GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Drøbak

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Drøbak

Hos Lavendla begravningsbyrå Drøbak får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Drøbak
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Drøbak

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Drøbak

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Drøbak

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Drøbak?

En vanlig gravferd i Drøbak koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Drøbak

Våre begravelsesrådgivere har lokalkunnskap om kirker, livssynsåpne seremonirom og lokaler for minnesamvær i Drøbak-området. Innefor hvilken ramme ønsker dere som pårørende gravferden? Vi har erfaring med livssynsåpen, kirkelig, humanetisk samt gravferder med andre religiøse tilknytninger. Det viktigste for oss er å sette i stand en gravferd slik at dere som etterlatte får tatt et verdig farvel. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Drøbak

I en livssynsåpen bisettelse er dere som pårørende frie til å velge alt innhold i seremonien. Vi trenger et livssynsåpent seremonirom, som et kapell eller det kan holdes ute. Alt kommer an på hva dere som etterlatte ønsker.

Når det ikke er en kirkelig begravelse som ønsker, kan dere for eksempel velge en gravferdstaler fra Humanetisk forbund, en ritualleder fra Holistisk forbund, eller en seremonileder fra oss i Lavendla, dersom dere ønsker en gravferd helt uten tilknytning.

Vi hjelper dere med å finne egnet sted både for seremoni og eventuelt minnesamvær i etterkant, om det er ønskelig.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Drøbak

En kirkelig begravelse eller kirkelig bisettelse følger Den Norske Kirkes liturgi for gravferd og ligner på en gudstjeneste. Mange velger en kirkelig ramm for gravferden fordi det er kjent og dermed en trygg og verdig ramme. 

Ved en kirkelige begravelse blir dere kontaktet av presten, og sammen vil dere bli enige om minnetalen for den avdøde. Dere kan i tillegg ha andre musikkinnslag og vi i Lavendla hjelper dere med musikk og solister.

Les mer Les mindre

Kirker i Drøbak

Drøbak kirke kalles også for Vår Frelsers kirke. Den har en kapasitet på rundt 335 plasser. 

Frogn kirke. Drøbaks innbyggere benytter også denne kirken ved sine seremonier. Kirken har en kapasitet på 240 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Drøbak

Det finnes ulike gravlunder og gravplasser i Drøbak, med tilrettelagte minnelunder i forhold til urnenedsettelse eller kistenedsenking. Ta kontakt med din konsulent hos Lavendla for mer informasjon.

Les mer Les mindre