Hjem / Begravelse / Kremasjon

Kremasjon, en såkalt kremasjonsbisettelse, eller ikke? Gjennom å ta stilling til om du ønsker en kremasjon eller ikke, gjør du det lettere for dine nære og kjære. 

Antallet kremasjoner har økt de siste tiårene. I dag velges kremasjon ved 44 % av alle dødsfallene i Norge.

Ved kremasjon føres den avdødes kropp til et krematorium, der kroppen brennes til aske i spesielt tilpassede kremasjonsovner. Når kremasjonen er ferdig samles asken opp og helles ned i den urnen som de etterlatte har valgt ut.

Å snakke med sine etterlate om hvorvidt man ønsker å kremeres eller ikke, er en omtenksom gest og gjør det lettere for nære og kjære i en tid av sorg.


Kan vi hjelpe deg?

Kan vi hjelpe deg? Ring oss på 23 65 11 00, eller fyll ut skjemaet så kontakter vi deg.

5 ting du bør vite om kremasjon og kremasjonsbisettelse

  1. Kremasjon kan skje både før og etter bisettelsesseremonien. Begge måtene har ulike fordeler. Les mer om dette lenger fram i artikkelen. Du er dessuten hjertelig velkommen til å kontakte oss for ytterligere rådgivning og støtte.
  2. Kremasjon eller gravlegging (i form av jordbegravelse) må skje innen 10 dager fra dødsfallet i henhold til norsk lov.
  3. Prisen for kremasjon avhenger av hvilken kommune du bor i. Noen kommuner mener dette skal være gratis, mens andre tar betalt. Du må derfor forhøre deg med kommunen.
  4. Før kremasjonen kan finne sted, kreves det at det er utstedt en dødsattest.
  5. Etter kremasjon plasseres asken i en urne. Urnen kan settes ned på ulike måter, enten i en kistegrav, i en urnegrav eller i en minnelund. Det er også mulig å spre asken i naturen, men for dette må man søke om tillatelse fra Statsforvalteren.

Våre gravferdskonsulenter

Bestill time og møt Lavendlas rådgivere.

La kjærligheten leve videre

Vi syns det er viktig å hylle livet som er levd. På minnesidene våre deler slektninger og venner personlige minner i form av hilsener, bilder og videoer. På minnesiden kan du også se på seremonien digitalt slik at flere slektninger og venner får mulighet til å si farvel.

Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside