GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Ås

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå Ås

Hos Lavendla begravningsbyrå Ås får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Ås
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde Ås

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Ås

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Ås

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Ås?

En vanlig gravferd i Ås koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Ås

Når du kontakter våre konsulenter i Ås, får du bistand til å organisere begravelse kirkelig, holistisk, humanistisk eller livssynsnøytral begravelse. Vi kjenner godt til hvilke lokaler som kan brukes til de ulike seremoniene i Ås, og kan hjelpe deg med alt det administrative og praktiske.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse Ås

Lavendla har erfaring med å planlegge og gjennomføre humanetisk, holistisk eller annen livssynsåpen begravelse i Ås. Vi finner lokaler som passer best for deres avskjedsstund. En livssynsåpen gravferd gir mange muligheter da dere som pårørende står fritt til å velge innholdet. Vi presenterer mulighetene og hjelper dere frem til valgene.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Ås

En kirkelig begravelse eller bisettelse i Ås vil foregå på nesten samme måte som en gudstjeneste. I forkant har dere sammen med presten avtalt hva som skal sies om den avdøde i minnetalen.

Lavendla tar ansvar for ulike musikkinnslag og bestiller solister til seremonien dersom det er ønskelig.

Les mer Les mindre

Kirker i Ås

I Ås er det tre kirker, og dette er: Ås kirke, Nordby kirke og Kroer kirke. Ås kirke har en kapasitet på 350 plasser. Nordby kirke har en kapasitet på 140 plasser. Kroer kirke har en kapasitet på 120 plasser.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Ås

Ås kirkegård og Nordby kirkegård er blant gravplassene i Ås. Og i Ås kommune står pårørende fritt til å velge hvilken type grav som ønskes. Kistegrav, urnegrav, urnenedsettelse, navnet minnelund, anonym minnelund og askespredning er noen av alternativene. Det finnes for øvrig egne regler for navnet minnelund på Nordby kirkegård og Ås kirkegård.

Ta kontakt med din Lavendla konsulent om du har spørsmål rundt gravlunder i Ås.

Les mer Les mindre