Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Hamar

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Hamar

I Hamar er våre begravelsesrådgivere klare til å ta deg imot for å bistå med planleggingen av begravelse eller bisettelse. Vi forstår at det du går igjennom kan være krevende, og vi er her for å gjøre det vanskelige litt lettere. Ditt begravelsesbyrå Hamar hjelper deg med alle detaljer som skal på plass i forbindelse med gravferden. 

Rask hjelp med alt det praktiske. Når du tar kontakt med oss på nett, telefon eller e-post er vi raske med å henvende oss til deg for å avtale tid for et planleggingsmøte. Du får en dedikert begravelsesrådgiver som vil følge deg og dine i hele prosessen. 

Hjemme eller i våre lokaler.  Vi tilpasser oss din hverdag og hvor du ønsker å planlegge begravelsen. Vi kan møtes hjemme hos deg, du kan komme til våre lokaler eller vi kan holde møtet over video eller på telefon. Ta kontakt i dag, så er vi i gang. Begravelsesbyrå Hamar

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Hamar

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Hamar

Lavendla begravelsesbyrå i Hamar tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Hamar?

En vanlig gravferd i Hamar koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Hamar

Organiseringen og planleggingen av begravelsen kan kjennes overveldende, og her kommer vår ekspertise som begravelsesrådgiver inn. Vi er lokalkjente og sørger for alt det praktiske, slik du og de andre pårørende får tatt et verdig farvel med den avdøde. I Hamar kan våre begravelsesrådgivere bistå i planleggingen av kirkelig, annen religiøs tilknytning eller livssynsåpen begravelse.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Hamar

Det finnes mange måter å gjennomføre en gravferd på. Om du ønsker holistisk, humanetisk eller livssynsåpen begravelse, vil vår begravelsesrådgiver bistå med alle detaljer. Det kan være å finne egnede lokaler for seremonien, rekkefølge på innslag, og vi har også kjennskap til lokale musikere og artister som vil egne seg til akkurat den bisettelsen dere ønsker. 

Hamar krematorium har et livssynsåpent seremonirom som kan benyttes av alle. Det finnes også andre tilgjengelige lokaler som kan benyttes for å ta et verdig farvel med den avdøde. Din begravelsesrådgiver hos Lavendla vil vi hjelpe deg med å finne det lokalet som passer best for deres ønsker. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Hamar

Vi i Lavendla ønsker å møte dere som pårørendes forvetninger til seremoni og minnestund. Kanskje har den avdøde selv ytret ønske om hvordan vedkommende ønsker sin egen bisettelse? En kirkelig begravelse følger Den Norske Kirkes liturgi . Dette er en trygg og forutsigbar ramme for innholdet i en bisettelse. 

Lavendla begravelsesbyrå Hamar bestiller prest etter at kirke for seremonien er bestemt. Presten vil så ta kontakt med dere. Samtalen vil inneholde planlegging rundt minneord om den avdøde, valg av salmer, kistebæring hvis det er en del av gravferden samt eventuelle sanginnslag. I denne samtalen er det også rom for å uttrykke følelser rundt det som har skjedd og forklare med ord hvordan det kjennes og hvilke tanker man har rundt det å miste en av sine nære. 

Bisettelse og begravelse i regi av Den Norske Kirke har samme rammer. Seremonien i kapellet eller kirken har samme praksis, og inneholder følgende innslag: klokkeringing, preludium- og postludium ved start og slutt, salmesang (rundt 3), skriftlesing, bønn og eventuelle frivillige innslag som musikk- og sang samt opplesing av hilsener som står på kransene.

Etter seremonien i kapellet eller kirken, bæres kisten ut til kirkegården hvor seremonien avsluttes. Ved en bisettelse vil kisten senkes ned i gulvet eller bæres ut til ventende kistebil som vil kjøre kisten til krematoriet. 

Noen ønsker å holde en minneseremoni etter seremonien, mens andre velger å avslutte minnet ved graven. Dette står de etterlatte fritt til å velge selv.

Les mer Les mindre

Kirker i Hamar

I Hamar har vi 4 forskjellige kirker. Og disse er Hamar domkirke, Storhamar kirke, Vang kirke og Øvre Vang kirke.

Hamar domkirke har en kapasitet på 500 plasser.

Vang kirke i Hamar er så stor at den har plass til 1000 mennesker.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Hamar

I Hamar er det fire tilgjengelige gravplasser, og disse er Hamar kirkegård, Vang kirkegård, Hol gravlund og Øvre Vang kirkegård.

Les mer Les mindre