GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Gjerdrum

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Gjerdrum

Hos Lavendla begravningsbyrå Gjerdrum får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Gjerdrum
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Gjerdrum

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Gjerdrum

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Gjerdrum

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Gjerdrum?

En vanlig gravferd i Gjerdrum koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Gjerdrum

Vi i Lavendla er opptatt av både en verdig planlegging og en verdig gjennomføring av gravferden, og slik at dere som pårørende får tatt et farvel med avdøde på en måte som passer dere. Vi anerkjenner alle ønsker og behov og er behjelpelig med alt arbeid omkring en gravferd uavhengig av livssyn. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Gjerdrum

Våre gravferdskonsulenter i Gjerdrum er kjent med å tilpasse begravelses-seremonier til ulike religioner og livssyn. Vi kan også bistå med planlegging av minnesamvær og seremoni ved urnenedleggelse, om det er et ønske.

Det finnes ulike kapell og lokaler i Gjerdrum som kan benyttes for livssynsåpen gravferd. Din lokale Lavendla-rådgiver vil hjelpe deg å finne de rette lokalene for akkurat din seremoni. 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Gjerdrum

En kirkelig begravelse foregår i faste rammer og i henhold til Den Norske Kirkes liturgi for gravferd. Dette gir en forutsigbar ramme på seremonien, og mange finner trygghet i nettopp det. Din Lavendla-rådgiver vil informere presten som igjen kontakter dere pårørende for et møte. Der kan dere komme med ønsker om hvilke salmer og sanginnslag dere ønsker å benytte. Og dere forteller presten om den avdøde, slik at vedkommende får skrevet en minnetale.

Vanlige innslag i en begravelse er: klokkeringing,  tre salmer, skriftlesing, bønn, minnetale og eventuelle personlige innslag som sang- eller musikkinnslag.

Levende musikk skaper en helt spesiell stemning. Det vanligste er å ha tre solo-innslag i tillegg til de tre salmene, og din Lavendla-rådgiver hjelper deg å finne musiker eller sangsolist til den musikken dere ønsker i bisettelsen. 

Les mer Les mindre

Kirker i Gjerdrum

Gjerdrum har to kirker – Gjerdrum kirke og Heni kirke. Kirkene har plass til henholdsvis 350 og 250 personer. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Gjerdrum

Gjerdrum kirkegård og Heni gravplass er gravlunder i Gjerdrum. Din gravferdskonsulent hos Lavendla vil gi deg all nødvendig informasjon om gravplass i Gjerdrum.

Les mer Les mindre