lavendla begravelsesbyrå

Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Asker

Velkommen til Lavendla, ditt begravelsesbyrå i Asker

Etter et dødsfall kan det oppstå ulike følelser hos pårørende, og mange opplever situasjonen som krevende. Hos ditt begravelsesbyrå i Asker blir du møtt med gravferdskonsulenter som er vant til dette. I god og nær dialog med deg og dine sørger vi for en verdig ramme rundt planleggingsprosessen ved begravelsen.

Vi hjelper med bisettelse eller begravelse. Din gravferdskonsulent i Asker er klar til å ta deg imot når du vil planlegge gravferd. Det finnes mange måter å ta avskjed på, og vår konsulent kan hjelpe deg til å finne den beste formen for deg og dine. 

Alltid tilgjengelig. Du kan nå oss på telefon og e-post og vi vil sørge for at henvendelsen din blir raskt behandlet slik at du får senket skuldrene og fokusert på det som er viktigst for deg. I Lavendla vil du som pårørende få din egen konsulent som følger deg hele veien. Vi lar det være opp til deg hvor du ønsker å møte oss. Vil du at vi kommer hjem til deg? Alternativt kan vi gjøre planleggingen på videomøte, telefon eller i våre lokaler i Asker. 

Begravelsesbyrå Asker

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Asker

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Asker

Lavendla begravelsesbyrå i Asker tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere finnes i hele landet og gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag. Mange vil ses eller prate på kvelden, når barna har lagt seg eller i helgen når hverdagen tar en pause. Om du vil møtes fysisk er opp til deg.

Vi kjenner til at det kan være turbulente følelser og krevende å miste noen, og som følge av det gjør vi alt vi kan for å passe inn i ditt hverdags-puslespill. På denne måten prøver vi å gjøre det vanskelige lettere.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Asker

Vi hjelper deg med planlegging og arrangement av begravelse både med og uten seremoni i Asker. Våre lokalkjente gravferdskonsulenter vil hjelpe deg med å velge ut det rette lokalet, kapellet eller kirken som passer best for å ta et verdig farvel med den avdøde. 

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse i Asker

Hos Lavendla får du hjelpe med å ordne begravelsen uansett tros- eller livssynssamfunn. Din personlige Lavendla gravferdskonsulent i Asker hjelper deg gjennom hele prosessen uansett om gravferden er kirkelig, livssynsåpen, humanetisk eller annet.

Seremonirom i Asker
Asker kapell er et populært seremonirom for alle typer bisettelser. Den ligger i tilknytning til Asker kirke. Seremonirommet har kapasitet til å ta 120 personer. Det er god plass til parkering utenfor.

 

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Asker

Ved arrangering av en kirkelig begravelse vil din gravferdskonsulent i Lavendla bestille møte med presten i kirken eller kapellet dere ønsker å avholde bisettelsen. I dette møtet vil presten bli kjent med den avdøde gjennom samtaler med dere. Han eller hun vil lytte til det dere forteller om livet den avdøde har levd, og hva personen betød for dere og andre etterlatte. Slik vil presten kunne lage og avholde en verdig minnetale. Minnetalen kan også bli holdt av en av de nærmeste pårørende, dersom dette er ønskelig.

I løpet av den kirkelige begravelsen, som arrangeres gjennom Den Norske kirke, vil følgende faktorer høre med: klokkeringing, preludium og postludium (orgelmusikk ved inngang- og utgang), salmer, minnetale, skriftlesing, preken og jordpåkastelse. I tillegg til dette, er dere fri til å legge til egne musikkinnslag.

Les mer Les mindre

Kirker i Asker

Det avholdes bisettelser i Asker kirke, Kongsdelene kirke, Røyken kirke, Heggedal kirke, Slemmestad kirke, Holmen kirke, Teglen, Holmsbu kirke, Vardåsen kirke, Hurum kirke, Østenstad kirke, Filtvet kirke, Åros kirke og Nærsnes kirke. Noen av de mest brukte er:

Asker kirke: Det er plass til 160 personer i denne kirken.
Østenstad kirke: Østenstad kirke har 170 sitteplasser.
Vardåsen kirke: Her er det plass til 200 personer.
Holmen kirke: Kirken har en kapasitet på 340 mennesker, og når du plusser på den åpne menighetssalen som hører til, vil kapasiteten være på 540.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Asker

I Asker finner du følgende gravlunder: Asker kirkegård, Filtvet kirkegård, Holmsbu kirkegård, Hurum kirkegård, Kongsdelene kirkegård, Røyken kirkegård, Slemmestad kirkegård, Østenstad kirkegård og Åros kirkegård.

Asker kirkegård ble etablert så tidlig som 1100-tallet og tilhører Asker kirke. Kirkegården har en svært sentral plassering og er på 90 dekar. Den har flere felt som kan benyttes til begravelse av kister og urner. I tillegg har den eget felt for anonym urnenedleggelse og et felt for muslimer som er vendt mot Mekka.

Åros kirkegård har ikke lenger plass til kistegraver, men det er fortsatt tilgjengelig graver for urnenedleggelse. Kirkegården kom på plass i 1916 og holder til i Åros sentrum, et kort stykke bortenfor Åros kirke.

Østenstad kirkegård er relativt ny og ligger syd for Østenstad kirke. Størrelsen på kirkegården er på ca 40 dekar og den tar 3500 ordinære kiste- og urnegraver. I tillegg har kirkegården et anonymt gravfelt for urner, et felt for navnede enkeltgraver til urner og et eget felt tilrettelagt for muslimer.

Les mer Les mindre