Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Frogner

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå på Frogner

Det kan virke overveldende å skulle tenke på å holde en begravelse når man har mistet noen. Dette er vi klar over. Derfor ønsker vi å gjøre det vanskelige lettere ved å ta ansvar for alle detaljer, og hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra planlegging til gjennomføring.

Personlig rådgiver. Hos Lavendla Frogner får du en personlig rådgiver som vil følge deg i hele prosessen. Våre rådgivere er lokalkjente og erfarne og bistår deg med å få på plass en gravferd etter den avdødes og eller dine ønsker.

Vi er fleksible. Våre rådgivere møter deg der det passer deg. Du kan komme til våre lokaler, eller vi kan komme hjem til deg. Vi har også god erfaring med planlegging over telefon eller videokonferanse. Vi tar raskt kontakt med deg, etter at du har gjort din henvendelse.

Begravelsesbyrå Frogner

 

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Frogner

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Frogner

Lavendla begravelsesbyrå i Frogner tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Frogner?

En vanlig gravferd i Frogner koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Frogner

Det finnes mange måter å ta avskjed på, og mange former på en gravferd. Uansett hva du ønsker, så kan vi hjelpe deg. Vi har erfaring med kristelige, humanetiske og andre livssynsåpne eller religiøse retninger. Vi hjelper deg å ta beslutningene og få den formen på bisettelsen som du og dine ønsker.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse

I en livssynsåpen bisettelse kan dere som pårørende velge alt selv. Både hvor bisettelsen skal være og hva den skal inneholde. Vi er behjelpelige med alle detaljer så som seremonisted, musikk, blomster, program og dødsannonse. Eller kanskje er det noe helt annet dere ønsker for den avskjeden dere skal ta. Vi er lydhøre og åpne for å gjøre ting på nye måter.

Det finnes livssynsåpne seremonirom på Vestre gravlund og et sykehuskapell på Ullevål sykehus, som er godt egnet til mindre bisettelser.

Les mer Les mindre

Kirkelige begravelse

Dersom dere ønsker en kirkelig begravelse, er vi behjelpelige med å finne egnet kirke og koordinere med prest og organist. Når presten har fått beskjed vil vedkommende ta kontakt med dere. Da står minnetale og salmer på agendaen, sammen med det å snakke med presten om ting dere måtte ha behov for å snakke med noen om, i den situasjonen dere står i.

Kirken har en fast liturgi i tillegg til at dere kan velge salmer selv, og eventuelt solo-innslag. Vi i Lavendla på Frogner hjelper dere med det sistnevnte.

På Frogner er Frogner kirke og Frogner kirkes kapell godt egnet til gravferder.

Les mer Les mindre

Gravplasser på Frogner

Alle i Oslo kommune har rett til fri gravplass innad kommunen. På Frogner er det Vestre gravlund som er nærmest, men det finnes gravplasser tilknyttet de fleste kirker. Vi i Lavendla bistår i valget av gravplass og gravplass-form. Det finnes i dag kistegrav, urnegrav og anonym eller navnet minnelund, for å nevne noen alternativer.

Les mer Les mindre