Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Arendal

Velkommen til Lavendla i Arendal – ditt lokale begravelsesbyrå

Vi har erfaring med alle typer bisettelser og minneseremonier. En begravelse kan gjennomføres på mange forskjellige måter og vi er opptatt av at den blir slik at du får tatt et verdig farvel etter dine og de andre pårørendes ønsker.

Ta kontakt i dag, vi er fleksible. Lavendla Arendal har begravelsesrådgivere som dedikeres deg gjennom hele prosessen. Det er mange detaljer som skal på plass og vi er her for å gjøre det vanskelige lettere. Ønsker dere kirke eller livssynsåpent seremonirom? Hos oss kan du senke skuldrene, vi tar ansvar for alle detaljer.

Hjemmebesøk eller videokonferanse? Vi er opptatt av å tilpasse oss din hverdag. Ønsker du at vi kommer hjem til deg, vil du komme til et av være lokaler eller vil du ta samtalen og planleggingen på telefon eller i videokonferanse? Ta kontakt i dag, så er prosessen i gang.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Arendal

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Arendal

Lavendla begravelsesbyrå i Arendal tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Arendal?

En vanlig gravferd i Arendal koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Arendal

Vi i Lavendla begravelsesbyrå i Arendal, er her for deg når du har mistet noen. Vi bistår med tradisjonell kirkelig begravelse eller annen religiøs eller humanetisk eller holistisk bisettelse i livssynsåpent seremonirom. Det er også fullt mulig å bruke livssynsåpne seremonirom til kirkelige begravelser. Det er opp til deg. Det viktigste for oss er at du får en avskjed etter dine ønsker.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Arendal

Vi i Lavendla har erfaring med alle typer gravferder. Din dedikerte begravelsesrådgiver vil hjelpe deg med å finne frem til akkurat den bisettelsen du og dine ønsker. Det er mange muligheter! I en livssynsåpen bisettelse står pårørende fritt til å velge innholdet.

For livssynsåpne bisettelser i Arendal er Arendal Kapell mye brukt. Fra 2017 ble kapellet utstyrt med et teppe som kan brukes ved ikke-kristne/livssynsnøytrale seremonier, som senkes ned foran relieffet. Kapellet har 150 sitteplasser.

 

Les mer Les mindre

Kirkelige bisettelser Arendal

En kirkelig begravelse følger den kristne liturgien for gravferder. Det innebærer blant annet bønn, skriftlesning, minnetale for den avdøde og salmer. De pårørende vil sammen med presten bli enige om salmer og innhold i minnetale. Dere snakker også om hvem som skal si hva, for dersom noen av dere pårørende vil si noen ord er dette fullt mulig.

Dersom dere i tillegg vil ha solo-sang eller andre musikalske innslag bistår vi i Lavendla deg.

Det er mange kirker i Arendalsområdet som blir brukt til gravferder. Vi i Lavendla begravelsesbyrå har lokalkunnskap og kan hjelpe deg å velge den rette. Kirkene Bjorbekk, Hisøy, Stokken og Barbu er mye brukt.

Andre kirker som du kan velge fra er blant annet Valle kyrkje, Tromøy kirke, Filadelfia Arendal, Engene kirke, Trefoldighetskirken, Moland kirke, Fjære kirke, Flosta kirke, St. Franciskus kirke, Færvik kirke og Engene kirke.

Les mer Les mindre

Gravplasser i Arendal

Ønsker du en grav å gå til? Også her er det muligheter. Vi i Lavendla begravelsesbyrå hjelper deg.

Arendal kirkegård er en spesiell gravlund med sine familiegravsteder og historiske gravminner, og inneholder både anonym og navnet minnelund.

Andre gravlunder du kan velge blant er Austre Moland kirkegård, Barbu kirkegård, Bjorbekk kirkegård, Engene kirkegård, Flosta krikegård. Det er også kirkegårder på Færvik, Helleheia, Hisøy, Stokken, Tromøy og Øyestad.

Navnet minnelund finner du på Arendal kirkegård, Bjorbekk kirkegård og Hisøy kirkegård. På Arendal kirkegård er det også en minnelund der urner settes ned anonymt.

 

Les mer Les mindre