Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Elverum

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Elverum

Våre begravelsesrådgivere bistår med alt det praktiske rundt begravelse og bisettelse i Elverum. Vi i Lavendla står klare til å hjelpe deg i en sårbar tid, og vi møter deg med forståelse og ro.

Raskt på plass. Når du kontakter ditt begravelsesbyrå Elverum, er vi raskt på plass for å avtale møte med deg. Vi ønsker å gjøre det vanskelige litt lettere, og hos oss får du en dedikert rådgiver som vil følge deg gjennom hele prosessen fra planlegging til gjennomføring. 

Ta kontakt via e-post, på nett eller via telefon. I vår samtale med deg avtaler vi hvor du ønsker at vi skal gjennomføre planleggingen av begravelsen. Vi kan gjerne komme hjem til deg eller du kan komme til et av våre lokaler. Dersom du foretrekker telefon eller videokonferanse, fungerer det også veldig bra.Begravelsesbyrå Elverum

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Elverum

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Elverum

Lavendla begravelsesbyrå i Elverum tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Elverum?

En vanlig gravferd i Elverum koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Elverum

Vi har lokalkjennskap i Elverum, og vil bistå med å finne egnede lokaler, kapell eller kirke i Elverum slik at bisettelsen blir slik dere ønsker. Vi hjelper med å planlegge kirkelig begravelse, livssynsåpen begravelse og også begravelser tilhørende andre trossamfunn. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Elverum

Din Lavendla begravelsesrådgiver vil tilpasse seremonien etter dine ønsker. I en livssynsåpen seremoni er dere som pårørende frie til å velge innholdet. Kanskje hadde også avdøde ønsker? Det kan være en god start på samtalen med dere. 

Kapell og andre lokaler i Elverum som kan benyttes i forbindelse med begravelses-seremonier er blant annet lokaler i Jotunhaugen omsorgsboliger, Jotuntoppen omsorgsboliger og Nordtun. Vi hjelper deg å finne det lokale som passer for den avskjeden du ønsker med avdøde.

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Elverum

En kirkelig begravelse eller bisettelse i Elverum vil hovedsakelig bestå av kirkens faste liturgi for begravelser. Dette ligner ofte på en gudstjeneste og inneholder elementer som: orgelmusikk ved inngang/utgang, salmer, skriftlesing og bønn. Andre elementer som kan inkluderes for å gjøre begravelsen mer personlig, er musikk- og sanginnslag. Din Lavendla begravelsesrådgiver bistår med alle detaljer. 

Slik foregår en begravelse: Inne i kirkelokalene, vil rekkefølgen av de ulike elementene kunne variere, men starter som oftest med innringning fra kirkeklokkene. Deretter følges det opp med preludium, salmesang, bibeltekst, salmesang nummer to, skriftlesing og minnestund, tale eller bønn, felles bønn og avslutningsvis spilles et preludium. Under preludiet vil 6 eller 8 av de nærmeste pårørende bære kisten ut til kirkegården eller ventende kistebil.

Etter kisten er båret ut: Når kisten er kommet frem til gravplassen, vil det leses opp en bønn eller annen avtalt skriftlesing. Deretter vil kisten senkes ned, og presten utfører jordpåkastelse. Avslutningsvis vil det leses noen skriftord med påfølgende velsignelse over de oppmøtte.

Slik foregår en bisettelse: En seremoni for bisettelse har samme rekkefølge som en begravelse. Men dette gjelder kun fram til den formelle seremonien i kirken eller kapellet er ferdig. Kisten vil deretter senkes ned i gulvet for kremering, eller bæres ut av nærmeste pårørende til en ventende kistebil som kjører den til krematoriet. En urnenedsettelse må deretter utføres minst seks måneder etter dødsfallet. 

Etter seremoni i kirke/kapell: Mange velger å holde en rolig minneseremoni i pårørendes og etterlattes nærvær etter den formelle seremonien i kirken. Lavendla kan hjelpe deg med alt som skal til for å få en verdig og hyggelig minnestund.

Les mer Les mindre

Kirker i Elverum

Elverum kirke er en meget stor kirke med kapasitet på hele 700 plasser. 

Andre kirker i Elverum kommune er Sørskogbygda kirke (400 plasser), Hernes kirke (250 plasser), Nordskogbygda kirke (250 plasser) og Heradsbygd kirke (180 plasser). 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Elverum

I Elverum har Elverum kirkegård en Navnet Minnelund. Om du har spørsmål om kirkegård og gravlund i Elverum kan du ta kontakt med din lokalkjente Lavendla begravelsesrådgiver.

Les mer Les mindre