Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Brumunddal

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Brumunddal

Velkommen til ditt begravelsesbyrå Brumunddal. Våre begravelsesrådgivere står klare til å ta deg imot når du har mistet noen. Det kan være det oppleves overveldende å skulle tenke på alle detaljene i en gravferd, derfor vil vi ta ansvar for og sammen med deg planlegge og sørge for alt det administrative rundt begravelsen. Slik at du kan fokusere på det som er viktig for deg.

Ta kontakt og få raskt svar. En av våre begravelsesrådgivere tar kontakt med deg kort tid etter vi har mottatt din henvendelse. Du får tildelt din egen rådgiver som vil være din kontaktperson hos Lavendla gjennom hele prosessen.

Planlegge begravelsen i våre lokaler eller i eget hjem. Våre rådgivere tilpasser seg din situasjon, og vet at pårørende kan ha ønske om å planlegge begravelse eller bisettelse i roen av sitt eget hjem. Vårt begravelsesbyrå Brumunddal har god erfaring med å tilby møte over telefon eller video, for de etterlatte som ønsker dette.Begravelsesbyrå Brumunddal

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Brumunddal

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Brumunddal

Lavendla begravelsesbyrå i Brumunddal tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Brumunddal?

En vanlig gravferd i Brumunddal koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Brumunddal

Lavendla begravelsesbyrå i Brumunddal bistår med planlegging og arrangering av kirkelig, annen trosretning og/eller livssynsåpen begravelse eller bisettelse. Våre rådgivere er lokalkjente og bistår med å finne egnede lokaler for den seremonien dere som pårørende ønsker å holde. Vårt fokus er at de etterlatte skal få tatt et verdig farvel med den avdøde under trygge rammer og vi ønsker å gjøre det vanskelige lettere.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse i Brumunddal

Når Lavendlas rådgivere hjelper pårørende med å organisere en livssynsåpen begravelse, vil vi sørge for at minneseremonien vil gjennomføres på den måten dere ønsker den. Det er mange måter å holde en seremoni på, og ved en livssynsåpen er dere helt frie til å velge innholdet.

Din begravelsesrådgiver i Brumunddal vil bistå med alt det praktiske, og sørge for at rammen rundt gravferden blir slik du ønsker.  

Veldre kirke består også av et åttekantet kapell. Dette fine kapellet har ikke plass til mer enn 30 personer. For andre lokaler og kapeller i nærheten av Brumunddal, vil våre lokalkjente begravelsesrådgivere komme med forslag til hva som er egnet for seremonien du ønsker.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Brumunddal

I Brumunddal hjelper våre dedikerte gravferdskonsulenter med å planlegge og organisere kirkelig bisettelse og begravelse. Det er fortsatt flertallet i Norge som ønsker en kristen begravelse av sine nære. Og våre konsulenter hos Lavendla vet godt hvordan vi kan tilrettelegge for en fin og verdig, kirkelig begravelse.

En kristen begravelse følger Den Norske Kirkes oppsett for gravferd. Liturgien for gravferd består av elementer i denne rekkefølgen: 

 • Klokker kimer
 • Preludium (kirkespill ved inngang)
 • 1. Salmesang – synges sammen med presten
 • Bønn – holdes ofte i fellesskap
 • Minnetale – kan holdes av pårørende eller presten
 • Solosang, orgelspill eller ønsket musikkinnslag – dette er valgfritt
 • Skriftopplesing fra Bibelen
 • 2. Salmesang
 • Skriftopplesing fra Bibelen – andakt
 • Ved bisettelse/kremering vil det utføres jordpåkastelse inne i lokalet
 • 3. Salmesang
 • Postludium (kirkespill ved utgang)

Ved begravelse vil nærmeste pårørende deretter bære kisten ut til gravlunden, hvor alle samles for salmesang, jordpåkastelse og bønn med velsignelse. Etter kisten er senket får nærmeste familie av avdøde, kondolanser fra de oppmøtte. 

Ved bisettelse vil kisten senkes ned i kapellet for kremering, eller bæres ut av nærmeste pårørende og til en ventende kistebil. Kistebilen kjører til krematoriet og seremonien for urnenedsettelse holdes ved et senere tidspunkt, og innen 6 måneder etter den avdøde gikk bort.

Les mer Les mindre

Kirker i Brumunddal

I Brumunddal finner du to kirker, og en baptistkirke. Brumunddal baptistkirke har lokasjon nærme Brumunddal sentrum og er flittig i bruk av dens tilhørere. 

Brumunddal kirke er en flott trekirke som i dag har plass til 350 mennesker. 

Veldre kirke sogner til både Brumunddal og Veldre, og har en kapasitet på 275 plasser. 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Brumunddal

Brumunddal kirke har en egen gravlund tildelt til sine innbyggere. Kirkegården har et eget felt for gravlegging av muslimer. Hos Lavendla kan du føle deg trygg på at alt det praktiske blir sørget for, slik at den avdøde vil få en verdig hvileplass. 

Les mer Les mindre