lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Drammen

Kontakt oss

Ring alle dager 23 65 11 00

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Drammen

Lavendla er ditt begravelsesbyrå Drammen. Våre gravferdskonsulenter er tilgjengelige for deg i det du står i. Vi er raskt på plass slik at du kan senke skuldrene og slippe å tenke på alt det praktiske rundt å arrangere en begravelse eller bisettelse. 

 • Planlegging og praktisk håndtering. Vår gravferdskonsulent i Drammen har lokalkunnskap om egnede lokaler for bisettelse og seremoni, samt alt annet som skal på plass slik at du og dine får en gravferd etter deres, og den avdødes, ønsker.
 • Hos Lavendla vil du kjenne deg trygg. Hos oss får du en dedikert konsulent som følger deg i hele prosessen. Vi tar hånd om alt det administrative basert på det vi sammen med dere kommer frem til blir en fin og verdig gravferd. 
 • Hurtig hjelp og raskt til stede. Ta kontakt med oss via e-post eller telefon så kan vi avtale når det passer for deg å møtes for å begynne planleggingen. Du kan velge om du ønsker at vi skal komme hjem til deg, ha et videomøte på nett, snakke sammen på telefon eller du kan komme til våre lokaler i Drammen.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Drammen

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Drammen

Lavendla begravelsesbyrå i Drammen tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Minnesider i Drammen

På våre minnesider kan du legge igjen en melding, gi en gave, kjøpe blomster og mer. Nedenfor vises et utvalg av minnesider i Drammen

Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Drammen

Lavendlas gravferdskonsulenter er lokalkjent i Drammen og hjelper deg med å finne den kirken eller det lokalet som passer best for bisettelsen dere ønsker. Mulighetene er mange og vi hjelper dere med å skreddersy gravferden alt etter som hvordan du ser for deg avskjedsstunden med den avdøde.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Drammen

Lavendla begravelsesbyrå Drammen har lokalkjennskap til lokaler og kapell som kan passe til ulike seremonier og begravelser for alle typer gravferder. 

I tilknytning til Drammen krematorium ligger det et stort og et lite kapell. Disse kan benyttes til livssynsåpne gravferdsseremonier. Det store seremonirommet har plass til 240 og det lille har plass til 80 personer.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Drammen

En tradisjonell, kirkelig bisettelse i Drammen vil som oftest skje i samsvar med Den Norske Kirkens liturgi for gravferd. 

Slik vil en kirkelig begravelse kunne se ut: 

 1. Klokkene i kirken vil ringe inn og alle vil ta plass inne i kirken
 2. Det vil spilles et preludium i form av korsang, orgelspill eller annen form for musikalsk innspill. Ofte som en introduksjon til salmen.
 3. Salme leses opp av prest eller pårørende
 4. Inngangsord leses opp av presten. 
 5. Inngangsbønn leses opp i fellesskap sammen med presten
 6. Minneord kan leses opp av prestens liturg eller en av de etterlatte. I forbindelse med minneordene kan det også følge opplesing av siste hilsener som er skrevet på kransene og blomstene rundt kisten. Her kan det også følge personlige minnetaler eller musikkinnslag.
 7. Salme eller innslag av musikk følger etter minneordene.
 8. Skriftlesing utført av liturgen, prest eller pårørende.
 9. Salme leses opp her dersom det ikke leses opp noen salme under punkt 7.
 10. Tale holdes basert på skriftlesingen eller annen passende tekst.
 11. Felles bønn for forsamlingen og presten.
 12. Ifølge liturgien vil “I dine hender” og “Fadervår” leses opp her. 
 13. Salme leses av presten eller liturg
 14. Det vil spilles et postludium i form av korsang, orgelspill eller annen form for musialsk innslag. Her blir også kisten bært ut.

Slik vil en kremasjon ved kirkelig begravelse se ut: 

Punkt 1-13 følges likt som en tradisjonell begravelse med kiste. Dette vil være selve seremonien, før urnen med asken tas med ut til gravlunden. 

Din gravferdskonsulent hos Lavendla er til stede gjennom hele seremonien og ser til at ting går slik det skal. Du kan føle deg trygg på at de etterlatte får tatt en verdig avskjed ved våre begravelser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Drammen

Utvalget er også stort for gravplasser og gravlunder i Drammen. Det finnes hele 13 gravplasser i byen, og her er oversikten over disse: Berger kirkegård, Bragernes kirkegård, Ebbestad gravlund, Konnerud kirkegård, Mjøndalen gravlund, Nedre Eiker kirkegård, Skoger gamle kirkegård, Skoger kirkegård, Strømsgodset kirkegård, Strømsø kirkegård, Svelvik kirkegård, Tangen kirkegård og Åssiden kirkegård.

Konnerud kirkegård er på 23 mål og er tilknyttet Konnerud gamle kirke. Her har du mulighet for urnenedsettelse i tillegg til kistebegravelse.

Skoger kirkegård er tilknyttet Skoger kirke og er på 58 mål. I skrivende stund har kirkegården også tilgjengelige plasser på anonym minnelund.

Les mer Les mindre