GJØR DET VANSKELIGE LETTERE

Begravelsesbyrå Alver

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå i Alver

Hos Lavendla begravningsbyrå Alver får du en personlig rådgiver som hjelper deg når noen er død. Vi har vakttelefon døgnet rundt og du velger selv om du vil møte begravelsesrådgiveren i et av våre lokaler eller ved et hjemmebesøk. Om du heller ønsker det, kan vi også møtes over telefon eller video.

Siden oppstarten i 2014 har Lavendla jobbet for at du som pårørende skal føle deg trygg og du skal få akkurat den hjelpen du trenger. Om du vil kan du velge rådgiver direkte fra vår hjemmeside ut fra tilgjengelighet, kompetanse og tidligere kundeomdømme.

Din rådgiver er din personlige støtte og følger raskt opp eventuelle spørsmål du måtte ha. For å sikre din trygghet er alle Lavendlas rådgivere er utdannede og sertifiserte i Lavendla Academy.

Kontakt oss på 23 65 11 00 så hjelper vi deg!

Lavendla begravelsesbyrå Alver
Vi gjør det vanskelige lettere

begravelsesbyrå møde 1

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Alver

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Alver

Vårt oppdrag er å tilrettelegge for at avskjeden blir som du ønsker. Vår erfaring er at lydhørhet kommer først, ekspertise og gode råd kommer senere. Derfor har vi bygget hele vår virksomhet rundt deg som pårørende.

Vårt mål er å gjøre det vanskelige lettere. Våre verdier forteller hvem vi er, og hvordan vi utfører vårt arbeid.

Med dine forutsetninger som utgangspunkt gir vi deg den støtten du trenger når du skal planlegge en gravferd.

Lydhørhet, Mot og Driv – Det er Lavendla.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Alver?

En vanlig gravferd i Alver koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 9.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Alver

Lavendla begravelsesbyrå arrangerer både kirkelige og livssynåpne begravelser. Våre gravferdskonsulenter har god lokal kunnskap, og vil hjelpe deg med å planlegge for begravelse, bisettelse, gravferd og seremoni slik at du som pårørende får tatt en verdig avskjed.

Vi kjenner fremgangsmåten og vil hjelpe deg i hele prosessen. Du vil få støtte fra oss rundt alle praktiske gjøremål slik at du kan fokusere på det som er viktig for deg.

Du får personlig oppfølging uansett kommunikasjonsmetode, og vi kan enten møte hjemme hos deg, du kan komme til møtelokaler Lavendla har tilgang på eller vi kan ta møte via video- eller telefonsamtale.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse i Alver

Lavendla begravelsesbyrå hjelper deg å arrangere kirkelig begravelse i Alver om det er det du ønsker. Du kan velge mellom seremoni i kirken med påfølgende kistebæring og nedsenkning av kiste på utvalgt gravplass, eller med påfølgende kremasjon.

Om du ønsker det, kan vi også bistå med å arrangere en seremoni for kremasjonen og urnenedleggelsen. En kirkelig begravelse foregår i en kirke etter ditt valg og seremonien følger kirkens liturgi for bisettelser med noen få unntak.

Mange kirkelige gravferder holdes også i de livssynsåpne seremonirommene. Ved kirkelig begravelse samarbeider vi med den valgte kirken, presten og organisten. Vi i Lavendla tar det overordnede ansvaret for å koordinere hele prosessen.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen begravelse i Alver

Lavendla har god erfaring med å skreddersy bisettelser og i en livssynsåpen seremoni kan du fritt velge hvordan bisettelsen legges opp, slik at dere får en seremoni akkurat slik dere ønsker den.

Dere kan for eksempel velge å ha en gravferdstaler fra Humanetisk forbund eller en ritualleder fra Holistisk forbund. Vi i Lavendla kan også stille som seremonileder om dere ikke vil ha noen form for tilknytning.

Les mer Les mindre