Gravlund, Søndre Hauge Gravlund og Udland Gravlund.

I Nordre Hauge Gravlund og Udland Gravlund er det kun urnenedsettelse. Udland Gravlund har også en minnelund med kapasitet på 1664 navneplater og et eget gravfelt for muslimer som er vendt mot Mekka.

Les mer Les mindre