Gjør det vanskelige lettere

Begravelsesbyrå Ålesund

Velkommen til Lavendla – ditt begravelsesbyrå Ålesund

Vi er her for å hjelpe deg når du har mistet noen. Med lokalkunnskap om bisettelser og minnesamvær i Ålesund, skal vi sammen med deg sørge for en hyggelig og verdig avskjed. Vi gjør det vanskelige lettere.

Dedikert kontaktperson for deg gjennom hele prosessen. Vår begravelsesrådgiver følger deg igjennom hele prosessen fra planlegging til gjennomføring av gravferden. Det er mange detaljer som skal på plass, og vi tar ansvaret for dem, slik at du kan fokusere på det som er viktig for deg.

Kontakt oss i dag, så er prosessen i gang. Vi er åpne og har stor medfølelse for alle følelser som kan oppstå i den situasjonen du er i nå, og Lavendla Ålesund ønsker å tilpasse oss din hverdag. Om du tar kontakt i dag kan vi avtale å møtes – hjemme hos deg, i et av være lokaler, på telefon eller i videokonferanse – det er opp til deg.

Vi hjelper deg med å arrangere begravelser i Ålesund

Kontakt oss

Ring oss på 23 65 11 00 eller send dine detaljer, og vi vil sette deg i kontakt med en gravferdskonsulent direkte. Vi vil komme tilbake til deg for å bekrefte tid og sted. Hvis du ønsker, kan du velge din personlige gravferdskonsulent over.

Om Lavendla begravelsesbyrå Ålesund

Lavendla begravelsesbyrå i Ålesund tar ansvar for alle detaljer ved gravferden. Vår begravelsesrådgiver er din kontakt gjennom hele prosessen. Våre rådgivere gjør sitt beste for å tilby møtetider som passer din hverdag.

Ofte stilte spørsmål

Hva hjelper Lavendla til med?

Lavendlas engasjerte begravelsesrådgivere hjelper pårørende organisere en gravferd når noen er død.

I tillegg til praktisk hjelp til transport av avdøde og planlegging og gjennomføring av gravferden er det ofte fint for pårørende å ha en trygg rådgiver som kan hjelpe å holde i trådene etter et dødsfall.

Hvordan kan jeg få hjelp av Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser seg ditt behov. Du og rådgiveren kan enten møtes hjemme hos deg, eller i våre lokaler, eller over telefon/video om det er flere som vil delta fra ulike steder.

Du selv velge hvilken av Lavendlas rådgivere du ønsker å få hjelp av, se dine lokale rådgivere her.

Hva koster en begravelse i Ålesund?

En vanlig gravferd i Ålesund koster gjerne mellom tretti og femti tusen kroner avhenigig av dine valg, men vi tilbyr gravferder fra 8.995 kr, og kan også tilby komplette gravferder innenfor maksbeløpet for NAVs behovsprøvde gravferdsstønad.

Se flere priseksempler her.

Når skal begravelsen gjennomføres?

Gravferden skal gjennomføres innen 10 virkedager etter dødsfallet.

Det er også mulig å gjennomføre seremonien som en urneseremoni etter en kremasjon, da kan det gå opptil 6 måneder.

Finnes det offentlige stønader til gravferden?

Ja. Mot en egenandel, dekker NAV båretransporten dersom den samlede avstanden til nærmeste naturlige gravsted over 20 km.

I tillegg er det mulig å søke NAV om behovsprøvd gravferdstønad dersom det ikke er midler i boet. Maks stønadsbeløp er 26 011 kr.

Hva er en minneside?

Foruten at minnesiden gir andre pårørende mulighet til å være med å minnes avdøde, er siden stedet hvor praktisk informasjon om gravferden er samlet.

Her annonseres tid og sted for seremonien og annen praktiske tjenester som påmelding til minnesamvær, streming av seremoni, blomsterhilsner, dødsannonser og programhefte.

Se Lavendlas minnesider her.

Forskellige typer begravelser

Begravelsesritualer varierer med både religion, livssyn og lokale tradisjoner. Vi i Lavendla har omfattende erfaringer med alle typer begravelser og hjelper deg slik at gravferden blir akkurat slik du ønsker.

Begravelse Ålesund

Hos Lavendla får du hjelpe med å ordne begravelsen uansett tros- eller livssynssamfunn. Vi har erfaring med kirkelige, annen religiøs tilknytning og livssynsåpne bisettelser som humanetiske eller holistiske.  Vi lytter til dine behov og hjelper deg derfra.

Les mer Les mindre

Livssynsåpen bisettelse Ålesund

Seremonirommet tilknyttet Krematoriet er et vanlig sted å ha en bisettelse for dere som bor i Ålesund og omegn . Dersom avdøde bodde utenfor kommunen koster det 3000,- å leie rommet.

Dersom dere ønsker en enkel seremoni er også Sykehuskapellet tilknyttet sykehuset Helse Møre og Romsdal et egnet sted.

Les mer Les mindre

Kirkelig begravelse Ålesund

En kirkelig begravelse foregår i en kirke etter ditt valg og seremonien følger kirkens liturgi for bisettelser med noen få unntak.

Mange kirkelige gravferder holdes også i de livssynsåpne seremonirommene. Ved kirkelig begravelse samarbeider vi med den valgte kirken, presten og organisten. Vi i Lavendla tar det overordnede ansvaret for å koordinere hele prosessen.

I Ålesund er Spjelkavik kyrkje et populært sted å ha en begravelse. Andre kirker som også ofte er brukt, er Haram kyrkje, Ålesund kirke, Skarbøvik kirke, Vår Frue kirke og Borgund kirke.

Spjelkavik kyrkje har ca. 500 stoler utplassert i kirken, men den kan romme 800 hvis ønskelig.

Skarbøvik kirke har omtrent 150 sitteplasser. I underetasjen er det kjøkken, samlingsrom, garderobe og toalett.

 

Les mer Les mindre

Gravplasser i Ålesund

Gravplassen kan være et viktig sted for pårørende. Noen liker å ha et sted å gå til. For slekt og venner som ikke bor i nærheten, kan det også være fint å ha et gravsted å komme til.

Borgund kyrkjegård er det problemer med utviding av gravplassene på grunn av fornfunn. Brattvåg gravplass ble utvidet i 2007.  Fjørtoft gravplass, Hamnsund gravplass og Haram gravplass er også eksempler på steder dere kan få gravplass.

Hatlehol gravlund er et eksempel på en gravlund som har et eget felt for muslimer.

Moa Urnelund er den nyeste gravplassen i Ålesundsområdet. Urnelunden er lokalisert rett ved Spjelkavik kyrkje. Moa urnelund ble tatt i bruk fra 2018 og er et alternativ for deg om ikke ønsker gravstein.

Les mer Les mindre