Gjør det vanskelige lettere

Lavendla begravelsesbyrå Bergen

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Bergen

Når du har mistet en av dine nærmeste, vil vi i Lavendla hjelpe deg med å planlegge avskjeden. Vi sørger for alt det praktiske, slik at du kan fokusere på det som er viktig for deg. Kontakt oss her, for å avtale det første møte. Når du henvender deg til oss, får du raskt svar. Vi er her for å gjøre det vanskelige lettere.

Hos Lavendla får du én dedikert kontaktperson. I Lavendla begravelsesbyrå i Bergen får du din begravelsesrådgiver som følger deg gjennom hele planleggingsprosessen – fra første møte og til bisettelsen har funnet sted. Begravelsesrådgivere kjenner til alle stegene i prosessen og til de ulike mulighetene for gravferd i Bergen, slik at det skal bli enkelt for deg å ta stilling til alle detaljene og slik at begravelsen blir etter ditt ønske.

Vi møter deg der du er. Lavendla’s begravelsesrådgiver møter deg der hvor det passer best for deg, om det er på telefon, i videokonferanse, hjemme hos deg eller i Lavendla’s lokaler.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Bergen

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Bergen

Lavendla begravelsesbyrå i Bergen tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Bergen?

En vanlig gravferd i Bergen koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelser Bergen

I Bergen finnes det mange muligheter for kirkelige begravelser og det finnes fire livssynsnøytrale seremonirom som er godt egnet for bisettelser og som kan benyttes av alle.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisetttelse

Pårørende velger gjerne livssynsnåpen gravferd, når de har sterke ønsker om hva begravelsen skal inneholde. Det er mange måter å gjennomføre en avskjed på, og vi hjelper deg å komme frem til det som passer deg og dine. Du kan ha en livsynsåpen gravferd med humanetisk eller holistisk gravferdstaler eller en helt fri en, der en fra oss i Lavendla stiller som seremonileder og -taler. Det er også helt åpnet for at tale, minneord, sang og dikt kan komme fra pårørende selv. Her er det mange muligheter.

Dersom du ønsker en livssynsåpen bisettelse, har Bergen kommune seremonirom (kapeller) i ulike størrelser. Det minste har plass til 50 og det største 150 personer.

Les mer Les mindre

Livssynsåpne seremonirom

Bergen kommune tilbys fire seremonirom som er offentlig finansiert og kan benyttes av alle, både kommunens egne innbyggere og andre. Disse er Store kapell og Lille kapell, Solheim kapell og Øvsttun kapell. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tilrettelagt for minnesamvær eller mulig med noen form for servering av mat i forbindelse med gravferdsseremoni i kapellene.

Store kapell og Lille kapell er livssynsnøytralt utformede seremonirom. Store kapell har plass til 150 personer og Lille kapell har plass til 50 personer. Kapellene har begrenset mulighet for parkering for øyeblikket.

Solheim kapell ligger i tilknytning til Solheim gravplass. Kapellet har 84 sitteplasser. Kapellet har ingen parkering tilknyttet seg, og nærmeste offentlige parkeringsplasser er i Kronstadparken, Fabrikkgaten 6 eller i Solheimsgarasjen, Solheimsgaten 29.

Øvsttun kapell ble renovert i 2019 og har plass til maks 100 personer. Parkering er på parkeringsplasser i Dynevoll og Osvegen.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse

Kirken har en fast liturgi som følges ved en gravferd. Dette er for eksempel salmesang, bønn og skrifttlesning. Presten leser også minnetalen om den avdøde, men dette kan også deles opp mellom pårørende og presten.

Vi i Lavendla bistår i den overordnede koordineringen og er behjelpelige med soloartister eller andre musikkinnslag, om det er ønskelig.

Det er mange menigheter i Bergen som tilbyr begravelse, og du er fri til å velge den som passer for deg. Vi booker kirken for deg.

Les mer Les mindre

Kirker i Bergen

Følgende menigheter i Bergen og omegn tilbyr begravelsesseremonier: Arna, Bergen domkirke, Birkeland, Biskophavn, Bønes, Eidsvåg, Fana, Fridalen, Fyllingsdalen, Haukås, Laksevåg, Landås, Loddefjord, Løvstakksiden, Nygård, Olsvik, Salhus, Sandviken, Skjold, Slettebakken, Storetveit, Sædalen, Sælen, Søreide, Ytre Arna, Årstad og Åsane.

De mest brukte er Loddefjord, Nygård og Laksevåg. Andre ofte brukte kirker er i Bønes, Fana, Foldnes, Sund og Årstad menighet.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Bergen

Bergen kommune benytter seg av Møllendal krematorium som er et moderne krematorium som tilfredsstiller dagens krav til miljøutslipp. Her foretas rundt 2000 kremasjoner i året, for Bergen og omegnskommuner. Vi i Lavendla ordner alt i denne forbindelse. Dersom du ønsker en seremoni ved urnenedleggelse, er vi også behjelpelige med det.

Gravplasser i Bergen. Det er mange muligheter for gravlegging i Bergen, fordelt på til sammen 28 kirkegårder og gravplasser.
Kirkegårder: Arna, Assistent, Biskophavn, Bønes, Domkirkegården, Fana, Korskirkegården, Mariakirkegården, Midttun, Nygård, Nykirkegården, Salhus, Slettebakken, St. Jakob, Storetveit, Takvam og Åsane.
Gravplasser: Antveit, Eidsvåg, Fyllingsdalen, Gravdalspollen, Loddfjord, Mjeldheim, Møllendal, Solheim, Øvsttun, Årstad og Årstad nye.

Les mer Les mindre