Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Gjøvik

Velkommen til Lavendla i Gjøvik – ditt lokale begravelsesbyrå

Vi er her for deg når du trenger å planlegge en gravferd. Våre dedikerte begravelsesrådgivere har lokalkunnskap og erfaring med alle slags former for bisettelser og begravelser. Det finnes mange muligheter og vi hjelper deg med detaljene.

Kontakt oss i dag, så er vi snart på plass. Vi er her for å gjøre det vanskelige litt lettere for deg, og er fleksible med tanke på hvor og hvordan vi møtes. Vil du komme til et av våre lokaler? Vi kommer også gjerne hjem til deg, eller vi kan ta samtalen på telefon eller over videokonferanse. Det er opp til deg.

Din personlige kontaktperson. Vår begravelsesrådgiver blir din personlige kontaktperson gjennom hele prosessen, slik at alle detaljer blir avklart og alt gjennomført i henhold til det dere kommer frem til, og utifra de ønskene dere som pårørende har for gravferden. Kontakt oss i dag, så er prosessen i gang.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Gjøvik

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Gjøvik

Lavendla begravelsesbyrå i Gjøvik tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Gjøvik?

En vanlig gravferd i Gjøvik koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Gjøvik

Det er mange detaljer som skal på plass og en del å ta stilling til ved planlegging av en gravferd. Vi hjelper deg med vår lokalkunnskap og sammen med dine ønsker legger vi opp til en bisettelse utifra dine og de rundt deg sine behov. Det finnes mange måter å ta avskjed på, og vi er opptatt av at det blir slik dere ønsker den.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse i Gjøvik

Ved en livssynsåpen gravferd står dere som pårørende helt fritt til å velge innhold. Også hvor og hvordan begravelsen skal gjennomføres. Det finnes mange måter å ta avskjed på, og her kan dere skreddersy et opplegg som passer dere og ikke minst den avdøde.

Hunn kapell som ligger i tilknytning til Gjøvik krematorium og Hunn kirkegård har en seremonisal som er utformet slik at det kan brukes til både kristne og andre religioners og livssynsnøytrale begravelser og bisettelser. Salen har plass til 170 personer.

Gjøvik kapell kan også benyttes til livssynsnøytrale seremonier.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Gjøvik

Vi hjelper deg med alle spørsmål av praktisk art, slik som tid og sted for seremoni, minnesamvær og spørsmål om gravsted. Vi melder også fra til presten, om dere ønsker en kirkelig gravferd. Presten vil deretter kontakte dere for å planlegge innholdet i seremonien.

Les mer Les mindre

Kirker i Gjøvik

I Gjøvik-området gjennomføres oftest bisettelser i den lokale kirken, som for eksempel Biri, Bråstad, Snertingdal og Vardal. I byen er det oftest seremonirommene Hunn gravkapell og Gjøvik gravkapell som brukes.

Andre kirker i området som du kan velge, er blant annet Ås kirke, Seegård kirke, Hoff kirke og Nordlien kirke.

Les mer Les mindre

Gravplasser Gjøvik

Gjøvik gravlund har plass til 5540 graver og gravlunden har også flere urnelunder. Gjøvik gravlund har egne gravfelt for andre religioner enn kristendommen, samt urnelund for anonyme graver.

Les mer Les mindre