GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Halden

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Halden

Hos Lavendla begravningsbyrå Halden får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Halden
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde halden

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Halden

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Halden

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Halden?

En vanlig gravferd i Halden koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Halden

Ønsker dere en kirkelig eller annen religiøs gravferd? Eller livssynsåpen? Vi kan bistå med alle former for gravferder. Vi lytter til dine ønsker og kjenner godt til mulighetene i Halden. Sammen skaper vi en verdig avskjed.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Halden

I en holistisk, humanetisk eller livssynsåpen gravferd, står dere som pårørende fritt til å velge innholdet i seremonien. Vi tar ansvar for å booke en seremonileder. Holistisk forbund har ritualledere, Humanetisk forbund har gravferdstalere og vi i Lavendla kan også stille med en av våre seremoniledere.

Os kapell og krematorium samt Tistedal kapell er de tilgjengelige kapellene du kan avholde begravelse i, i Halden. Som navnet tilsier har også Os kapell et tilhørende krematorium. Din lokale Lavendla begravelsesagent har oversikten over hvilke lokaler som kan passe for begravelsen du ønsker. 

Os kapell er mest brukt, både til livssynsåpne og kirkelige gravferder.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Halden

Ved en kirkelig begravelse i Halden følges liturgien til Den Norske kirke. Lavendla begravelsesbyrå vil avtale et møte mellom presten og pårørende slik at dere kan bli kjent med seremonien og komme med egne ønsker om tekster, salmer og musikalske innslag. Våre begravelsesagenter har tilknyttede erfarne artister, solister, korister og musikanter som kan stille opp på kort varsel for minnestund og begravelser i Halden. 

En tradisjonell kirkelig begravelse med kistenedsenking foregår ganske likt som en gudstjeneste, men gir rom for at etterlatte kan delta med egne minnetekster eller sanger. Dette avtales i planleggingen. 

En kirkelig bisettelse med urnenedsettelse vil foregå på samme måte som en tradisjonell kistebegravelse så lenge man er inne i kapellet eller kirken. Etter postludiumet (musikkstykke som spilles etter gudstjenesten er ferdig), vil kisten enten senkes ned i gulvet eller bæres ut til kistebilen som tar kisten med til krematoriet. 

 

Les mer Les mindre

Kirker i Halden

I Halden finner du hele 9 kirker. De er som følger: Asak kirke, Berg kirke, Idd kirke, Immanuels kirke, Prestebakke kirke, Rokke kirke, St. Peter kirke, Søndre Enningdalen kirke og Tistedal kirke. 

Asak kirke har en kapasitet på 400.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Halden

I Halden finnes det 8 gravlunder, og alle gravplasser i Halden tilbyr fri grav for avdøde innbyggere av byen. Følgende gravplasser er tilgjengelig i Halden: Asak kirkegård, Berg kirkegård, Enningdalen kirkegård, Idd kirkegård, Os kirkegård, Prestebakke kirkegård, Rokke kirkegård og Solli kirkegård.

Les mer Les mindre