lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Halden

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Halden

Ditt Lavendla begravelsesbyrå Halden er til stede for deg i en tid du trenger det som mest. Sorg kan være smertefullt, vondt og sårt, og kan av og til også komme brått på når noen nærme oss dør. Våre gravferdskonsulenter i Halden vil sørge for alt det praktiske rundt begravelsen eller bisettelsen. Vi passer på at du blir informert om alt du trenger å vite for å kunne ta et verdig farvel med den avdøde.

Rask tilbakemelding og god oppfølging. Fra du henvender deg til Lavendla begravelsesbyrå Halden, til vi avtaler et møte med deg går det kort tid. Hos oss får du tildelt din helt egen gravferdskonsulent som følger deg fra begynnelse til slutt. Og det er helt opp til pårørende hvor de ønsker å møte oss, enten det er i roen av ditt eget hjem, i våre Lavendla lokaler, over telefon eller videomøte. 

Lover og regler rundt arv og skifte. Din begravelsesagent i Lavendla vil gi deg all nødvendig informasjon rundt arv og skifte, og kan henvise deg til våre helt egne juridiske fagfolk som har godt kjennskap til skifte og kontakten med tingretten (tidligere kalt skifteretten). 

Ta kontakt for å starte planleggingen i dag. Enten du trenger å planlegge en begravelse eller bisettelse så står våre gravferdskonsulenter parat til å hjelpe deg. Vi kan bistå rundt alle aspekter rundt planleggingen av en begravelse med eller uten seremoni. Og har lang og god erfaring med kirkelig begravelse, kirkelig bisettelse og livssynsnøytral begravelse med kistenedsenking eller urnenedsettelse. 

Begravelsesbyrå Halden

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Halden

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Halden

Lavendla begravelsesbyrå i Halden tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Halden

I Halden hjelper våre gravferdskonsulenter deg med å finne frem lokale, kapell og kirke som passer deres livssyn. Vi er lokalkjent i byen og vil informere deg om alternativene du har slik at pårørende får tatt en siste avskjed i de omgivelsene som kjennes riktig for dere.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Halden

Ved en kirkelig begravelse i Halden følges liturgien til Den Norske kirke. Lavendla begravelsesbyrå vil avtale et møte mellom presten og pårørende slik at dere kan bli kjent med seremonien og komme med egne ønsker om tekster, salmer og musikalske innslag. Våre begravelsesagenter har tilknyttede erfarne artister, solister, korister og musikanter som kan stille opp på kort varsel for minnestund og begravelser i Halden. 

En tradisjonell kirkelig begravelse med kistenedsenking foregår ganske likt som en gudstjeneste, men gir rom for at etterlatte kan delta med egne minnetekster eller sanger. Dette avtales i planleggingen sammen med presten. 

En kirkelig bisettelse med urnenedsettelse vil foregå på samme måte som en tradisjonell kistebegravelse så lenge man er inne i kapellet eller kirken. Etter postludiumet (musikkstykke som spilles etter gudstjenesten er ferdig), vil kisten enten senkes ned i gulvet eller bæres ut til kistebilen som tar kisten med til krematoriet. 

Les mer Les mindre

Borgerlig, humanistisk eller livssynsåpen begravelse i Halden

Vi i Lavendla Halden bistår i planleggingen av borgerlig, humanistisk og livssynsåpen begravelse. Med en verdig ramme rundt avskjeden, vil din konsulent hos Lavendla bistå med å finne egnet lokale for at alle etterlatte skal få tatt et minneverdig farvel med den avdøde. 

Les mer Les mindre

Kirker i Halden

I Halden finner du hele 9 kirker. De er som følger: Asak kirke, Berg kirke, Idd kirke, Immanuels kirke, Prestebakke kirke, Rokke kirke, St. Peter kirke, Søndre Enningdalen kirke og Tistedal kirke. 

Asak kirke i Halden er bygd i 1893 og reist i tegl. Det er arkitekten Nils Nilsson som står bak designet, og kirken har en kapasitet på 400. Blant det flotte interiøret finner du alteret som er designet av kunstneren Edvard Steinle i 1851. Alteret har fått det passende navnet “Jesus i Getsemane”.

Idd kirke er et flott bygg som ble innviet så tidlig som på 1100-tallet, og har siden den gang blitt restaurert to ganger. Første gangen i 1730, og andre gangen i 1922. Årsaken til restaureringen i 1922 var at bygget ble totalskadet under Osloskjelvet 23. oktober i 1904. Og selv om jordskjelvet skjedde midt under en gudstjeneste var det heldigvis ingen mennesker som ble skadet, selv om kirken led.

Prestebakke kirke er en langkirke i laftet tømmer som sto ferdig i 1793, og ble innviet i 1795. Ettersom kirken er konstruert med laftet tømmer, som ikke gjør bygget motstandsdyktig i det lange løp, har den siden blitt forsterket med tømmerstokker som blender vinduene.

Les mer Les mindre

Kapell i Halden

Os kapell og krematorium samt Tistedal kapell er de tilgjengelige kapellene du kan avholde begravelse i Halden. Som navnet tilsier har også Os kapell et tilhørende krematorium. Din lokale Lavendla begravelsesagent har oversikten over hvilke lokaler som kan passe for begravelsen du ønsker for din kjære. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Halden

I Halden finnes det 8 gravlunder, og alle gravplasser i Halden tilbyr fri grav for avdøde innbyggere av byen. Følgende gravplasser er tilgjengelig i Halden: Asak kirkegård, Berg kirkegård, Enningdalen kirkegård, Idd kirkegård, Os kirkegård, Prestebakke kirkegård, Rokke kirkegård og Solli kirkegård.

Les mer Les mindre