Hjem / Begravelse / Livssynsåpen seremoni

En livssynsåpen seremoni gir større frihet enn en kirkelig seremoni når det kommer til utforming av selve seremonien. Vi veileder deg.

En livssynsåpen seremoni kan skje på flere måter. Man kan arrangere en privat seremoni der man selv bestemmer hvem som skal lede den. Et annet alternativ er en humanistisk seremoni med en humanistisk gravferdstaler. Seremonien holdes ofte i et kapell, men man kan også benytte seg av andre livssynsnøytrale lokaler.


Kan vi hjelpe deg?

Kan vi hjelpe deg? Ring oss på 23 65 11 00, eller fyll ut skjemaet så kontakter vi deg.

5 viktige saker å tenke på ved en livssynsåpen seremoni

  1. Ved en livssynsåpen seremoni finnes det ingen formelle krav til seremonilokalet. Den livssynsåpne seremonien kan med andre ord finne sted i prinsippet hvor som helst, i hagen, ved havet, ved graven, i et kapell og så videre.
  2. Det finnes ingen bestemte regler angående utformingen av en livssynsåpen gravferdsseremoni. Valget av musikk, dikt og taler er med andre ord helt fritt så lenge materialet bidrar til en respektfull avskjed med den avdøde.
  3. I en livssynsåpen gravferdsseremoni kan man velge å synge salmer om man vil.
  4. Det er vanlig at seremonien omhandler den avdødes liv, men man er ikke bundet av noen faste innslag eller formelle krav.
  5. Seremonien ledes av den man måtte ønske. Denne personen kan være hvem som helst, for eksempel en taler fra oss på Lavendla, en humanistisk gravferdstaler, en venn av den avdøde eller en nær pårørende.

Våre gravferdskonsulenter

Bestill time og møt Lavendlas rådgivere.

La kjærligheten leve videre

Vi syns det er viktig å hylle livet som er levd. På minnesidene våre deler slektninger og venner personlige minner i form av hilsener, bilder og videoer. På minnesiden kan du også se på seremonien digitalt slik at flere slektninger og venner får mulighet til å si farvel.

Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside